Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Brāļi
Kristīne Simsone


ooooc
 Brāļi / Brødre. Pieticīgais, taču pilsētas kultūrpiedāvājumā svarīgu lomu spēlējošais kinoteātris Kino Bize no vasaras brīvdienām atgriežas ar izcilu un aizkustinošu dokumentālo filmu. Tajā norvēģu režisore Ašlava Holma filmē savus dēlus vairāku gadu garumā, iemūžinot ne tikai pieaugšanu, bet arī raksturu veidošanos, savstarpējās attiecības un pasaules izjūtu. Lai arī plaši salīdzināta ar Deivida Linkleitera Puikas gadiem, Holmas filma ir atklātāka, godīgāka un līdz ar to krienti emocionālāka. Poētisks darbs ar ilgu pēcgaršu un spēju raisīt jautājumus. Kino Bize no 2. augusta.

oooo Vindrivera / Wind River. Teilora Šeridana aroda maiņa (no aktiera uz scenāristu un režisoru) kinovidei ir bijis vērtīgs ieguvums. Gan viņa sarakstītie scenāriji filmās Sicario un Par katru cenu, gan šīs filmas režija atklāj meistarību un kriminālžanra dziļu izpratni. Stāstot par nozieguma šķetināšanu ASV vidienes nošķirtībā, Šeridans konstruē tumšu psiholoģisko drāmu, kurā uzmanība veltīta gan personāžu rakstura šķautnēm, gan vides atainojumam. Galvenajās lomās divi, iespējams, pārāk zemu novērtēti aktieri: Džeremijs Renners un Elizabete Olsena. No 4. augusta.

oooo Piektais elements / The Fift Element. Interesanti salīdzināt šo Lika Besona 90. gadu nu jau pabružāto «klasiku» ar viņa jaunāko darbu – nesen uz ekrāniem nonākušo darbu, specefektiem piepumpēto Valeriānu. Piektais elements tomēr ir citas raudzes darbs – lai arī sižetiski vienkāršs un tiešs, tomēr izklaidējošs un ar idejisko vērtību, kaut vismaz minimālu. Tāpat uzskatāmi redzams, ka aktieru – ekrāna personību – harismai un talantam ir milzu nozīme: bez Brūsa Vilisa šis grāvējs, visticamāk, nebūtu iemantojis kulta statusu. Kino Citadele 4. augustā plkst. 18.20.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu