NEPLP aptur savu lēmumu par latviešu valodu radio "Pieci.lv" • IR.lv

NEPLP aptur savu lēmumu par latviešu valodu radio “Pieci.lv”

27
NEPLP vadītāja Dace Ķezbere. Foto: Evija Trifanova, LETA

Lēmums bijis pārsteidzīgs, lēmuma izpilde tiek apturēta līdz 2018.gada sākumam

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien sēdē nolēma apturēt 6.jūlijā pieņemtā lēmuma izpildi, kas noteica, ka Latvijas Radio 5 (“Pieci.lv”) atskaņotās Latvijā radītās mūzikas īpatsvaram jāveido 80% tā kopējā satura, pēc NEPLP sēdes paziņoja padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Viņa norādīja, ka lēmumu par “Pieci.lv” satura izmaiņām padome pieņēma pārsteidzīgi, raksta LETA. Ķezbere uzsvēra, ka lēmuma izpilde tiek apturēta līdz 2018.gada sākumam.

NEPLP loceklis Patriks Grīva skaidroja, ka lēmums pieņemts pēc tam, kad padome veikusi komunikācijas analīzi starp NEPLP un LR. “Šī lēmuma komunikācija no padomes ir bijusi īpaši neveiksmīga,” atzina Grīva.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka lēmums noteikt “Pieci.lv” atskaņotās Latvijā radītās mūzikas īpatsvaru 80% apmērā bija saistīts ar radiostacijas budžetu un tā pieprasījumu nākamajam gadam.

NEPLP loceklis uzsvēra, ka situācija, kad “Pieci.lv” vadība un aktīvākie darbinieki iestājušies pret NEPLP pieņemto lēmumu, nepalīdzēs veiksmīgi risināt tālāk jautājumus saistībā ar radiostacijas tālāko darbību. “Esam gatavi turpināt sarunas gan ar “Pieci.lv”, gan ar Latvijas Radio (LR) valdi,” sacīja Grīva.

Kā ziņots, NEPLP 6.jūlija sēdē nolēma, ka Latvijas Radio (LR) kanālam “Pieci.lv” līdz šā gada 1.septembrim jāveic attiecīgās izmaiņas, lai nodrošinātu, ka tajā atskaņotās mūzikas un satura formāta īpatsvars latviešu valodā sasniedz 80%.

Bija paredzēts, ka neskaitot autorraidījumus, ne mazāk kā 80% muzikālā satura “Pieci.lv” būtu jābūt Latvijas autoru darbiem, īpaši akcentējot jaunās mūzikas grupas un izpildītājus.

Radiostacijai tika uzdots veidot Latvijas jaunās mūzikas izlasi, kas tiek nodota auditorijas vērtējumam, iepazīstināt ar Latvijas mūzikas attīstības tendencēm kontekstā ar pasaules mūzikas industrijā notiekošo, kā arī nodrošināt mūzikas ierakstus LR studijās, izceļot jaunos māksliniekus Latvijas mūzikas jomā.

Tāpat “Pieci.lv” tika uzdots veikt ieraksti būtiskos Latvijas festivālos un pasākumos, atbilstoši “Pieci.lv” mūzikas formātam, jāveicina mūzikas kritika un komentāri par notiekošo Latvijas mūzikā un jāizveido “Pieci.lv” arhīvs, ietverot gan populārās, gan nekomerciālās nišas mūzikas ierakstus.

 

 

Komentāri (27)

lno 17.07.2017. 16.04

Tā bija māņu kustība, tagad krievu TV kanālu – krievu žurnālistiem trūkst darba vietu:):):)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu