Vējonis aicina Rīdzenes sarunās iesaistītos izvērtēt savu lomu un uzņemties atbildību • IR.lv

Vējonis aicina Rīdzenes sarunās iesaistītos izvērtēt savu lomu un uzņemties atbildību

30
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere, LETA

Vējonis aicina iespējami ātrāk Saeimā izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju

Ikvienai tā dēvētajās oligarhu sarunās iesaistītajai personai, īpaši amatpersonām, būtu jāizvērtē sava loma sarunās un jāskaidro sabiedrībai sava rīcība, uzņemoties atbildību par to, šodien preses konferencē pēc Nacionālās drošības padomes sēdes (NDP) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Pēc Vējoņa iniciatīvas sasauktajā NDP sēdē tika panākta vienošanās, ka jāturpina vērtēt “oligarhu sarunu” saturs un visi ar to saistītie notikumi. Vējonis arī izteica atbalstu Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei un aicināja Saeimas deputātus nekavēties ar tās izveidošanu. Viņš mudināja lēmumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu pieņemt jau kādā no jūlijā gaidāmajam Saeimas ārkārtas sēdēm.

Tāpat Valsts prezidents aicināja KNAB veikt visu sarunu izpēti kvalitatīvi un maksimāli ātri, lai pēc tam par to, kas ir vai nav bijis sarunās, varētu informēt gan sabiedrību, gan atbildīgās komisijas parlamentā, gan atbildīgos politiķus.

“Līdzās tam ne mazāk svarīgi valsts nacionālās drošības interesēs ir arī izvērtēt visa procesa profesionalitāti, sniegt priekšlikumus nepieciešamajām izmaiņām ilgtermiņā un attiecīgi rīkoties,” teica Vējonis.

Viņš norādīja, ka mērķis ir stipra un tiesiska valsts, kurā visas amatpersonas strādā valsts interesēs. Tiesiskums ir jāievēro ne tikai situācijās, kad tas ir izdevīgi un ērti, bet arī tad, kad gribas kādu ļoti ātri sodīt, uzsvēra Valsts prezidents.

Vējonis “oligarhu sarunas” vērtēja kā nepieņemamas un neatbalstāmas. “Sarunas un politiķu piedalīšanās tajās vājina mūsu valsti. Stipra sabiedrība un atklātība lēmumu pieņemšanā, kā arī neatkarīgi mediji ir stipras valsts pamatā, un ikvienam bez izņēmuma jāstrādā valsts un sabiedrības labā, ar cieņu pret valsti un tās iedzīvotājiem,” norādīja Valsts prezidents.

Viņaprāt, sabiedrība ir skaidri paudusi, ka šos notikumus nedrīkst aizmirst, un sabiedrība ir pietiekami stipra, lai pieņemtu nepieciešamos lēmumus un rīkotos atbilstoši valsts un sabiedrības interesēm. “Tāpēc NDP turpinās sekot “oligarhu sarunu” “pārbaudei” un nākamajās sēdēs NDP sniegs informāciju par šo vērtējumu gaitu,” piebilda Vējonis.

Kā zināms, “oligarhu sarunas” viesnīcā “Rīdzene” savulaik ierakstīja izmeklētāji, žurnāls “Ir” daļu no šīm sarunām, kas atklāj politiķu slēptās ekonomiskās un politiskās vienošanās, kā arī mediju pakļaušanas plānus, publicēja trijos numuros.

Komentāri (30)

Fridolins 12.07.2017. 18.56

Grēksūdzi pirmajam jāsāk prezidentam pašam.

Kas gan cits ja ne darboņu tulznainās roķeles iecēla zaļāko cilvēku prezidenta krēsā.

+6
-1
Atbildēt

3

    basta > Fridolins 12.07.2017. 19.14

    to beerzeens

    Arī Vienotības kremļa mauķeļu, zagļu un pederastu kuratori un SC.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > Fridolins 12.07.2017. 20.58

    Šaubos vai Vienotības funkcionāriem ir īpaši tulznainas rokas.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Fridolins > Fridolins 13.07.2017. 09.33

    Roķeles ar kampjot uzberztām tulznām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 12.07.2017. 19.57

“Ķepa” aicina atbildību uzņemties Vējoni, viņš tālāk – visus (tas gan jauki) iesaistītos. Jāgaida Lemberga un Šlesera aicinājumi, tad vajadzētu sekot Dūklava, Amerika aicinājumiem, aiz viņiem pēc atbildības uzņemšanās jāsauc askoldiem un zalāniem, vēlams, pēc alfabēta, lai var pārbaudīt.

Kad aicinājumu ķēde noslēgsies, visi taps tīri un balti, pat mūsu zaļais rindas sākumā. Jo būs taču aicinājuši.

+6
-2
Atbildēt

0

tapat vien 13.07.2017. 10.49

Saklausīju ka notiek darbību imitācija un cerība ka visu varēs “nomuhļīt”

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu