"Rīdzenes sarunas" - vai nu tagad vai nekad! • IR.lv

“Rīdzenes sarunas” – vai nu tagad vai nekad!

246
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Foto: Ieva Čīka, LETA
Iveta Buiķe

Šis ir īstais brīdis, kad tautai ar tiešās demokrātijas paņēmieniem ir jāparāda valdošajiem, ka tā negrasās samierināties 

Žurnālā “Ir” publicētajām t.s. oligarhu sarunām ir bijis bumbas sprādziena efekts ar dažādām blaknēm. Pašas sarunas nemaz nebija tik pārsteidzošas, jo katram saprātīgi domājošam cilvēkam jau sen bija skaidrs, ka tādas vai citādas aizkulišu vienošanās šo cilvēku starpā ir notikušas un notiek – uz to norāda loģiska Latvijā notiekošā analīze. Protams, brīdī, kad atklātībā parādās paši sarunu ieraksti un katrs pats var pārliecināties, cik nekaunīgi un prasti notika “valsts nozagšana”, šī iepriekšējā nojauta pārvēršas spēcīgā emocionālā sitienā, uz kuru ir spiestas reaģēt arī valdošās aprindas.

Man pašai visinteresantākā blakne bija vairāku personāžu “iznākšana no skapja”, par kuru saistību ar “Rīdzenes sarunu” politisko virtuvi nebija tik labi zināms.

Daži sāka uztraukties par tiesiskumu, kurš nav ievērots, publicējot sarunas, un demagoģiski mēģināja ieskaidrot, ka neesot iespējams vērtēt notiekošo politiski, neievērojot Krimināllikuma procedūras. Īpaši dīvaini dzirdēt tādus apgalvojumus no juristiem. Lai nu kam, bet viņiem gan šai atšķirībai būtu jābūt skaidrai. Savukārt citi pilnīgi neatkarīgi NEPLP locekļi pilnīgi neatkarīgā avīzē izteica savu neatkarīgo satraukumu par to, ka sabiedriskajos medijos vairs netiks atspoguļoti politiķi, kuri ar lielu iespējamību ir iesaistīti valsts nozagšanā.

Pavisam interesanta situācija veidojas starp KNAB un Ģenerālprokuratūru – pēdējā apgalvo, ka visas sarunas tai nav bijušas pieejamas, kamēr KNAB bijušie darbinieki Strīķe un Jurašs uzsver, ka sarunas tika apkopotas un nodotas prokuratūras rīcībā. Un ja nu abiem taisnība un sarunas patiešām tika apkopotas, bet līdz prokuratūrai nenonāca, bet iestrēga pie kāda, teiksim, no KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes? Vai kur citur? Katrā ziņā visu šo personāžu satraukums bija interesants indikators tam, cik plašs tomēr ir ar šiem noziedzniekiem saistītais tīkls. Tas izskaidro, kāpēc vēl joprojām i Rīgā, i Jūrmalā, i Ventspilī un daudz kur citur negodīgi politiķi tiek atkal apstiprināti amatos. Par viņiem balso ne vien nedomājošie, bet arī šīs sistēmas skrūvītes.

Aktivitāti izrāda arī mūsu valdošās aprindas, daži imitē aktīvu darbību, citi patiešām sāk rīkoties – acīmredzot būs parlamentārās izmeklēšanas komisija, kas ir ļoti labi. No vairākām struktūrām, atbildīgām personām ir dzirdami solījumi šo situāciju izmeklēt, pārbaudīt, apspriest un izdarīt secinājumus. Sarunu ēnā pat sākusies kustība jauna politiska spēka veidošanā, kas arī ir labi – Latvijai ir ļoti nepieciešams progresīvs un godīgs politiskais spēks. Iespējams, ka tajā virzienā varētu attīstīties “Jaunā konservatīvā partija”. Ļoti labi būtu, ja NA spētu nostāties šādās pozīcijās.

Arī daži “Vienotības” politiķi runā par vēlmi veidot citādu, atšķirīgu politiku. Šobrīd jebkas, kas ved mūs ārā no organizētās noziedzības veiktās valsts nozagšanas, ir atbalstāms.

“Vienotībā” vēl joprojām atrodas cilvēki, kuriem ir skaidrs skats par Latvijas attīstību, pieredze politikā un jācer arī – godaprāts. Mūsu vispār nav daudz, vēl mazāk ir sakarīgu politiķu – nogānīt visus pēc kārtas nešķirojot būtu nesaprātīga rīcība. Arī “Vienotība” ir paveikusi labus darbus, pat viss, ko darījusi Solvita Āboltiņa nav tikai melns un slikts. Protams, ka uz vairākiem “Vienotības” politiķiem gulstas atbildība par partijas iznīcināšanu, kas, pēc manām domām, ir līdzvērtīgs Latvijas nākotnes iznīcināšanai. Tas ir liels ļaunums un šiem cilvēkiem atgriešanās politikā nebūtu pieļaujama. Es ļoti ceru, ka to sapratīs arī vēlētāji un nebalsos par tiem, kuri ir sasmērējušies.

Protams, ir traģiski 27 gadus pēc valsts neatkarības atgūšanas apzināties, kādā korupcijas un noziedzības purvā esam nonākuši. Taisnības labad gan ir jāatzīst, ka šos antivaroņus mums nav nedz marsieši ar lidojušo šķīvīti atveduši, nedz arī šie cilvēki varu būtu pārņēmuši militāra apvērsuma rezultātā – viņi visi ir demokrātiskās vēlēšanās ar balsu pārsvaru ievēlēti. Tādēļ uz jautājumu, vai sabiedrībai šie politiskie spēki ir pieņemami, var atbildēt tikai ar skaidru “jā”. Jo citādāk taču vēlētāji viņus sen būtu no amatiem patriekuši.

Tagad ir pienācis laiks, kad mums ir jāizšķiras, kā vēlamies turpmāk dzīvot. Nebūsim naivi – arī pēc šī skandāla, ja sabiedrības reakcija būs vien pukstēšana un “tvaika nolaišana” soctīklos, tad nekas daudz nemainīsies. Spēki, kuri stāv aiz “Rīdzenes sarunām” šobrīd nogaida un vēro mūsu reakciju – vai mēs turpināsim vien diskutēt par to, vai sarunas ir autentiskas vai nē (īstenībā attiecīgās aprindas jau sen ir atzinušas sarunu autentiskumu, runājot vien par iespējamu valsts noslēpuma nopludināšanu, utt., bet neapšaubot sarunas kā tādas). Vai arī mēs turpināsim apspriest, kāpēc tās sarunas parādījās tieši tagad, kam tas ir izdevīgi, kurš no to publicēšanas iegūst labumu. Tie visi ir tādi informatīvie šķērsviļņi, kurus rada sarunās iesaistīto pakalpiņi un kas šajā brīdī patiešām ir mazsvarīgi.

Svarīga ir tikai un vienīgi sabiedrības redzamā reakcija – vai cilvēki ceturdien, 13. jūlijā, izies ielās? Cik daudzi ieradīsies no rīta uz piketu pie prokuratūras un vakarā uz protestu pie Rīgas pils?

Šis ir īstais brīdis, kad tautai ar tiešās demokrātijas paņēmieniem ir jāparāda valdošajiem, ka tā negrasās samierināties ar to, ka pēc visa lasītā par kriminālpārkāpumiem, “oligarhu lieta” ir vienkārši norakta. Ja sabiedrības reakcija būs asa un tajā piedalīsies liels cilvēku skaits, tad mēs patiešam pieredzēsim izmaiņas. Ja būs skaidrs, ka plašām tautas masām riebjas veids, kā tiek vadīta valsts, tad tas izmanīsies. Ja sabiedrības reakcija būs pasīva un maznozīmīga, tad tas norādīs attiecīgajām aprindām, ka droši var turpināt šādu politiku un valsts vadīšanu – cilvēkus tas neuztrauc.

Šis ir brīdis, kad mums ir iespēja tiešas demokrātijas ceļā izmainīt situāciju valstī. Šobrīd viss ir mūsu – Latvijas pilsoņu – rokās! Lūdzu, ierodaties daudzskaitlīgi uz protesta akcijām Rīgā, kas var – atbrauciet no citām Latvijas malām. Varbūt ir iespējams arī citās Latvijas pilsētās un novados sarīkot protesta akcijas. Šis ir tas brīdis, kad uz spēles ir Latvija un mūsu visu rokās ir iespēja izmainīt tās likteni!

Informācija par protesta akcijām: 

Ir laiks aizstāvēt Latviju, tautu un Satversmi!

Jaunā konservatīvā partija 13.jūlijā plkst. 18 pie Rīgas pils organizēs sapulci par tiesiskumu

Partija «Progresīvie» piketā pieprasīs ģenerālprokurora atkāpšanos

Pikets: atlaižam ģenerālprokuroru. 13.07.2017 no 8:30-9:30. Kalpaka bulvāris 6, Rīga

Autore ir žurnāliste

 

Komentāri (246)

rinķī apkārt 12.07.2017. 10.44

Akcija ir jāatbalsta, bet ar galvu. Ja uzmanīgi lasījām, vai klausījāmies “sarunas”, tad vajadzēja saklausīt to, ka Latvijas iekšpolitikas “latviskajā galā” ne visi politiķi ir ar vienu kārti mērāmi, pat ne ZZS :) Kur pretī otrpus “robežai” – SC viņi jau pēc definīcijas ir atjaunotās LR ienaidnieki. Saskaņieši “oligarhiem” pieslējās ne tik daudz mantisku, cik ideoloģisku apsvērumu dēļ, Urbanovičs definēja pavisam skaidri – SC ir vajadzīga vāja valdība.

Var gadīties, ka vis “temperamentīgāk” šajā akcijā pieteiks sevi tieši tā “protestētāju” daļa, kuri sevi vēlēšanās identificē ar ušakoviešiem un tādēļ morāli atbalsta gan Lembergu, gan Šleseru. Nevajadzētu aizmirst 13. janvāra mācību. 13. jūlija akcijā būtu strikti jānorobežojas no saskaņiešiem, un, ja šī akcija izraisīs kaut kādas tālejošākas politiskas norises, tad vajadzēt uzmanīgi sekot jaunajiem mūsu “līderiem”, ja tādi parādīsies pie apvāršņa.

Ino raksta par to, ka “Progresīvie” iestājas par tiesībām nepilsoņiem vēlēt pašvaldību vēlēšanās – tātad viens vilks aitas ādā jau izlīdis uz spēles laukuma :)

+36
-12
Atbildēt

22

    Ēriks > rinķī apkārt 12.07.2017. 12.40

    Atvaino,bet šis pieprasījums ir gluži svaigs,pat krāsa nav īsti nožuvusi,”pretoligarhu” kampaņas speciāli organizēts,turklāt izvēlēta konkrēta partija,pret kuru vērst uzbrukumu,Vienotības izdarītās cūcības atstājot aizvārtē.

    +1
    -14
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 12.07.2017. 12.05

    Nuja,norādes uz divām protesta akcijām ,vienā propagandēs saskaņu,otrā vienotību,viss likumsakarīgi.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 12.07.2017. 13.21

    Valdi, tie kas ar visām 4 nav par pasākumu, nav šoreiz gan troļļi. Problēma ir tajā, ka cilvēkiem nepatīk selektīva pieeja. Jo no sarunām izriet stipri vairāk un prioritašu kārtībā savādāk kārtojami jautājumi, nekā pacēluši organizatori. Tas arī iemesls skepsei par pasākumu.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 12.07.2017. 16.04

    Vot vot,konkrēta problēma-valsti pārvalda bandītiskām metodēm un to izlaupa, bet tiesāti netiek.Citadeli var pārdot zināmiem cilvēkiem pa lēto un ne čiku,ne grabu.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 12.07.2017. 19.10

    to Ēriks

    “Citadeli var pārdot zināmiem cilvēkiem pa lēto”

    Nedomāju, ka pat Vienotības čekas kuratoriem un Prudentija tie ir zināmi. Tēmē augstāk!

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 12.07.2017. 19.08

    to Valdis

    “Te, cien. lasītāj ir trollis Ēriks, kurš ir pret kampaņu!”

    Bijām jau uz taukmūļu: Pabrika un Štokenberga rīkoto “lietussargu revolūciju” un rezultāts? Prokremlisko izdzimteņu, zagļu un pederastu valsts nozagšanas megaafēras: TECII 2. kārta, PV, LM, Citadele, “gudrona dīķi”, Stradiņa slimnīca, AirBaltic un citas. Tagad jauni zagļi sevi pieteiks?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 12.07.2017. 20.08

    to Džerijs Šterns

    Cik Antonijas ielas nams maksā jobanām politmaukām par katru kanalizācijā nonākušo latviešu balsi?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 12.07.2017. 20.42

    to Valdis

    Ko tur baidīties no tik pierastas lietas, kā varavīkšņotie karogi? Cik jums tur Vērmaņdārzā to bija?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 12.07.2017. 19.54

    Kā tad,kā tad,progress un tikumība neiet nekādi kopā.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 12.07.2017. 20.05

    to Valdis

    “Jau vakar rakstīju, ka tādiem basta nekas nav meklējams rītdien protestā”

    Kā jau vakar rakstīju, rīt ieradīšos apskatīt zvērudārzu ar pilnu telefona bateriju un 8GB atmiņu karti. Šajā reizē vēl bez zvēru agresijas apturēšanas līdzekļiem, bet tikai šajā.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 12.07.2017. 21.03

    to Valdis

    Uh ti, parlataješ po itaļjanski?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 12.07.2017. 11.24

    Aiz ziņkārības, kas tie tādi “Progresīvie, paguglēju. Atbildi atradu ātri – sarkanie :)

    “PROGRESĪVIE ir dibināti 2017. gada 25. februārī, lai apvienotu sociāldemokrātiski domājošus cilvēkus, kuriem ir apnikusi Latvijas labējā politika un kuri iestājas par progresīvām reformām Latvijas politikā, ekonomikā, varas attieksmē pret sabiedrību. Mūsu ideāls ir tāda valsts un sabiedrība, kuru raksturo taisnīgums, uzskatu brīvība, cilvēku vienlīdzība un solidaritāte. PIEVIENOJIES!”

    http://www.progresivie.lv/2017/04/26/progresivie-piesaka-sevi-pirmajas-velesanas/

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 12.07.2017. 12.41

    uldis_rats, to rakstīja RA, nevis AK :))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 12.07.2017. 20.50

    basta

    apgalvo, ka pierasta. Kam pierasta, kam nē. :))) Smieklīgais trollis āksts basta…. Pagliaccio totale e basta :)))

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Džerijs Šterns > rinķī apkārt 12.07.2017. 19.27

    Bīstos, ka vairumam šajā tēmas atzarā ir pārāk šaurs skatījums tomēr – PROGRESĪVIE nekādā gadījumā nav prokremlisks veidojums, gluži otrādi, tā sastāvā ir dažādu līmeņu un organizāciju kritiķi šādai politikai savākušies. PROGRESĪVO programaa no Kremļa idejām ir par vēl tālāk nekā Latvijas “nacionālistiem” :) – kuri labprāt atkārto visas no Kremļa pašpikotās idejas par cenzūru un “tikumību”.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 12.07.2017. 20.13

    basta,

    piepūt vēl vaigus, izbāz mēli un atliec ausis, tad gan nobīšos ;))))) Smieklīgais āksts ar 10 geju kustības karogiem :)))))

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 12.07.2017. 19.18

    Jau vakar rakstīju, ka tādiem basta nekas nav meklējams rītdien protestā. Tas nav troļļu salidojums un to nerīko kremlini. Sēdiet mājās un dariet savu troļļa darbu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 12.07.2017. 12.19

    Ja runājam par vēlmi izmantot sabiedrības pieprasījumu, lai veidotu politisku karjeru, tad tas ir tik pašsaprotami kā 2×2. Ir loģiski, ka pieprasījumam pēc kādas politikas ir jāseko piedāvājumam šo politiku veidot un virzīt. Ja ir Nīderlandē pieprasījums ierobežot imigrāciju un musulmaņus valstī “piežmiegt”, tad parādās Gerts Vilderss. Sekojoši vēlēšanās tiek samerota šada pieprasījuma atbalsta lielums ar citiem. Demokrātija, kungi! Demokrātija!

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Dr. Bērziņš > rinķī apkārt 12.07.2017. 11.47

    Ja kāds nav pamanījis – ir 2 protesta akcijas ceturtdien. Kam neder progresīvie, tie iet uz JKP. Es personīgi uz pēdējo, jo no rīta nekādi netieku.

    Starp citu, pie raksta ir norādes uz abām.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 12.07.2017. 13.28

    Nē! Viss šoreiz ir diezgan vienkārši. Tieši tāpēc, ka rīkotāji ir palikuši “ēnā” norāda, ka ir konkrēta problēma – Valsti pārvalda bandītiskām metodēm un to izlaupa, bet tiesāti netiek. Pret to mums ir jāprotestē. Par to arī I. Buiķas raksts.

    Vai šo neapmierinātību kāds politiski “apseglos”? Protams! Bet šobrīd jautājums ir diezgan bipolārs – jums ir izdevīgi un/vai tīkami šada pārvalde vai jums tā riebjas.

    Vai arī, jūsuprāt, protesta kacijas var rīkot tikai tad, ja tajās ir minētas pilnīgi visas sāpīgās problēmas – Ģimenes ārsti, lauku skolas, izglītības reforma, pensiju izmēri? Ja aktualizēta tikai 1 problēma, tad protestēt nedrīkst? Varbūt, ja šo vienu atrisinātu, mums budžetā pēkšņi parādītos nauda gan ārstiem, gan skolotājiem gan pensijām?

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > rinķī apkārt 12.07.2017. 12.02

    Piekrītu, ka jābūt ļoti vērīgiem, jo radušos sabiedrības neapmierinātības saasinājumu centīsies izmantot savā visādi oportūnisti – par “Progresīvajiem” jau bija “gut feeling” ka nav kaut kas tīrs, bet Jaunā konservatīvā partija šobrīd, manuprāt, ir cerīgs spēks.

    P.S. AK, es gan īsti nesaprotu kāpēc piemini Saskaņu kā dalībnieku protesta akcijās? Ir kādas norādes par to ka viņi mēģina pievienoties 13. jūlija vakara protesta akcijai? Ja tā, tad tas noteikti ir nesaskaņojot ar JKP.

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 12.07.2017. 13.13

    Te, cien. lasītāj ir trollis Ēriks, kurš ir pret kampaņu! Nevajag vērsties pret to, kā oligarhi pārvalda valsti, raksta Ēriks. Ir tikai viena lieta, kas visiem ir jādara – citējot Ēriku trolli – protestu mērķim ir jābūt “vienai konkrētai partijai” – Vienotība. Te nu visi šie troļļi sevi “izved no skapja” :)

    +15
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 12.07.2017. 10.16

lembe par šo ieņirdz, ja viņu nevar aiz restēm dabūt par smagajiem noziegumiem kuros apsūdzēts , par kukuļošanu lielos apmēros , valsts nozagšanu , tad šito vīņš nosauc par aktierspēlē iestudētu farsu, šoreiz galvenais nav viņš , bet gan tie kurus oligarhi , jeb valsts nozadzēji salikuši amatos , jādara spiediens uz viņiem ,lai tie nāktu pie saprašanas , ka ir negodiigi ielikti augstajos valsts amatos , un tādu ir ne mazums , tie ir prokurori , tiesneši un galu galā lembes sastādītā valdība , godīgs cilvēks no šiem amatiem atkāptos bez runas , gan nav zināms cik godīgus ļaudis šie banditi amatos salikuši , vispirms jau gaidu prezidenta atbildību , kurai iespēejams sekotu arī citi, citādi liekas jocīgi ka šādi ielikteņi ” rūpējas ” par tiesiskumu valstī un tās ekonomisko virzību , jau tas vien uz kautko norāda , ka kučinska valdība lai sagrābstītu trūkstošos miljonus , paceļ nodokļus un akcīzes ,par nodokļu iekasēšanu atbildība gulstas uz VID, bet ēnu ekonomiku liek mierā , jo tās peļņa pa lielo nonāk oligarhu pārziņā , ar kuru finansē savas kabataspartijas, faktiski tās ir noziedzīgas darbības pazīmes

+20
-2
Atbildēt

12

    Ēriks > 12.07.2017. 12.09

    Visus masu saziņas līdzekļus – vienās rokās!Viena partija – viena taisnība!Dosimies uz gaišo nākotni,biedri!

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    andrejs > 12.07.2017. 12.13

    atņemiet ietekmi… :)

    Bija iespēja –

    Par ostu pārraudzību pēc likuma atbildīgā Satiksmes ministrija (SM) trešdien sagatavojusi iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kurā lūdz izvērtēt Ventspils brīvostas valdes locekļa Aivara Lemberga iespējamo atrašanos interešu konfliktā, 14.novembrī piedaloties lemšanā par 717 tūkstošu latu vērtu dīzeļdegvielas iepirkumu no firmas Baltimar VT, kurā kapitāldaļas pieder Lemberga ģimenei.

    Tiesībsargājošajām iestādēm var nākties veikt arī izmeklēšanu par Ventspils brīvostas valdes sēžu protokolu iespējamu sagrozīšanu. SM juristu sagatavotajam iesniegumam pievienoti arī divi pretrunīgi valdes sēžu protokoli – pirmais, kurā parādās, ka visi klātesošie valdes locekļi piedalījušies balsojumā par iepirkumu no Baltimar VT, tostarp arī arī Lembergs, un otrais, jau Ventspils mēra labotais protokols, saskaņā ar kuru viņš balsojumā nav piedalījies.

    23.novembra valdes sēdes protokolā post factum parādījusies piezīme ar Lemberga lūgumu norādīt, ka brīvostas valdes sēdes 14.novembra protokolā nav norādīts: viņš neesot piedalījies balsojumā par dienaskārtības 3.punktu (pilnvarojumu pārvaldniekam slēgt līgumu ar Baltimar VT). Šis Lemberga labotais protokols jāparaksta visiem valdes locekļiem, apstiprinot, ka Lembergs saka taisnību. Tādā gadījumā pozīcija par Lemberga rīcību no «neatceros, vai balsoja» uz «atceros, ka nebalsoja» būs jāmaina vairākiem Pietiek aptaujātajiem valdes locekļiem. To paguvis izdarīt pats Lembergs, kurš 27.novembrī aģentūrai LETA apgalvoja, ka neatceras, vai balsojis par šo jautājumu. Viņš arī nezinot, kuros uzņēmumos viņa dēlam un znotam pieder kapitāldaļas. Viņam pašam Baltimar VT daļas nepiederot. Tagad no Lemberga labotā protokola izriet, ka viņš tomēr atcerējies, kā rīkojies 14.novembra sēdē – proti, nav balsojis.

    Šobrīd vairumu brīvostas valdes locekļu, tostarp tos, kuri tajā deleģēti pārstāvēt valsts intereses, skāris atmiņas zudums – vairākas Pietiek aptaujātās amatpersonas spēj labākajā gadījumā atcerēties, ka Lembergs piedalījies lēmuma pieņemšanā diskutējot, bet ne to, vai viņš balsojuma laikā «cilājis roku». «Neatceros» un «nezinu» ir biežāk dzirdamās atbildes, ko par 14.novembra valdes sēdes balsojumu sniedz Ventspils pašvaldības nozīmētie valdes locekļi Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs, Didzis Ošenieks (visi trīs ir arī Lemberga kā Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieki).

    Fragmentāri tās dienas lēmuma pieņemšanu atceras valdības apstiprinātie valdes locekļi Antons Vjaters (Vienotība) un premjera Valda Dombrovska (Vienotība) juridiskā padomniece Sandra Bukane. To, ka Lembergs balsojumā piedalījās uzsver pašvaldību ministra Edmunda Sprūdža (Reformu partija) virzītais valdes loceklis Ģirts Kronbergs, bet SM virzītā valsts sekretāra Anrija Matīsa atbilde ir bijusi juridiski korekta: «14.novembra valdes sēdes protokols ir apstiprināts 23.novembra sēdē un nav atzīmes, ka kāds ir atturējies». Abās lielajās brīvostās – Ventspilī un Rīgā – valžu sēdes tiek protokolētas pēc viena standarta: «nolēma», seko lēmuma sauss izklāsts un pats balsojums netiek ieprotokolēts izņemot gadījumu, ja kāds no valdes locekļiem balsojis pret, atturējies vai norādījis, ka kādu iemeslu dēļ balsojumā nepiedalās.

    Finanšu ministrijas virzītā Ventspils brīvostas valdes locekle Sandra Bukane, norādot, ka šobrīd neatrodas Latvijā, iesākumā nevēlējās sniegt atbildes par Lemberga rīcību 14.novembra sēdē pirms nebūs iepazinusies ar laboto sēdes protokolu, kas datēts nedēļu vēlāk. Pēc atkārtota lūguma pateikt tikai to, ko atceras, Bukane sniedza daļēju atbildi, no kuras izriet, ka Lembergs diskutējis lēmuma pieņemšanas gaitā, nav balsojis pret, bet konkrēti nepasakot, ka Lembergs ir balsojis.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > 12.07.2017. 13.36

    andrejs. Paldies, ka atgādināji. Svētajiem, tas gauži:)

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > 12.07.2017. 12.14

    augstāk citētā raksta nosaukums:

    KNAB izmeklēs Lemberga interešu konfliktu; Ventspils brīvostā – kolektīvais atmiņas zudums

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > 12.07.2017. 12.17

    Te vēl par Bukani –

    Premjera Valda Dombrovska juridisko padomnieci, ģimenes draudzeni un biznesa partneri Sandru Bukani, kura kā partijas Vienotība un tās kontrolētās Finanšu ministrijas pārstāve ieņem dāsni apmaksāto Ventspils brīvostas valdes locekļa amatu, nav interesējis jautājums, kāpēc apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs uz Rīgas apgabaltiesu ilgstoši pārvietojies ar brīvostai piederošu luksus klases Audi A8L.

    Pārbaudi par Lemberga vizināšanos ar lepno Audi februārī sāka KNAB, uzmanību uz auto lietošanu vērsusi arī prokuratūra.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > 12.07.2017. 12.19

    Tātad Bukani nav interesējis jautājums kāpēc “smagos noziegumos apsūdzētais” un no amatiem atstādinātais oligarhs Lembergs braukā ar valsts iestādei piederošo smalko limuzīnu. :)))

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > 12.07.2017. 19.00

    to Ebenemezers

    “lembe par šo ieņirdz”

    Es domāju, ka čekistu centienus, atņemt viņam daļu laupījuma, viņš uztver nopieni. Šitāda kampaņa Latvijas vēsturē vēl nebija pieredzēta.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 12.07.2017. 19.48

    Lembergs intervijās ir galīgi sarkans,tātad lietas nopietnas.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 13.07.2017. 08.18

    Un kurš tad izveidos komisiju,kas noteiks,kurš drīkst runāt televīzijā vai radio?Tur taču ir vajadzīga kāda partija,kādi uzticami cilvēki,kas vada komisiju un saka – vot šitam mikrofonu nedot!Varbūt uzticēt šo godpilno uzdevumu mūsu tautas morālajam līderim Zatleram pēc tam ,kad būs nomaksājis nodokļus par saņemtajām aploksnēm?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > 12.07.2017. 22.54

    Ērik, būsiet kaut ko sajaucis – “biedru” laiks tā kā drusku “aiz muguras” (vismaz būtu tā jābūt). Kā Oligarhu sarunas parādīja – viņu gozēšanās medijos nav nejauša un viņu aizvākšana no ētera ir obligāts priekšnosacījums, lai varētu attīstīties normāla, neatkarīga mediju vide.

    P.S. Saskaņas centrs ir tādi paši oligarhi/korumpanti un šis attiecas arī uz viņu propagandas aizvākšanu

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > 12.07.2017. 12.04

    Jā, izmest Lembergu no masu medijiem (vai precīzāk nenodrošināt viņam priviliģētu statusu) varētu būt pietiekoši, lai Lemberga laiks Ventspilī varētu beigties.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > 12.07.2017. 11.53

    …lai tak dārza rūķis krāsainajos ancukos ieņirdz…sods par kriminālu viņu nebaida…taču vissāpīgāk trāpīts nabadziņam ar iespējas zaudēšanu ērmoties TV ekrānos un radioviļņos…atņemt reklāmas iespēju Ventspils domei, kuru Lembergs uztver par privātīpašumu, bet ventspilniekus par dzimtcilvēkiem – tas Lembergam ir traģiskākais…iznīcinošākais…pazemojošākais…lūk, tas ir briesmīgākais sods…tāpēc tik histēriskas darbības un tiek vilkti laukā visi seski, kas palīdzētu nosargāt Lemberga ietekmi…

    …atņemiet Lembergam ietekmi par ventspilnieku naudu greznoties, dīžāties, lielīties un skalot ļaudīm prātus – pārsprāgs tas pūpēdis un izkūpēs…viņam ir vajadzīga uzmanība, atpazīstamība un popularitāte, un reklāmas viņam to nodrošinājušas…lai izdodas vismaz sabiedriskajiem medijiem izslēgt viņu no aprites – publiskā telpa kļūs tīrāka…

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

dzeris49 12.07.2017. 07.38

Var piekrist praktiski visam.

+20
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu