Pieci interesanti koncerti jūlijā • IR.lv

Pieci interesanti koncerti jūlijā

2
Klavieru trio Sōra.


7. jūlijā Sv. Pētera baznīcā  Henrija Pērsela opera Didona un Enejs (Senās mūzikas festivāls)

Itāļu vijolnieks un diriģents Kristians Fratima ir Itālijā vienīgās privātās operkompānijas Coin du Roi mākslinieciskais vadītājs. Senās mūzikas festivāla pastāvīgais klausītājs ar šo apvienību nav jāiepazīstina, un arī šogad Coin du Roi kamerorķestris sniegs instrumentālās mūzikas koncertu. Bet, ceļot skatuves gaismās pirmsromantisma operas, kas ir Coin du Roi virsuzdevums, viņi uz Rīgu atveduši arī Henrija Pērsela šedevru Didona un Enejs

Starptautiskā solistu sastāvā, kuru veido Džūlio Alvize Kazelli, Anna Kjeriketi, Arianna Stornello, Rikardo Bota, Milēna Storti, Neringa Radenaite un Eliza de Tofola, Didonas loma uzticēta soprānam Elīnai Šimkus. 

Piedalīsies arī Pētera Vaickovska vadītā Latvijas Radio kora grupa, dejotāji Kima Tasija Kreipe un Endrū Kamingss. Acij ieraugāmo gaisotni radīs scenogrāfs Arjans Šehajs, operas virsvadība režisores Suzannas Dverrīni rokās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu