Pieci no pasaules • IR.lv

Pieci no pasaules

4
Katrīna Dimanta (no kreisās) grupā spēlē vijoli, čellu un dzied, Imanta Nīgale spēlē mandolīnu un dzied, Kristaps Strods spēlē kontrabasu un basģitāru, Krišjānis Sils — ģitāru un bandžo, Ingus Purēns — perkusijas.
Ieva Puķe

ImantaDimanta un draugi – tā sauc nebijušu latviešu mūzikas apvienību, kuras dalībnieki uzauguši Latvijā, Vācijā, ASV un Austrālijā. Ir iznācis pirmais disks, šovasar turpināsies koncerti

Varētu paņemt līdzi lidmašīnā, bet Kanādā jau nedrīkstēs ienest – Katrīna žēli skatās uz fotosesijai nopīto ziedu un vārpu vainadziņu. «Jā, man Kanādā no Amerikas pat apelsīnus neļāva ievest,» pieslēdzas draudzene Imanta – tādu pašu vainadziņu galvā, priecīga, ka viņai nekur nav jālido. «Tāpēc ka negaršīgi,» Katrīna attrauc, un abas izplūst smieklos.

Jau pēc stundas Katrīna Dimanta dodas uz Rīgas lidostu, lai kuplinātu Jāņus Toronto un Monreālas latviešu kopienās. Vijoles kaste uz muguras… Muzikāla vēstniece no septiņu bērnu ģimenes Baldonē, kurā mamma, piedzimstot vecākajam, izlēma pati iemācīties spēlēt koklīti un likt apgūt kādu mūzikas instrumentu katram bērnam. 2013. gadā uz Jāņiem Katrīna ar ģimenes projektu – Māsām Dimantām – apciemoja latviešus Anglijā, 2015.gadā brauca uz saulgriežiem Austrālijas ziemā, 2016. gadā – Brazīlijā. Tikai 2014. gada Jāņos nebija pieņēmusi uzaicinājumus muzicēt aiz robežām, jo brīdi pirms tam ar grupu Aarzemnieki piedalījās Eirovīzijas konkursā Kopenhāgenā. 

Ar Imantu Nīgali, latvieti no Pensilvānijas Amerikā, viņa pirms četrarpus gadiem satikās Latvijā.  «Dalām vienu dzimšanas dienas datumu – 3. februāri -, un nejauši svinējām vienā restorānā, tā iepazināmies,» atceras Imanta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu