Briseles Centrālajā stacijā nogalina spridzinātāju • IR.lv

Briseles Centrālajā stacijā nogalina spridzinātāju

23
Briseles Centrālā stacija pēc spridzinātāja nogalināšanas. Foto: AP/LETA

Kāds vīrietis stacijā sarīkoja nelielu sprādzienu, par upuriem netiek ziņots

Briseles Centrālajā dzelzceļa stacijā otrdienas vakarā sarīkoja sprādzienu vīrietis, kurš pirms tam saucis “Allāhu akbar”. Aizdomās turēto nošāvuši karavīri, paziņoja aculiecinieki un prokuratūras darbinieki.

Netiek ziņots, ka sprādzienā vēl kāds būtu cietis. Sprādziena nodarītais posts ierobežots, paziņoja Briseles prokuratūras preses sekretāre.

Beļģijas federālās prokuratūras preses sekretārs Ēriks van der Sipts paziņoja, ka karavīri “neitralizējuši” aizdomās turēto Centrālajā stacijā uzreiz pēc neliela sprādziena un “viņš ir miris”. Viņš piebilda, ka “šis incidents tiek uzskatīts par teroraktu”, ziņo LETA/AFP/DPA.

Arī Beļģijas Krīžu centrs paziņoja, ka pagaidām nesaskata vajadzību paaugstināt terorisma trauksmes līmeni valstī līdz visaugstākajam līmenim. Valstī ir spēkā terorisma trauksmes 3.līmenis, kas ir otrs augstākais.

“Es nogāju uz mezonīna līmeni, [kur] kāds kliedza. Tad viņš iesaucās “Allāhu akbar” un uzspridzināja kaut ko bagāžas ratiņos,” žurnālistiem stāstīja dzelzceļa šķirošanas aģents Nikolā van Herrevēgens.

Sapieru vienība kontrolēti uzspridzināja spridzekļu jostu, kas bija aizdomās turētajam, un sāka pārbaudīt, vai notikuma vietā nav arī citi bīstami priekšmeti.

Aizdomās turētajam bijusi mugursoma un spridzekļu josta. Vietējie mediji ziņo, ka viņš aktivizēja spridzekļu jostu, kad vīrietim pievērsa uzmanību kāds karavīrs.

Sprādziens notika ap plkst.20.30 (21.30 pēc Latvijas laika). Pēc tam tika evakuēti cilvēki no Centrālās stacijas un tās tuvumā esošā Lielā laukuma (Grand Place), kas ir tūristu iecienīta vieta.

“Pūlis stacijā pēc incidenta krita panikā un skrēja uz sliedēm,” sacīja Beļģijas dzelzceļa operatora “Infrabel” preses sekretārs Arno Reimāns.

Pēc sprādziena tika apturēta satiksme trijās Briseles dzelzceļa stacijās – Centrālajā, Ziemeļu (Nord) un Dienvidu (Midi) stacijā, tviterī paziņoja Beļģijas dzelzceļa uzņēmums SNCB.

Beļģija ir trauksmes stāvoklī kopš 2016.gada marta, kad spridzinātāji pašnāvnieki nogalināja 32 cilvēkus Briseles metro stacijā un lidostā.

 

Komentāri (23)

J.Biotops 21.06.2017. 07.03

Lielus sprādzienus jau nemaz vairs nevajag – Allaha slavai pietiek ar sīku blīkšķi, ka tikai panika izdodas. Ar līdzšinējiem varoņdarbiem panākts, ka neticīgie zina, ka jāmūk un panikā paši savējos sabradā.

Briselē esot pastiprināts terora draudu režīms, slēdz staciju, evakuē ļaudis no tuvākās apkārtnes, bet vienlaikus prokuratūra aicina nesaukt notikušo par terora aktu – esot pāragri klasificēt. Ka spridzinātājs bļāvis par trako suni Akbaru, tas laikam lieciniekiem tikai izklausījies.

Sākumā likās, ka pirmā reize, kad pieticis prāta šaut laicīgi, bet turpinājumā viss aiziet pa vecam – nevainot islamu un nesāpināt labos musulmaņus.

Ka tik nu neizrādītos, ka bruņoti rasisti sašāvuši mierīgu musulmani.

+5
-1
Atbildēt

0

Anonīms 21.06.2017. 08.53

Drausmīgi , vienkārši drausmīgi. Un tas notiek Briselē – ES galvaspilsētā ….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu