Policija uzliek arestu maksātnespējas administratoru auto un naudai • IR.lv

Policija uzliek arestu maksātnespējas administratoru auto un naudai

24
Maksātnespējas administratorus nogādā tiesā. Foto: Paula Čurkste, LETA

Grišins: maksātnespējas administratoru lieta ir saistīta ar “Trasta komercbankas” likvidācijas procesu

Valsts policija maksātnespējas administratoru lietā uzlikusi arestu trim premium klases automobiļiem un naudas līdzekļiem 380 000 eiro apmērā,  ziņo LETA.

Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins otrdien pastāstīja, ka policija jau vairākus gadus pievērš uzmanību nelikumībām ar maksātnespējas procesiem. Pērn tā sākusi 17 kriminālprocesus par noziedzīgiem nodarījumiem, kurus, iespējams, pastrādājuši administratori. Šogad sākti septiņi kriminālprocesi un arī četras lietas nodotas kriminālvajāšanai.

Policija sadarbībā ar likumsargiem no citām tiesībsargājošajām iestādēm, tai skaitā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), šogad par iespējamām nelikumībām maksātnespējas procesos sākusi divas lietas, vienā no tām aizturēti administratori Ilmārs Krūms, Māris Sprūds un finansists Jorens Raitums. Grišins apstiprināja, ka šī lieta ir saistīta ar “Trasta komercbankas” likvidācijas procesu. Trijotnei tiek inkriminēta izspiešana organizētā grupā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Otrajā lietā aizturēts administrators Nauris Durevskis, kurš bija iesaistīts kāda uzņēmuma maksātnespējas procesā. Viņš aizturēts par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Lai nodrošinātu iespējamo mantas konfiskāciju, abās lietās uzlikts arests aizdomās turēto mantai – 380 000 eiro, trim premium klases automobiļiem, nekustamajiem īpašumiem un uzņēmumu kapitāla daļām.

Grišins akcentēja, ka “Trasta komercbankas” lietā figurējušās epizodes varētu nebūt vienīgās. Ņemot vērā minēto, policija aicina pieteikties citas no iespējamās izspiešanas cietušās personas.

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa 9.jūnijā nolēma piemērot apcietinājumu nu jau no amata atstādinātajiem maksātnespējas procesa administratoriem Durevskim, Sprūdam un Krūmam, kā arī finansistam Raitumam. Pēc pāris dienām policija Raitumu atbrīvoja, piemērojot viņam ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi divus atsevišķus kriminālprocesus. Vienā figurē Sprūds kopā ar Krūmu un Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo “Trasta komercbanku”.

Otrajā lietā figurē Durevskis.

Pagājušā nedēļā tapa arī zināms, ka citā prokuratūras izmeklētā kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu “Dzimtā sēta” un “Peltes īpašumi” maksātnespējas procesos starp aizdomās turētajiem ir Sprūds, viņa dzīvesbiedre maksātnespējas administratore Ilze Gulbe, kā arī kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijušais nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

 

Komentāri (24)

Anonīms 20.06.2017. 17.02

ko nozīmē – naudai – visi tie nozagtie miljoni tagad ir arest eti vai kā?!

kas ir ka neraksta tā, lai uzreiz ir saprotami?!

0
-1
Atbildēt

1

    basta > Anonīms 20.06.2017. 21.17

    to Skaisle

    Un visi miljoni pēc taisnības atdoti Zatļeram, Dombrovskim un Bordānam.

    Ņemot vērā to, kā čeka gatavoja sabiedrisko domu pret Sprūdu, viņš uz sava vārda vispār nedrīkstēja neko turēt, vai vēl pareizāk viņam vajadzēja laicīgi evakuēties uz valsti, kuru nepārvalda čekisti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu