Par neierašanos tiesā Lapsas firmai piemēro naudas sodu • IR.lv

Par neierašanos tiesā Lapsas firmai piemēro naudas sodu

19
Neļauties emocijām
Bijušais Jukos šefs Mihails Hodorkovskis (centrā) un viņa biznesa partneris Platons Ļebedevs drīz būs izcietuši cietumsodu par izvairīšanos no nodokļiem, taču jaunā prāvā, atzīstot viņus par vainīgiem arī krāpšanā un pašiem savas firmas apzagšanā, ieslodzījums var tikt pagarināts līdz 2017.gadam. Foto — Scanpix
Māra Miķelsone

Portāla “Pietiek” īpašnieka Lato Lapsas brāļa Endo uzņēmums vērš prasību pret “Ir” izdevēju, bet kavē tiesu 

Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien, 19. jūnijā, par neierašanos uz tiesas sēdi piemēroja 70 eiro naudas sodu Endo Lapsas uzņēmumam, kurš vērsis prasību pret a/s “Cits medijs” saistībā ar biznesa žurnāla “Ir Nauda” preču zīmi, taču uzņēmuma pārstāvis neieradās uz sēdi un tāpēc lietas izskatīšanu nevarēja sākt. 

Pirmdien tiesā bija jāskata Lapsas uzņēmuma prasība pret “Cits medijs” par “Ir Nauda” preču zīmes reģistrācijas anulēšanu, ko Lapsa iesniedza janvārī. “Cits medijs” ir žurnāla “Ir Nauda” izdevējs un likumīgais preču zīmes īpašnieks, tāpēc noraida prasību kā pilnīgi nepamatotu. Izdevniecība vērsusies tiesā ar pretprasību, lūdzot šajā lietā piemērot pagaidu nodrošinājumu – aizliegumu Lapsas uzņēmumam  šo preču zīmi izmantot, tajā skaitā arī domēnu “Irnauda.lv”. Šo jautājumu tiesa skatīs 3.jūlijā. 

Prasība tiesā ir viens no elementiem plašākā uzbrukumā žurnāla “Ir” izdevējam, ko izvērsis Endo Lapsa, portāla “Pietiek” īpašnieka Lato Lapsas brālis. Viņš 2016. gada aprīlī neskaidros apstākļos kļuva par SIA “Žurnāls Ir Nauda” lielāko īpašnieku, apejot pirmpirkuma tiesības, kas pieder mazākuma īpašniekiem – Paulam Raudsepam un Pēterim Tērmanim, kuri vienlaikus ir nedēļas žurnāla “Ir” izdevēja a/s “Cits medijs” akcionāri. 

Pērn Lapsa vērsās arī Valsts policijā, apšaubot pirms vairākiem gadiem veiktus žurnāla “Ir Nauda” norēķinus un policijā šī iesnieguma pārbaudei ierosināts kriminālprocess, kas joprojām turpinās. 

Lapsa izvirza pretenzijas pret “Ir Nauda” izdevēju sakarā ar 2013. un 2014. gadā veiktiem norēķiniem, kas saistīti ar žurnāla drukas, piegādes un citiem pakalpojumiem. Lai gan visi maksājumi veikti saskaņā ar rēķiniem un atbilstoši likumdošanai iekļauti oficiāli apstiprinātos SIA “Žurnāls Ir Nauda” gada pārskatos, Lapsa izmanto apšaubāmā veidā nesen iegūto kontroli pār šo SIA, lai pieprasītu kriminālprocesa uzsākšanu. 

Biznesa žurnāla “Ir Nauda” iznākšanu šis process nekādi neietekmē – “Ir” redakcija tāpat kā līdz šim turpina veidot žurnālu, jo tā izdošanas licence un preču zīme pieder “Ir” izdevējam “Cits medijs”.

22.jūnijā precizēts lietas dalībnieka nosaukums virsrakstā un ziņas tekstā.

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu