Tenisiste Ostapenko pirmo reizi karjerā sasniedz ''Grand Slam'' turnīra pusfinālu • IR.lv

Tenisiste Ostapenko pirmo reizi karjerā sasniedz ”Grand Slam” turnīra pusfinālu

39
Aļona Ostapenko. Foto: AFP-LETA

Ernestu Gulbi Latvijas labākā tenisista pozīcijā nomaina Miķelis Lībietis

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien Parīzē, spītējot spēcīgam vējam un divām lietus pauzēm, no kurām viena bija ilgāka par trīs stundām, Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 4-6, 6-2, 6-2 uzvarēja bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, pirmo reizi karjerā sasniedzot “Grand Slam” turnīra pusfinālu.

Kā vēsta aģentūra LETA, Ostapenko kļuvusi par pirmo Latvijas tenisisti, kura dāmu vienspēlēs spēlēs šāda līmeņa turnīra pusfinālā. Vīriem pirms trīs gadiem Francijas atklātā čempionāta pusfinālā spēlēja Ernests Gulbis.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā ļaus pietuvoties labāko divdesmitniekam, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Pusfinālā Ostapenko tiksies ar šveicieti Tīmea Bačinski (WTA 31.), kura ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 uzvarēja mājinieci Kristīnu Mladenoviču (WTA 13.).

Savukārt Latvijas tenisa pirmās raketes godu vismaz uz laiku zaudējušais Ernests Gulbis otrdien vēdera muskuļa traumas dēļ izstājās no Čehijas pilsētā Prostejovā notiekošā “Challenger” sērijas turnīra, atsaucot dalību otrās kārtas mačā. Kā ziņo LETA, Prostejovā Gulbis spēlēja ar īpašo ielūgumu jeb “wild card”, par pirmās kārtas pārvarēšanu nopelnot desmit ATP ranga punktus.

Pašlaik Gulbis ATP rangā ir 230.pozīcijā, tomēr, tā kā pagājušajā nedēļā viņš zaudēja Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, nespējot aizstāvēt pērn gūtos punktus, nākamajā nedēļā viņš pasaules rangā atkritīs uz piektā simta beigām, zaudējot Latvijas pirmās raketes titulu. Nākamajā rangā par viņu augstāk būs Miķelis Lībietis.

Gulbim pēdējā laikā bijušas lielas problēmas ar veselību. Viņš februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros.

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu