Donalda Trampa muļķības triumfs • IR.lv

Donalda Trampa muļķības triumfs

3
Lai arī Vācijas kanclere Angela Merkele (no labās) un Francijas prezidents Emanuēls Makrons visiem spēkiem centās pārliecināt ASV prezidentu Donaldu Trampu neatteikties no dalības Parīzes klimata līgumā, viņš tomēr spītīgi palika pie sava.

Vācijas kanclere Angela Merkele un citu G7 valstu vadītāji darīja visu, lai pārliecinātu Donaldu Trampu nepamest Parīzes klimata līgumu. Taču viņš neklausījās. Tā vietā ASV prezidents ir ievedis Rietumus lielākajā iekšējā konfliktā kopš Otrā pasaules kara

Līdz pat pēdējam brīdim viņi aiz slēgtām durvīm mēģināja pierunāt Trampu pārdomāt. Atkal un atkal izklāstīja visus argumentus: humānos, ģeopolitiskos un, protams, ekonomiskos. Uzskaitīja labumus, ko līgums varētu sniegt ekonomikai un ASV uzņēmumiem. Izskaidroja, cik maz saistošas ir tajā iekļautās apņemšanās.

Luksusa konferenču viesnīcā Sicīlijas pilsētā Taorminā Itālijā ap galdu bija sapulcējušies septiņu pasaules ekonomiski spēcīgāko valstu vadītāji, lai apspriestu ekonomiku un ilgtspējīgu attīstību. Der Spiegel rīcībā tagad ir nonācis iepriekš nepubliskots Taorminas tikšanās protokols. 

Saskaņā ar to jaunievēlētais Francijas prezidents Emanuēls Makrons kā pirmais centās aizstāvēt starptautisko klimata līgumu, kam dots Parīzes vārds. «Klimata izmaiņas ir reālas, un tās ietekmē nabadzīgākās valstis,» viņš sacīja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu