Krūmiņa meita ZZS ziedojusi, jo ''Jūrmalā jābūvē mājas'' • IR.lv

Krūmiņa meita ZZS ziedojusi, jo ”Jūrmalā jābūvē mājas”

25
Foto: jurmala.lv

KNAB sola lietu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu pret miljonāra meitu nodot prokuratūrai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētā uzņēmēja Jūlija Krūmiņa meita Maija maijā Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir ziedojusi 19 000 eiro. “Es zinu, ka mana ģimene atbalsta, kaut ko pārskaitīja tai partijai. Jūrmalā viņiem jābūvē vēl kādas četras mājas, tāpēc viņi atbalsta,” LTV raidījumam “De facto” teicis Krūmiņš.

Kā vēsta aģentūra LETA, KNAB sāktajā kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turēto vidū nonāca gan Krūmiņš, gan tā brīža Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS). Pašlaik lieta ir pieklususi, tomēr KNAB pārstāvji uzsvēruši, ka “izmeklētājs aktīvi ar to strādā, sadarbojas ar prokuratūru”. “Es pieļauju, ka kaut kad tuvākajā laikā, datumu es konkrēti nevaru pateikt, lieta tiks virzīta uz prokuratūru,” teicis KNAB priekšnieka vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos Jānis Roze.

Krūmiņam ar Truksni ir liegts tikties, bet tas neliedz uzņēmēja ģimenei atbalstīt Trukšņa priekšvēlēšanu kampaņu. “Es nezinu, vai viņi uzvarēs, bet parasti mēs atbalstām, jo Jūrmalā mums ir viesnīca, un kāds mums ir jāatbalsta. “Zemnieki” mums toreiz palīdzēja ļoti, tad mēs arī atbalstām tagad,” teicis Krūmiņš.

Eiropas Parlamenta deputāte, ZZS pamest piespiestā Iveta Grigule maijā ZZS ziedojusi 4000 eiro, turklāt viņa kā trešā persona samaksājusi par desmitiem Trukšņa plakātu. Kā vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”, KNAB saistībā ar ZZS aģitāciju Jūrmalā, kuru it kā apmaksājusi Grigule, sācis pārbaudi.

Raidījums noskaidrojis, ka daļa ZZS reklāmu izvietota nelikumīgi – pirms turpat divām nedēļām tuvu brauktuvei cauri visai Jūrmalai uzradušies ap pussimts jaunu ZZS reklāmas plakātu, kam Jūrmalas pašvaldība atļauju nebija devusi. Par tām esot maksājusi no ZZS izslēgtā eiroparlamentāriete Grigule.

Vides objekti nedrīkst traucēt satiksmei, tāpēc atļauju var saņemt tikai tad, ja tie atbilst valdības un domes noteikumiem, kas nosaka plakātu izmērus, attālumus līdz brauktuves malai, nākamajam krustojumam un ceļa zīmēm. Pašvaldības policija zinot, ka plakāti nav atļauti, un uzaicinājusi atbildīgos no ZZS administratīvā soda uzlikšanai.

Ja sākotnēji uzraksts uz reklāmas plakātiem vēstīja, ka tos apmaksā ZZS, pēc nedēļas kā maksātājs parādījās trešā persona – Grigule. Par ZZS priekšvēlēšanu kampaņu atbildīgais Armands Krauze nemācēja pateikt, kāpēc no partijas izslēgtā Grigule pēkšņi metusies slavināt ZZS.

Kā plakātu izvietotāja Jūrmalas domē atļauju prasījusi firma “Dementy”, kas reģistrēta kādā Teikas dzīvoklī. Aģentūra KNAB nav iesniegusi savus priekšvēlēšanu pakalpojumu izcenojumus, kas jādara, lai novērstu, ka politiķi nopērk reklāmas par dempinga cenām vai mākslīgi par tām pārmaksā.

Grigule KNAB iesniegusi līgumu ar “Dementy”, norādot, ka 25 plakātu izgatavošana un izvietošana izmaksājusi 5700 eiro, līdz ar to viņa it kā iekļaujas limitos, kas noteikti trešajām personām. Pārējiem 25 plakātiem finansētājs neesot zināms. Nedēļas nogalē nelikumīgi izvietotie plakāti bija noņemti.

KNAB Politisko organizāciju finanšu kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga atzinusi, ka plakāti, kurus ir apmaksājusi Grigule, pēc satura neatbilst trešo personu reklāmai. ”Varu par 100% pateikt, ka mēs pierēķināsim šos izdevumus partijai,” piebilda KNAB pārstāve. ZZS kampaņu gan tas neietekmēšot. ZZS startē vēlēšanās vairāk nekā 30 pašvaldības un kopumā drīkst kampaņai tērēt 307 616 eiro.

Komentāri (25)

basta 29.05.2017. 13.54

Truksnis Jūrmalā, Ušmeriks Rīgā un Vienotības prokremliskie zagļi un sodomīti Saeimā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu