Sapnis par Rīgu • IR.lv

Sapnis par Rīgu

5
Nellija Ločmele

Aizkustinošs skats – viņā pasaules malā sēž japānis ar ģitāru un skaidrā latviešu valodā dzied Renāra Kaupera dziesmu, kurai «vārdi no manas tautas» un tāpēc «es zinu – neviens manā vietā to nedziedās». Un tomēr japānis dzied! Šis nesen publiskotais YouTube video kļuvis populārs, tāpēc uzmeklējām tokijieti Masaki Nakagavu. Viņa stāsts aizkustina kā pati dziesma – pabijis Latvijā, ļoti iemīlējis mūsu zemi un latviešu temperamentu (arī alu!), sapņo par iespēju atgriezties un tikmēr iemācījies Manu dziesmu. Masaki, lai piepildās tavs sapnis atkal būt Rīgā!

Līdzīgu vēlējumu – par atgriešanos mēra amatā pēc vēlēšanām – diemžēl nevaru izteikt Nilam Ušakovam. Rīgas pašvaldība aizvadītajos 4+4 gados Saskaņas vadībā ir pārvērsta par naudas apsaimniekošanas «kombainu», no kura nepārtraukti birst laukā skandāls pēc skandāla: izšķērdēšana, korupcija, zagšana. Turklāt attiecībās ar medijiem un sabiedrību Ušakovs jau kādu laiku uzvedas tā, it kā būtu kāda kaķu skaistumkonkursa uzvarētājs, kura vienīgā atbildība ir neapsvilināt ūsas un neaptaukoties, nevis vēlēta amatpersona, kam jāspēj atbildēt arī uz asiem jautājumiem, neslapstoties no žurnālistiem un neuzpērkot medijus par pašvaldības naudu.

Nav viegli visām Rīgas rebēm izsekot un tās atcerēties, tāpēc apkopojām skaļākos galvaspilsētas skandālus. Kaķis pie krējumpoda – tā mūsu mākslinieks Ernests Kļaviņš vizualizējis aizvadītos Saskaņas gadus Rīgā, kuriem vēlēšanās ir iespēja pielikt punktu. Kaķiem liekas, ka viņi ir mājas saimnieki – kamēr vien saimnieki viņiem pērk konservus, baro un ļauj asināt nagus dīvānā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu