Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāk ar divām uzvarām • IR.lv

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāk ar divām uzvarām

21
Latvijas izlase spēlē pret Slovākiju. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pārliecinoši pārspēta Dānija un Slovākija; laba saspēle vairākumā

Latvijas hokeja izlase Parīzē un Ķelnē notiekošā pasaules čempionāta A apakšgrupas turnīrā valsts svētku nedēļā guvusi divas pārliecinošas uzvaras pār Dāniju un Slovākiju, vēsta aģentūra LETA. Svētdien spēlē ar Slovākiju rezultāts bija 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), visus trīs vārtus gūstot skaitliskajā vairākumā.

Latvijas izlases labā vārtus šajā mačā guva pieredzējušais Jānis Sprukts, Zemgus Girgensons un Andris Džeriņš. Slovākiem vienīgos vārtus svētdien iemeta Mihels Miklīks. Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju šajā mačā tika nosaukts otro vārtu autors Girgensons. Ļoti labi izlases vārtus sargāja Elvis Merzļikins.

Pirmajā spēlē Latvijas hokeja izlase “sausā” ar 3:0 uzvarēja Dāniju, vārtos nepārspētam paliekot Merzļikinam un divus vārtus gūstot Mikam Indrašim. Šī ir pirmā reize, kad izlasei pasaules meistarsacīkstes izdevies sākt ar divām uzvarām. Mūsu valstsvienības sniegums uzlabojies, sekmīgi izmantojot skaitlisko vairākumu, redzama apņēmība katru uzbrukumu pabeigt ar metienu pa vārtiem.

Ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs Latvija kļuvusi par A apakšgrupas kopvērtējuma līderi. Pieci punkti ir Krievijai. Četrus punktus guvusi Zviedrija, pa trim punktiem izcīnījušas Vācija un ASV. Savukārt pie diviem tikusi Slovākija, viens punkts ir Itālijai, bez punktiem ir Dānija.

Latvijas izlasi cīņā ved titulētais kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kurš savulaik ir izcīnījis prestižo Stenlija kausu, bet nesenajā 2015.gadā tika nosaukts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) labāko treneri.

Līdz ar varas maiņu Latvijas Hokeja federācijā (LHF) būtiskas izmaiņas skāra arī izlasi, ziņo LETA. Sagatavošanās procesā spēlētājiem nodrošināti ļoti labi darba apstākļi, kādu iepriekšējos gados, pēc hokejistu teiktā, nebija. Tiek uzskatīts, ka šogad komandai ir optimālākais sastāvs pēdējos pāris gados, kaut arī veselības problēmu dēļ tajā šoreiz nespēlē vairāki agrāko gadu līderi. LHF izlasei devusi uzdevumu iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionātā Latvijas izlasē ir brāļi Roberts un Rihards Bukarti. 26 gadus vecais Roberts piedalās jau piektajās meistarsacīkstēs, bet 21 gadu vecais Rihards sestdien piedzīvoja debiju. Sastāvā pirmoreiz kopš 2002.gada nav neviena no brāļiem Rēdlihiem – Miķelis un Krišjānis nespēlē traumu dēļ, bet Jēkabs neizturēja cīņu par vietu sastāvā.

Čempionātā pieaugušo izlasē debitējuši aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Teodors Bļugers, savu debiju gaida aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Frenks Razgals. Izlasē iekļuva uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kurš šosezon 53 spēlēs ar Latvijas komandu Rīgas “Dinamo” palika bez vārtiem.

Darbā ar Latvijas izlasi Hārtlijam palīdz ilggadējais asistents Žaks Klutjē, kā arī Artis Ābols un Kārlis Zirnis. Ābolam valstsvienības trenera palīga amatā šī ir atgriešanās, jo 2012.gadā viņš bija arī Teda Nolana palīgs, savukārt Zirnis par palīgu izlasē strādājis kopš 2013.gada.

Komentāri (21)

traductrice 08.05.2017. 13.04

Komanda ir malači!!! Sākt turnīru ar uzvarām [pret nomināli vājajiem] ir daudz motivējošāk, nekā sākt ar zaudējumiem [pret nomināli stiprajiem], lai gan rezultāts summāri var būt arī vienāds. es gan ceru un ticu, ka šogad Latvija var kļūt par lielo pārsteigumu :) Bet nu.. laiks rādīs. Turam īkšķus.

Daudz vairāk pārsteidz citkārt punktuālo un perfekto vāciešu organizatoriskā paviršība. Man ir grūti saprast, kā var gadīties tik rupjas kļūmes ar himnām, turklāt vairākkārtīgi, bet vienlaikus rūpīgi sagatavoties tam, ka krievijas spēlēs tiek nodrošināti īpaši paziņojumi krievu val. Un kāpēc gan ne zviedru/latviešu/itāļu val.? šādu diskrimināciju paredz federācija? vai arī tas ir Ķelnes halles īpašais “zīmols”?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu