Pašvaldība: Vardarbība Aizkraukles bērnudārzā "Zīlīte" nav konstatēta • IR.lv

Pašvaldība: Vardarbība Aizkraukles bērnudārzā “Zīlīte” nav konstatēta

23
Attēlam ilustratīva nozīme. Foto: Zane Bitere, LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija nolemj, ka bērnudārza audzinātājas rīkojušās nepedagoģiski, bet emocionālu vai fizisku vardarbību nekonstatē.

Aizkraukles novada pirmsskolas izglītības iestādē “Zīlīte” nav konstatēta ne emocionālā, ne fiziskā vardarbība pret bērniem, atsaucoties uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) slēdzienu, aģentūru LETA informējusi novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Bistere. 

VBTAI, izvērtējot situāciju bērnudārza “Zīlīte” grupā “Pienenīte”, pieņēma lēmumu izbeigt sākto lietvedību. Izvērtējot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus, secināts, ka abu pirmsskolas skolotāju darbībās ir konstatējama nepedagoģiska rīcība. Līdz ar to vienai skolotājai izteikts rājiens, bet citai piezīme. 

Bistere precizēja, ka disciplinārsodi piemēroti nevis par emocionālo vardarbību, kā ziņots iepriekš, bet par nepedagoģisku metožu izmantošanu. Abas pedagoģes darbu bērnudārzā var turpināt, taču ne grupā, kur notikusi konfliktsituācija. 

Konfliktsituācija radusies laikā, kad “Zīlītes” ilggadējā vadītāja Ligita Neija slimoja un viņas pienākumus pildīja metodiķe. Uz konflikta izmeklēšanas laiku metodiķe no vadītājas pienākumu pildīšanas atstādināta, taču darbu kā metodiķe turpina. Viņas vietā vadītājas pienākumus pašlaik pilda Inga Albiņa. “Zīlītē” notiek pedagogu izglītošana, izveidota atbalsta komanda pedagogiem, vecākiem un bērniem, kurā darbojas metodiķe, medicīnas māsa, psiholoģe, logopēds, smilšu spēļu pedagogs. Iestāde aicina darbā arī sociālo pedagogu un speciālo pedagogu, kurus varētu iekļaut atbalsta komandā, klāstīja Bistere. 

Šodien plkst.18 pēc biedrības “Vecāki Aizkrauklei” iniciatīvas Aizkraukles kultūras namā notiks seminārs-diskusija “Vecāku un izglītības iestāžu sadarbība: kopīgs ceļš uz vienu mērķi”, kurā arī tiks runāts par līdzīgām problēmām. Uz pasākumu aicināti visi interesenti. 

Jau vēstīts, ka divas “Zīlītes” pedagoģes tika atstādinātas no pienākumu veikšanas, jo grupas bērnu vecāki apsūdzēja viņas emocionālajā vardarbībā pret bērniem. Vecāki par aizdomām par emocionālu vardarbību grupiņā iepriekš jau ir ziņojuši “Zīlītes” vadībai, taču tā nav reaģējusi, tāpēc, grupā notiekošo ierakstot diktofonā, sūdzība iesniegta arī pašvaldībā, skaidroja Siliņa.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu