
Eklērnīcas Raunas dārzs saimnieki Andrievs Jansons un Egija Samsone.
Egija gribēja iekārtot mazu zemnieku produktu veikaliņu,
bet Andrievs tai līdzās - beķereju. Viss pagriezās citādi, lielāko uzņēmuma peļņu tagad nes Rīgā populārā Eklērnīca Raunas dārzs
Par Raunas dārza tuvumu ātrāk nekā izkārtne ziņo saldena smarža. Saimnieks Andrievs Jansons stāsta: ja ir pareizais vēja virziens un stiprums, viņa bizness saožams pat puskilometra attālumā. Daži pircēji atzinušies, ka tieši tā viņus atraduši - deguns atvedis.
Pirmās klientes patiesībā bijušas apkārtnes jaunās māmiņas, kas, dodoties pastaigā ar ratiņiem, meklējušas, kur iedzert kafiju. «Jā, pārsvarā nāk sievietes. Ja atnāk vīrieši, tad parasti sievas ir atsūtījušas pakaļ eklēriem,» nosmej Andrievs. Arī mūsu sarunas laikā veikalā cita pēc citas ieripo ekipāžas ar mazuļiem, pārdevējas aiz letes strādā bez atelpas. «Dažreiz ar ratiem pusveikals pilns, bet ārā labāk nevajag atstāt,» saimnieks ir saprotošs. Informācija par garšīgajiem eklēriem izplatījusies no mutes mutē, tagad klienti uz veikaliņu starp Teiku un Purvciemu brauc no visas Rīgas, pārsvarā iegādājas našķus līdzņemšanai. Vidējais pirkums ir seši eklēri, bet daudzi ierodas arī pēc pasūtījumiem, kas veido trešdaļu no ceptuves jaudas. «Lielākais pasūtījums ir bijis 450 eklēru. Parasti dienā izcepam 1600-2000, bet ir gadījies cept arī 3000. Zinām, ka sestdienās vajadzēs vairāk, tāpēc piektdien visu nakti cepam un gatavojamies, lai klientiem nav problēmu nopirkt. Ir tādas sestdienas, kad cilvēki rindā gaida 20 minūtes, lai paņemtu tikko izceptus eklērus. Mums pašiem patīk vērot rindu, bet patērētājam tas nav labākais,» godprātīgi runā Andrievs.