Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Maxima Latvija
kopā ar sabrukušā veikala Zolitūdē īpašnieku Tineo tiesā no Lietuvas apdroši­nātāja Ergo Insurance prasa 5,34 miljonu eiro apdrošināšanas kompensācijas izmaksu. Apdro­šinā­tājs atteicies izmaksāt uzņēmumiem kompensāciju pēc tam, kad 2013. gada novembrī sagruva Maxima, nonāvējot 54 cilvēkus.

VID sākta disciplinārlieta pret Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini, kura uz izmeklēšanas laiku atstādināta no amata. Lieta varētu būt ierosināta saistībā ar ieilgušo auditu būvfirmā AB Build, kas bija viens no lielākajiem apakšuzņēmumiem Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā, ziņo Diena.

Šogad no janvāra sākuma līdz marta beigām ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi 89 424 eiro apmērā. Negodprātīgajiem mediķiem noteikti līgumsodi 7500 eiro apmērā, bet nauda par nepamatoti uzskaitītajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ārstniecības iestādēm ir jāatmaksā veselības aprūpes budžetā vai pacientiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu