«Man nepatīk zaudēt» • IR.lv

«Man nepatīk zaudēt»

4
Larss Tūsens: «Esmu ļoti spītīgs. Man nepatīk zaudēt. Kad investē jaunā biznesā, ir jāpieņem, ka dažreiz lietas noiet greizi»
Ieva Cielava

Jaunais airBaltic investors Larss Tūsens intervijā Ir atklāj, kāpēc viņu ieinteresējusi Latvijas nacionālā aviokompānija

Alus brūzis, ceļojumu žurnāls, aviokompānija un futbola komanda – šādi īpašumi Dānijā pieder jaunajam airBaltic līdzīpašniekam, turīgajam uzņēmējam Larsam Tūsenam (Lars Thuesen). Par oficiālo aviokompānijas finanšu investoru viņš kļuva 6. aprīlī, kad noslēdzās vadības maiņa kompānijā Aircraft Leasing 1, kurai pieder 19,94% airBaltic akciju.

To, kāpēc kompāniju tikai gadu pēc airBaltic akciju iegādes pamet tās īpašnieks Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, neatklāj neviena no iesaistītajām pusēm. Toties jaunais investors Tūsens ekskluzīvā intervijā Ir skaidro, ka nolēmis izmantot publiski zināmo iespēju kļūt par airBaltic līdzīpašnieku, jo tic – ar 20 jaunajiem Bombardier CS300 lidaparātiem, kurus plānots iepirkt līdz 2019. gadam, Latvijas nacionālā aviokompānija kļūs par efektīvāko visā Ziemeļeiropā. Satiksmes ministrija izmaiņas kompānijā Aicraft Leasing 1 atsakās komentēt, tikai apstiprina – agrāk uzrunāto potenciālo lidsabiedrības investoru sarakstā Tūsena vārds nefigurēja.

Tūsena un Montāga-Girmesa iesniegumu par īpašnieku maiņu uzņēmumā Aircraft Leasing 1 ministrija saņēma jau janvāra beigās. Pirms atļaujas došanas potenciālo investoru pārbaudīja drošības iestādes, un tikai pēc tam, 7. martā, zaļo gaismu darījumam deva valdība. Puses vienojušās nemainīt līgumu, kuru bija noslēdzis kompānijas iepriekšējais īpašnieks Montāgs-Girmess, pērn ieguldot uzņēmumā 52 miljonus eiro. Īpašnieku maiņa oficiāli noslēdzās tikai 6. aprīlī, kad bijušajam un esošajam īpašniekam izdevās nokārtot visas formalitātes. Kādi bija darījuma nosacījumi, nav zināms, jo abas puses vienojušās tos neizpaust, taču vēl martā, kad Ir pirmo reizi uzrunāja Tūsenu intervijai, viņš atklāja – diskusijas par airBaltic akcijām joprojām turpinās, un runāt viņš gatavs tikai pēc darījuma beigām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu