Kafejnīcā "Grauzdētava" uzsāks ikmēneša sarunu ciklu "Miera ķēķis. Kas stāv aiz teksta?" • IR.lv

Kafejnīcā “Grauzdētava” uzsāks ikmēneša sarunu ciklu “Miera ķēķis. Kas stāv aiz teksta?”

32
Dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš. Foto Ieva Čīka, LETA

Sarunu cikla vadītājs, dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš

Latviešu valodas aģentūra 19.aprīlī plkst.18 Miera ielā 29, kafejnīcā “Grauzdētava” uzsāks ikmēneša sarunu ciklu “Miera ķēķis. Kas stāv aiz teksta?”, raksta aģentūra LETA. Sarunu cikla vadītājs, dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš aicinās dažādu paaudžu līdzīgas vai atšķirīgas ievirzes rakstniekus un dzejniekus uz pārdomām par vēstures atspoguļojumu prozas darbos, stila smalkumiem dzejā, literārā darba valodu, bērnu literatūras piedāvājumu un pieprasījumu, cenzūru konjunktūru un citiem jautājumiem, kas paliek aiz uzrakstītā un publicētā. 

Pasākuma organizatori skaidro, ka rakstnieku un dzejnieku sarunas par valodas un literatūras profesionālajiem jautājumiem notiks katra mēneša trešajā trešdienā. 

Pirmajā sarunā 19.aprīlī piedalīties uzaicināts rakstnieks Pauls Bankovskis un vēsturnieks Vents Zvaigsne. Sarunas tēma būs vēstures atspoguļojums literatūrā – faktu un arhīva materiālu izmantošana literārā darbā, patiesība un fantāzija, reāli un izdomāti personāži. Kopumā līdz oktobrim paredzētas septiņas sarunas. 

Apmeklējumi ir bez maksas.

Vairāk informācijas Latviešu valodas aģentūras mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu