IeM valsts sekretārei Pētersonei-Godmanei neatjauno pielaidi valsts noslēpumam (papildināta) • IR.lv

IeM valsts sekretārei Pētersonei-Godmanei neatjauno pielaidi valsts noslēpumam (papildināta)

31
Ilze Pētersone-Godmane. Foto: Edijs Pālens, LETA

SAB vēl turpina pārbaudi; ministrs par pielaides liegšanu nav informēts

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei nav atjaunota pielaide darbam ar valsts noslēpumu. Kā citē aģentūra LETA, bez pielaides valsts noslēpumam viņa, visticamāk, vairs nevarēs pildīt IeM valsts sekretāres pienākumus, atsaucoties uz avotu valdībā, kas informēts par drošības iestāžu lēmumu, svētdien vēstīja LTV ziņas.

Šogad Pētersonei-Godmanei beidzies pielaides termiņš un, atkārtoti lemjot par tā pagarināšanu, pielaide neesot iedota. Pētersone-Godmane valsts sekretāres pienākumus Iekšlietu ministrijā pilda kopš 2009.gada. Viņa koordinē iekšlietu sistēmas likumdošanas saskaņošanu ar Eiropas normatīviem, Šengenas zonas noteikumus un patvēruma meklētāju programmu. Viņa bijusi ”Vienotības” premjerministru Laimdotas Straujuma un Valda Dombrovska ārštata padomniece drošības jautājumos.

Valsts sekretāre pašlaik atrodas atvaļinājumā ārpus Latvijas. Lūgta komentēt šo informāciju, Pētersone-Godmane ar sarakstes starpniecību atbildēja, ka nevar to komentēt, jo par pielaides nepagarināšanu nav informēta.

Latvijas Radio 1 pirmdien ziņo, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis par valsts noslēpuma pielaides liegšanu Pētersonei-Godmanei nav informēts. Satversmes aizsardzības birojā (SAB), kas ir galvenā par valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu lemjošā drošības iestāde, pavēstīts, ka galīgais lēmums par pielaides piešķiršanu vai liegšanu IeM valsts sekretārei vēl neesot pieņemts. Pārbaude varētu noslēgties drīzumā, kad Pētersone-Godmane būs atgriezusies no atvaļinājuma.

SAB vēl nav pieņēmis lēmumu, vai pagarināt pielaides valsts noslēpumam termiņu IeM valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei, jo pārbaudes procedūra vēl nav noslēgusies, aģentūrai LETA teica SAB preses pārstāve Iveta Maura.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ar padomnieces Daigas Holmas starpniecību aģentūrai LETA apliecināja, ka līdz šodienai nav saņēmis oficiālu informāciju par Pētersones-Godmanes pielaides pagarināšanu, līdz ar to komentārus nevarot sniegt. Ministrs norādīja, ka pielaides valsts noslēpumam piešķiršana ir tikai un vienīgi drošības iestāžu kompetencē.

Pētersone-Godmane aģentūrai LETA pavēstīja, ka atrodas atvaļinājumā ārpus Latvijas un viņai nekas nav zināms par iespējamo pielaides nepagarināšanu, tāpēc viņa neko nevar komentēt. Valsts sekretāre no atvaļinājuma plāno atgriezties pēc Lieldienām.

Komentāri (31)

DikembeSakamoto 10.04.2017. 07.34

Beidzot atbrīvojās no viņas. IeM ir nolaista līdz kliņķim!

+3
-3
Atbildēt

3

    Anonīms > DikembeSakamoto 10.04.2017. 10.08

    paldies par saiti uz rakstu , bet nu piedod tu man, manu stūrgalvību tas nelabos. Runa ir un paliek par sistēmu, nevis vienas atsevišķkas dāmas enerģisku darbošanos.

    Tas, ka mums ministrijas ir pārblīdušas un plīst pušu pa vīlēm, ka pelēkie baroni ir vairāk kā kalpi … nu tas pats – kāvinu – Martuķans vai – kas ar tiem 130 km /h traucās … nu viņš nodemonstrēja sitēmu – viena lieta, ka pakļāva riskam ne tikai sevi, bet jbekuru no mums, otra lieta – kas pierādījās uz sitienu – absolūta nesodāmība –

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > DikembeSakamoto 10.04.2017. 09.53

    Kurš patiesībā vada Iekšlietu ministriju?

    http://www.la.lv/kurs-patiesiba-vada-iekslietu-ministriju/

    Varbūt tas ir tikai sākums. Skat. augstāk ziņu par Kariņu.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > DikembeSakamoto 10.04.2017. 09.47

    saprotu , ka kādam ts Jūdas darbs – bēgļu uzņemšana – bija jādara un tieši tāpēc man Godmane Pētersone ļoti nesimpatizē, bet neba u viņa viena var nolaist vai pacelt veselu ministriu … nu kas par muļķībām !

    Man rieb ja sit gulošo, pat ja man riebj arī gulošais …

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 10.04.2017. 15.59

….hmmm…sabiedriskais medijs izplatījis nepatiesu ziņu, bet ir.lv saglabā virsrakstu, nevis labo kļūdu, vien piesprauž norādi “papildināta”…nupat sāk šķist, ka Latvijas mediji tā sapinušies info/hibrīdkara taustekļos un izpiņķēties no tiem nav spējīgi…varētu teikt – nožēlojami!…bet…tas būtu – nepateikt neko, jo sabiedrības smadzeņu skalošana ir bīstama un apdraud ikviena drošību…atbildību drīkst prasīt tikai no politiķiem, bet kā tad ar masu medijiem, kuri pārvērtušies par ieroci?…

– “Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagaidām neapstiprina informāciju, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei nav atjaunota pielaide valsts noslēpumam. Birojā norāda, ka pārbaude vēl nav noslēgusies un gala lēmums nav pieņemts.”

http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/sab-lemums-par-pielaides-nepagarinasanu-petersonei-godmanei-vel-nav-pienemts.a232006/

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu