Kremlim jauna Krievija • IR.lv

Kremlim jauna Krievija

5
Aivars Ozoliņš

Masu protesti Krievijā bija gan pret korupciju, gan pret Putinu

Krievijā svētdien notikušie protesti bija lielākie pēdējo piecu gadu laikā. Tie neradīja tūlītēju apdraudējumu Vladimira Putina varai un diezin vai traucēs viņam iegūt vēl vienu termiņu amatā pēc prezidenta vēlēšanām nākamgad. Taču pārsteidzošākais un režīmam ilgākā laikposmā draudīgākais ir pats fakts, ka Krievijā tik vērienīgi protesta pasākumi joprojām var notikt.

Protestu iegansts bija opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija pretkorupcijas kampaņas ietvaros nesen demonstrētā filma par premjerministra Dmitrija Medvedeva īpašumiem, kuru vērtība sasniedzot miljardu dolāru, kas nozagti Krievijas pilsoņiem, un viņa tviterī un citos sociālajos tīklos izplatītais aicinājums 26. martā iziet ielās, lai protestētu pret korupciju Krievijas varas elitē.

Navaļnijs ir viens no nedaudzajiem Krievijā vēl atlikušajiem kaut cik nopietnajiem opozīcijas politiķiem, kuru režīms vajā, taču salīdzinoši saudzīgi, iespējams, tieši tāpēc, ka viņa programma aprobežojas ar varas augstumos sēdošo korumpētības atmaskošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu