Hej då, Baltikum!* • IR.lv

Hej då, Baltikum!*

4
NULL

Ietekmīgo mediju biznesu Baltijā zviedru koncerns MTG pārdod amerikāņu investoram ar raibu pagātni un pieredzi tehnoloģiju uzņēmumu attīstīšanā. Kāpēc zviedri atvadās no Baltijas, bet amerikāņi šeit ierodas, un kā šīs pārmaiņas atspoguļosies mediju saturā?

Kas turpmāk kontrolēs Latvijas populārāko telekanālu TV3 un citus Modern Times Group (MTG) koncerna medijus visās trijās Baltijas valstīs – šīm vairākus mēnešus ilgušajām baumām pagājušajā piektdienā punktu pielika īss preses paziņojums, atklājot nākamo īpašnieku. Tā ir ASV privātā kapitāla kompānija Providence Equity Partners (PEP), kas Baltijas tirgū nav jaunpienācējs – šie investori pērn jau iegādājās Lietuvā un Latvijā strādājošo mobilo operatoru Bite.

Kompānijai ir ilgstoša pieredze ar telekomunikāciju un mediju uzņēmumiem, tāpēc darījuma iznākums lielā mērā kliedē bažas, ka Baltijas informācijas telpai un tātad valstu drošībai svarīgie mediju aktīvi var nonākt šaubīgās rokās.

Taču jaunais īpašnieks ir finanšu investors, kas nav mediju nozares ilgtermiņa spēlētājs, bet gan iegādājas un attīsta kompānijas tālākai pārdošanai. Tāpēc bez atbildes pašlaik ir divi svarīgākie jautājumi – kā mediju saturu ietekmēs īpašnieku vēlme padarīt jauniegūto biznesu pievilcīgāku nākamajiem pircējiem, un kam pēc dažiem gadiem amerikāņi varētu pārdot šos Baltijas medijus?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu