NEPLP izteikusi neuzticību Latvijas Radio valdes locekļiem Pauliņam un Lavrinovičam • IR.lv

NEPLP izteikusi neuzticību Latvijas Radio valdes locekļiem Pauliņam un Lavrinovičam

37
Latvijas Radio. Foto: Edijs Pālens, LETA.

NEPLP konstatējusi, ka LR valde nespēj strādāt kā komanda, nodrošināt LR vadību.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien izteikusi neuzticību Latvijas Radio (LR) valdes locekļiem Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam, žurnālistus informēja NEPLP.

Amatu valdē saglabā Sigita Roķe.

NEPLP valdes priekšsēdētāja Dace Ķezbere žurnālistiem sacīja, ka Pauliņš un Lavrinovičs kopš šīs dienas beiguši pildīt savus amata pienākumus LR.

Ķezbere sacīja, ka LR valde savstarpēji nevarēja sastrādāties un konflikti tās starpā radās jau sen. Arī iepriekšējās padomes sastāvā NEPLP izskatīja iespēju atbrīvot LR valdi, jo tā nebija spējīga sastrādāties.

NEPLP konstatējusi, ka LR valde nespēj strādāt kā komanda, nodrošināt LR vadību. NEPLP uzskata, ka Roķe vienīgā no trīs valdes locekļiem spēja piedāvāt LR attīstības redzējumu, savukārt pārējiem valdes locekļiem attīstības redzējuma trūka vai nebija vispār.

Tāpat līdzekļi neparedzētiem gadījumiem vairāk nekā 13 000 eiro apmērā netika izlietoti atbilstoši mērķiem — ārkārtas izdevumu segšanai ēkās iekšējās ugunsdzēsības ūdensvada un aprīkojuma neatliekamam remontam, bet iztērēti citur. NEPLP turpinās skaidrot, kas notika ar šiem līdzekļiem. NEPLP secināja, ka LR Latgales multimediju studijā netika veikti pasākumi, lai tā pilnīgi varētu pilnvērtīgi darboties, kas ir Lavrinoviča atbildība.

NEPLP loceklis Patriks Grīva sacīja, ka lēmums izteikt neuzticību abiem LR valdes locekļiem ir balstīts uz LR stiprināšanu, attīstību, kā LR ilgtspējību un darbības pilnīgu nodrošināšanu tuvākajā laikā. Viņš arī sacīja, ka viņa aptuveni 20 gadu karjeras laikā radio sfērā līdzšinējā LR valde bijusi vājākā, kādu nācies redzēt.

Bijusi ilgstoša nespēja sadarboties starp valdes priekšsēdētāju un valdes locekli satura un attīstības jautājumos. Lai gan mēs mēģinājām norādīt uz konkrētām lietām un izteikt konkrētus aicinājumus, diemžēl mēs nesaņēmām kaut pusi no vēlamā redzējuma, kādu cerējām. Tādēļ pēc vairāk nekā mēneša darba šajā jautājumā ir radies šīs dienas lēmums,” sacīja Grīva.

NEPLP devusi pilnvaras Roķei organizēt LR darbu. Viņai tiek dots divu mēnešu pārbaudes laiks pierādīt sevi un pilnveidot savu vadības stilu un prasmju loku. Pēc diviem mēnešiem plānots vērtēt Roķes paveikto un vīziju par turpmāko LR attīstību. “Ja Sigita Roķe dažu mēnešu laikā spēs apgūt darbiniekos savu novērtējumu un arī LR kolektīvs iestāsies par Sigitas Roķes tālāko darbību, mēs ticam, ka viņa varētu būt arī nākamajā LR valdē,” pauda Grīva. Roķei līdz 1.aprīlim arī uzdots veikt funkciju auditu LR. NEPLP tuvākajā laikā centīsies palīdzēt Roķei, NEPLP pilnvaru iespējās norādot svarīgos virzienus, kā arī turpinās uzklausīt viņas pozīcija.

NEPLP loceklis un atbildīgais par LR Ivars Āboliņš Āboliņš teica, ka lēmums izteikt neuzticību Pauliņam un Lavrinovičam nav sasteigts, bet uz attīstību vērsts. “Gribu uzsvērt, ka nerunājam par Pauliņa vai Lavrinoviča kungu, svarīgs ir LR, svarīgi, lai LR kļūtu par mūsdienīgu uzņēmumu, kas ir mūsu mērķis,” sacīja Āboliņš.

NEPLP locekle Ieva Beitika teica, ka LR valdes nespēja sadarboties ir kavējusi ne tikai LR attīstību un darbību, bet sabiedrisko mediju attīstību kopumā, piemēram, runājot par interneta vides attīstību un sadarbības iespējām ar Latvijas Televīziju un portālu “lsm.lv”. Šis arī bija būtisks jautājums, kas pamato NEPLP lēmumu. Ķezbere arī norādīja, ka NEPLP ir nonākusi pie atziņas, ka LTV valdes darba modelis, ka ir valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos un valdes loceklis finanšu jautājumos ir pareizākais, kas būtu jāievieš arī LR. Par LR tehniskā nodrošinājuma jautājumiem varētu lemt vai nu tehniskais direktors vai kāda cita amatpersona, kas būtu tam piemērotākā LR vadības ieskatā.

Tāpat tuvākajā laikā plānots izsludināt konkursu uz vakantajām LR valdes locekļu amata vietām.

Jau vēstīts, ka LR valdes priekšsēdētājs Pauliņš 27. martā LR vadības sapulcē paziņoja par lēmumu atkāpties no amata. Pauliņš amatu atstās 9. martā. Kā galvenos atkāpšanos no amata cēloņus Pauliņš minējis pārlieku lielu NEPLP iejaukšanos LR darbā, kā arī padomes kompetences trūkumu un nesaskaņas LR valdē.

Tāpat vēstīts, ka LR darbinieki apsver iespēju rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu. LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka LR darbinieki vēlas panākt, lai LR budžets turpmākajiem palielinātos un pildītos valdes solījumi daļu finansēm atvēlēt darbinieku algu paaugstināšanai.

Komentāri (37)

Valdis Eiserts 04.03.2017. 22.08

Paldies NEPLP par saturisko LTV. Īpaš paldies par kultūrmarksistisko šedevru, kas demonstrē moru pieteikšanos uz sterilizāciju ASV sociālā pabalsta nolūkos, it kā balstoties uz ģenētiku. Zinātnieks-ģenētiķis tiek nosaukts un parādīts, taču viņa vārdā runā melīgs kultūrmarksists, kā jau parasts propagandas filmiņā.

0
0
Atbildēt

0

ozolnieki 03.03.2017. 08.03

Nezinu vai tas ir Pauliņa nopelns , bet kopš 2015 gada Latvijas radio klausos ļoti reti . Iemesls masīva nelegālās imigrācijas slavināšana .

+1
-1
Atbildēt

1

    robotron > ozolnieki 03.03.2017. 10.21

    ozolnieki

    Ne jau obligāti Pauliņš, vēl ir bargo krieveņu vīreļi: Tomsons un Liniņš un kādreizējā žurnāliste, Strautmane.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 02.03.2017. 21.15

ļoti ceru, ka par šo čekistisko gājienu, nepl kungi saņems reiz, ko pelnījuši :P

0
0
Atbildēt

2

    Es > Anonīms 02.03.2017. 21.33

    fzss

    Sakiet, vai tas, ka radio darbinieki bija neapmierināti ar atalgojumu, ir kādā sakarā ar čeku?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 02.03.2017. 22.29

    valde to naudu nedrukā, arodbiedrība varēja prasīt , un lielākā barā trobelēt, lai papūlas tie, kuri naudu dala…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu