Sudraba: Kučinska valdība ir kā viļņos mētāta laiva bez laba kapteiņa un komandas • IR.lv

Sudraba: Kučinska valdība ir kā viļņos mētāta laiva bez laba kapteiņa un komandas

33
Inguna Sudraba (NSL). Foto: Zane Bitere, LETA.

Politiķes vērtējumā, spilgtākais piemērs bezpalīdzīgai un vājai Kučinska valdības darbībai esot bijis šā gada budžeta pieņemšana.

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdība ir kā viļņos mētāta laiva bez laba kapteiņa un komandas, šādu vērtējumu Kučinska valdības darba pirmajam gadam šorīt LTV “Rīta panorāmā” sniedza partijas “No sirds Latvijai” (NSL) vadītāja Inguna Sudraba.

Sudraba poētiski izteicās, ka Kučinska valdības darbs viņai atgādinot laivu, kas bezpalīdzīgi daudzās pret krastu, viļņi to mētā, airētāji katrs airē savā virzienā, tai nav ne jēdzīga kapteiņa, ne komandas, kurai būtu stratēģisks redzējums par valsts attīstību.

Politiķes vērtējumā, spilgtākais piemērs bezpalīdzīgai un vājai Kučinska valdības darbībai esot bijis šā gada budžeta pieņemšana.

Esošās koalīcijas vadībā katra politika veidojas katra par sevi, bez kopīga mērķa, Kučinska valdības darbu turpināja kritizēt Sudraba, kā piemēru minot topošo jauno nodokļu politiku, kas topot tikai ar domu, kur ņemt budžetā papildus ieņēmumus, nevis domājot, kādu uzņēmējdarbības vidi Latvijā iecerēts izveidot.

NSL nodokļu politikas kontekstā uzstāšot uz centieniem mazināt Latvijā sociālo netaisnību, lai samazinātu nodokļus maziem ieņēmumiem. Tāpat esot jārada biznesa vide, kas būtu atbalstoša mazajam un vidējam biznesam. Savus priekšlikumus nodokļu reformām NSL gan nav izstrādājusi, jo gaida vien Finanšu ministrijas piedāvājumu.

Savukārt vērtējot ieceri ieviest minimālās sociālās iemaksas, Sudraba pauda viedokli, ka ar varu piespiest maksāt nevienu nevar, īpaši ja viņiem neesot ko maksāt. Vienlaikus pati viņa nesniedza skaidru redzējumu, kā būtu risināms jautājums par lielas daļas Latvijā strādājošo sociālo nodrošinājumu.

Komentāri (33)

lno 09.02.2017. 11.29

Ko Sudrabai uztraukties – gan laiva no Maskavas, gan kapteinis Maskavā; vienīgais pienākums kladzināt, bet kad Maskava dod zīmi, tad apklust. Kad vajadzēja lemt par PAREX, tad mutīti nepavēra, bet pēc tam bija viena no lielākajām kritizētājām:)

+5
-1
Atbildēt

2

    edge_indran > lno 09.02.2017. 11.39

    ————-

    Tāds ir opozīcijas pienākums parlamentārās demokrātijas funkcionēšanas nodrošināšanai! Kapteinim nav jākladzina, bet gan jāstūrē kuģis uz ienesīgāko ostu.

    http://www.magic4walls.com/wp-content/uploads/2014/01/sea-storm-rain-boat-man-glasses-tie-shirt.jpg

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 09.02.2017. 11.45

    lno – teicamnieces Sudrabas saikne ar Parex ir sena un cieša . Ne velti viņa savulaik bīdija noteikumus , ka pašvaldības var vērt savus kontus arī komercbankās un nav jaapkalpojas tikai Valsts kasē par ko visticamāk arī saņēma vēlāk darba piedāvajumu Parex , kopā ar tā laika Valsts kases vadītāju ( un amata apvienošanas kartībā arī viņas boyfriendu :) ) .

    +6
    0
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 09.02.2017. 10.41

kapteinis- bombardieris ir apsuudzeets smagos noziegumos , ko var gribeet no taada laupiitaaju kuģa?

+4
0
Atbildēt

3

    Ēriks > 09.02.2017. 11.32

    Jā,Lembergs ir drausmīgs,atskaite par Ventspilī notiekošo arī drausmīga:

    https://www.youtube.com/watch?v=dB1JAC5avHUPērn rudenī samazinājies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) darba pozitīvais vērtējums, liecina tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas fakti” veiktas aptaujas rezultāti, ziņo LETA.

    Novembrī Lemberga darbu pozitīvi vērtēja 70% ventspilnieku, negatīvi vai drīzāk negatīvi – 22%, savukārt vēl 8% nevarēja atbildēt uz šo jautājumu. Savukārt maijā pozitīvi vai drīzāk pozitīvi viņa sniegumu vērtēja 79% aptaujāto ventspilnieku, negatīvi vai drīzāk negatīvi – 17%, bet vēl 4% iedzīvotāju bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

    http://lat.mixnews.lv/lv/politika/news/49064_aptauja-lembergs-zaude-popularitati/

    TIKAI 70% ATbalstītāju Lembergam!Kuram vēl ir tik zems atbalsts?!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 09.02.2017. 13.26

    Es gan vairāk pievērstu uzmanību tam,kāda politika Latvijā ir pieprasīta,un kāda nav.Pļāpas – atbalstīsim,attīstīsim,uzlabosim,papildināsim,izstrādāsim…plikas runas par demokrātiju,tiesiskumu,rietumu un nacionālām vērtībām utt. bez taustāmiem rezultātiem tautai turpmāk būs kā pīlei ūdens,pat nesimpātiski,prokremliski,tiesāti politiķi,kuri spēs uzrādīt sava darba konkrētus pozitīvus rezultātus,būs populārāki par tiem,kuri tikai vārdos iestāsies par cēlām un apsveicamām lietām.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > 09.02.2017. 11.51

    Ušaka videoatskaites Tev nav?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Aldis-2 09.02.2017. 10.14

Nu, kas jauns “irlv.lv” pasaulē?

Skatos un nebrīnos: 6 galvenās “irlv.lv” ziņas:

1) Sudrabas viedoklis par Kučinski

2) Āboltiņas viedoklis par Kučinski

3) Grigule izstājas

4) krīminālprocess par prasību neievērošanu

5) radio pauž neapmierinātību

6) Vējoņa viedoklis par Kučinski

:)))

Vēlreiz: :)))

+3
-3
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu