Par NEPLP vadītāju ievēlēta Dace Ķezbere • IR.lv

Par NEPLP vadītāju ievēlēta Dace Ķezbere

22
Jaunievēlētā NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere. Foto: Ieva Lūka, LETA.

Ķezbere kļuva par NEPLP priekšsēdētāju, trim padomes locekļiem par viņu balsojot “par” un diviem atturoties.

Šodien par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju iecelta līdzšinējā padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Ķezbere, ziņo aģentūra LETA.

Ķezbere kļuva par NEPLP priekšsēdētāju, trim padomes locekļiem par viņu balsojot “par” un diviem atturoties.

Bez Ķezberes NEPLP vadītāja amatam bija izvirzīta arī Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Ieva Beitiku.

Savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieces amatā iecelts bijušais VSIA “Latvijas Televīzija” programmu daļas satura redaktors Ivars Āboliņš.

Ķezbere sacīja, ka uz NEPLP vadītāja amatu pretendēja dažādas personības, kurām ir dažādi uzskati un katrai no tām sava pieredze, kas ir tikai labi. Ķezbere pauda, ka viņai ir aizvadīto gadu pieredze, kuras pietrūkst iepriekšējiem padomes locekļiem, kas ir iemesls, kāpēc viņa turpmāk vadīs padomi.

NEPL arī tika sadalītas atbildības sfēras. Par Latvijas Televīziju pamata atbildība ir piešķirta Beitikai, bet līdzatbildība Ķezberei. Savukārt par Latvijas Radio atbildīgs ir Āboliņš, bet līdzatbildīgs Patriks Grīva. Par komerctelevīzijām pamata atbildība ir Līdakai, bet līdzatbildība Beitikai, savukārt par komercradio – Grīvam, bet līdzatbildība Āboliņam.

Par kabeļtelevīzijām pamata atbildība ir Ķezberei, līdzatbildība – Līdakai. Par starptautisko sadarbību pamata atbildība ir Beitikai, bet līdzatbildīgs ir katrs loceklis savā jomā. Turpretī par starpinstitiocinālo sadarbību pamatatbildība ir Līdakai, bet līdzatbilība katram savas jomas pārstāvim.

Jau vēstīts, ka Saeima NEPLP locekļa amatos 19. janvārī apstiprināja bijušo VSIA “Latvijas Televīzija” programmu daļas satura redaktoru Ivaru Āboliņu, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektori Guntu Līdaku, producēšanas un mārketinga kompānijas “beach.lv” dibinātāju, producentu Patriku Grīvu un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēju Ieva Beitiku.

Šāds Saeimas lēmums bija nepieciešams, jo 2. februārī beidzās pilnvaras četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem. Darbu padomē turpināja tikai Ķezbere, kuru šajā amatā Saeima apstiprināja 2015. gada jūnijā.

Komentāri (22)

dzeris49 06.02.2017. 13.52

Nu, bravo, cilvēks ar īstu sovoku domāšanu, sliktākais variants no visiem, degradācija visur, kāpēc gan lai nebūtu arī šeit.

+8
-1
Atbildēt

0

DD1 06.02.2017. 15.37

Nekad nav tik slikti, lai nevarētu būt vēl sliktāk. Un nu vēl arī Ķezbere…

+6
-1
Atbildēt

1

    andrejs > DD1 06.02.2017. 16.39

    Kas bija tie “eksperti”, kas viņus publiski latviešu tautas priekšā atlasīja. Pazīstu vienu no tiem, ko publiski atlasīja un vēl “atzīmi” kā skolā ielika un beigās noraidīja

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

lno 06.02.2017. 12.41

Apsveicu visu IR progresīvo publiku! Manuprāt nomainīt Ķezberi varēs tikai Lindermanis vai Osipovs:)

+11
-7
Atbildēt

5

    andrejs > lno 06.02.2017. 16.35

    Par ko, kungi, sašutuši?

    ———

    Skrobe par Āboltiņas pakāsto amatu joprojām saglabājusies? Mēģinu jūs saprast…

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 06.02.2017. 16.49

    Pareizi. Lai amatu varētu saglabāt “inteliģentais” Kļockins, tika upurēts latvietis un Latvijas patriots Holšteins.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    robotron > lno 06.02.2017. 16.44

    Baiba

    Vai varētu būt vēl ļaunāk, kā ar Vienotības sugasbrāli, Kļockinu?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Baiba. > lno 06.02.2017. 14.38

    Par ko, kungi, sašutuši? Nacionāļi priecājas, Kaprāns Ķezberes ievēlēšanu atzinis par šīs dienas pozitīvo ziņu. Saeimas priekšsēdētājai I.Mūrniecei nebija pretenziju pret G.Līdaku, kaut gan Līdaka piedalījās Krievijas vēstniecības izveidotā komisijā, izvēloties apbalvošanai latviešu žurnālistus, kas pareizi raksta par Krieviju. Arī I.Āboliņa nonākšana NEPLP nacionāļiem bija atbalstāma, viņš tagad rakstīs jaunajā NA priekšvēlēšanu avīzē. Visi savējie, Jums atliek tikai priecāties.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 06.02.2017. 12.53

    Kad par labāko no jaunievēlētajiem locekļiem :) daudzi eksperti atzina Līdaku, to jau varēja paredzēt.

    Ja nemaldos Līdaka pirms gadiem aktīvi aizstāvēja krievu lēto seriālu izrādīšanu LV kanālos bez jebkādiem ierobežojumiem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu