Kino, ne ziepju opera • IR.lv

Kino, ne ziepju opera

2
Klēra Foija karalienes Elizabetes II lomā seriālā Kronis.
Kristīne Simsone

Seriāli – ko vērts skatīties un ko sagaidīt

Latvijā skatīties seriālus kļūst arvien vieglāk un godīgāk. Lai arī liela daļa pasaules kontekstā nozīmīgo darbu pie mums vēl nav pieejami, situācija, salīdzinot ar pagājušā gada sākumu – neilgi pirms Netflix ienākšanas -, ir par lauvastiesu labāka. Pērn televīziju un interneta platformu piedāvājums bija panīcis, dominēja senākas un seriālu cienītājiem neaktuālas raidījumu sezonas, taču tagad pašmāju tirgū beidzot sāk iezīmēties kopsolis ar pasaules pulsu. 

Piemēram, BBC kulta seriāla Šerloks jaunākās – ceturtās – sezonas Latvijas un Lielbritānijas pirmizrādes šķir tikai pāris nedēļas, savukārt Zelta globusu ceremonijā par labāko televīzijas šovu pasludinātais vēsturiskais seriāls Kronis par karalienes Elizabetes II valdīšanas pirmsākumiem jau kopš izlaišanas sākuma ir pieejams Netflix. Turpretim viens no visvairāk apspriestajiem Eiropas seriāliem, itāļu autora Paolo Sorentīno Jaunais pāvests (The Young Pope), tikko kā pirmizrādīts ASV, jau labu laiku ir pieejams Lattelecom kūrētajā straumēšanas vietnē Shortcut

Lielu daļu piedāvājuma nepārprotami veido Netflix, kas gada laikā ir pakāpeniski «audzējis» saturu, liekot konkurencē par skatītāju saspringt arī citiem satura piegādātājiem. Pie šķietami daudzsološa oriģinālsatura radīšanas ķērusies arī Latvijas Televīzija – šogad paredzēts sākt arī simtgades seriāla filmēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu