"Tallink" prāmis "Romantika" iekļuvis vētrā; ūdens skāris dažas kajītes • IR.lv

“Tallink” prāmis “Romantika” iekļuvis vētrā; ūdens skāris dažas kajītes

21
Kruīza prāmis "Romantika". Foto: Zane Bitere, LETA.

Vētra radījusi bojājumus “Tallink” prāmja “Romantika” radara antenai un priekšējam iluminatoram.

Šonakt vētra radījusi bojājumus Igaunijas prāmju operatora “Tallink Grupp” prāmja “Romantika”, kas bija ceļā no Stokholmas uz Rīgu, radara antenai un priekšējam iluminatoram, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

“Tallink” pārstāvji informēja, ka šodien apmēram plkst. 3.40 prāmim “Romantika” vērtā nolauzta radara antena, kas lidojumā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to. Prāmis “Romantika” šobrīd turpina ceļu uz Rīgu.

“Bojātais kuģa iluminators atrodas kuģa priekšgalā “Tango” bāra telpā uz sestā klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu. Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz piektā klāja, un pasažieriem nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes. Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai,” skaidroja kompānijā, piebilstot, ka situācija pilnībā tiek kontrolēta, un vētras bojājumu skartā zona ir nepārtrauktā kuģa komandas stingrā uzraudzībā.

“Tallink” pārstāvji arī norādīja, ka negadījuma iemesls tiks izmeklēts.

Tāpat kompānijā piebilda, ka vakar vakarā kuģa kapteinis pārcēla prāmja atiešanas laiku no Stokholmas ostas, lai izvairītos no vētras lielākās ietekmes kuģa ceļā. Uz kuģa šobrīd atrodas 277 pasažieri un 178 apkalpes locekļi.

Uzņēmums atvainojas visiem pasažieriem, kurus ietekmējis šis gadījums. Kuģa pienākšanas laiks Rīgas ostā tiks paziņots pēc iespējas ātrāk.

Prāmis “Romantika” ir būvēts 2002. gadā Somijā, un no 2016. gada 12. decembra tas atsāka kursēt maršrutā starp Rīgu un Stokholmu. “Romantika” spēj uzņemt līdz 2500 pasažieru.

Komentāri (21)

Austras koks 12.01.2017. 17.20

Ne par vētru komentārs.

Prāmis var uzņemt 2500 pasažierus. Uz prāmja ir 277 pasažieri. Tas ir 11% aizpildījums. Tas bizness vispār atmaksājas?

+2
0
Atbildēt

2

    Austras koks > Austras koks 12.01.2017. 19.28

    Ai, pareizi, par fūrēm aizmirsu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Krotow > Austras koks 12.01.2017. 19.01

    Kas viņu zina. Pats tur braucu diezgan regulāri un nav manīts, ka būtu tukšs. Taču man nav pieejami pasažieru saraksti. Šķiet, ka šajos reisos Tallink vairāk nopelna no fūru pārvešanas pāri jūrai uz Stokholmu un atpakaļ. Lai pastāvīgi piesaistītu vairāk pasažieru, pietrūkst jēdzīga iespēja kopā ar turp-atpakaļ braucienu pārvērst par turp braucienu ar vienu nakti Stokholmā viesnīcā un tad atpakaļ. Citādi, ja gribas arī iziet pa muzejiem un veikaliem, tikai 6 stundas pa Stokholmu, ieskaitot braukšanu uz centru un atpakaļ ir mazliet par īsu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

robotron 13.01.2017. 00.44

Bojārs pelnīja uz fūrēm baigo piķi, subsidējot pārvadājumus ar rīdzinieku naudu. Jācer, ka ar Tallink tā nenotiek.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu