Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3
NULL

Nedēļas notikumi Latvijā

Dobelē atrasta mirusi sieviete, viņas dzīvesbiedrs un deviņus mēnešus vecs bērns. Policija pieļauj, ka vecāki miruši no narkotiku pārdozēšanas, bet zīdainis no bada. Dzīvoklī bijuši arī trīs novārguši bērni –  trīs, četrus un piecus gadus veci. Sekcijā atklājies, ka mirusī bijusi mazuļa gaidībās. Tagad plānots izstrādāt kārtību, kā dažādu jomu institūcijām jāsadarbojas bērnu tiesību aizsardzībā.

Valdību veidojošās partijas vienojušās pēc Rīgas pašvaldības vēlēšanām neveidot koalīciju ar Saskaņu vai Gods kalpot Rīgai. Memorandu parakstījuši pagaidām tikai tās autori Vienotībā. ZZS un NA apsolījušas to izdarīt, kad būs izvirzījušas Rīgas mēra amata kandidātus. Starp NA kandidātiem ir arī pielaidi valsts noslēpumam nesaņēmusī Baiba Broka, bet ZZS – Viesturs Silenieks, kurš gatavs strādāt kopā ar Saskaņu.

Februāra beigās Latvijā ieradīsies ASV armijas smagās bruņutehnikas rota ar bruņumašīnām. Šī būs rotācijas vienība operācijā Atlantic Resolve, tā nomainīs ASV 173. brigādes karavīrus. Latvijā rota varētu uzturēties līdz pavasarim, kad ieradīsies Kanādas vadītais starptautiskais NATO bataljons. Atlantic Resolve mērķis – apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu