Melno punktu dzēšana • IR.lv

Melno punktu dzēšana

5
NULL
zane mače

Satiksmei bīstamo vietu Latvijā kļūst mazāk, liecina statistika, taču šogad plānots turpināt darbu pie autoceļu uzlabošanas. Kādas izmaiņas plānotas?

Kad pirms trim gadiem Latvijas ceļu kartē atjaunoja informāciju par tā dēvētajiem melnajiem punktiem – vietām, kur bieži notiek negadījumi -, saraksts kļuva īsāks. Taču tajā aizvien bija vairāk nekā 50 vietu, no kurām desmit ir īpaši bīstamas: no 2012. līdz 2014. gadam šajos punktos notikušas 416 avārijas un gājuši bojā 12 cilvēki. 

Vai pēdējo triju gadu laikā kaut kas ir gājis uz labo pusi, būs zināms aprīlī, kad publiskos jaunāko melno punktu statistiku. Viens gan skaidrs – kopumā drošība uz autoceļiem uzlabojas, saka valsts a/s Latvijas valsts ceļi (LVC) Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns, caurskatot pērnā gada datus par letālām avārijām. Aizvadītajā gadā avārijās miruši 158 cilvēki, aizpērn -188. 

Avāriju biežākais iemesls ir neatbilstoša infrastruktūra un ātrums, uzskata Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Ar ātrajiem braucējiem cīnās fotoradari, patlaban uz Latvijas ceļiem ir izvietotas 40 stacionārās iekārtas, šogad CSDD uzstādīs vēl 20, pēc gada – pēdējās 40. Krapsis šogad policijas lietošanā sola nodot pārvietojamos fotoradarus, kā arī netrafarētās automašīnas, kas ķers pārgalvjus, bet Latvijas valsts ceļi turpinās sakārtot infrastruktūru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu