Rinkēvičs: Mamikina tikšanās ar Asadu ir nosodāma • IR.lv

Rinkēvičs: Mamikina tikšanās ar Asadu ir nosodāma

59
Eiropas parlamenta deputāts Andrejs Mamikins. Foto: Zane Bitere, LETA

Tiekoties ar Sīrijas prezidentu Asadu, Mamikins viņam pasniedzis sudraba kolekcijas monētu ar Rīgas pils attēlojumu un apgalvojis, ka “Latvijā ir ne mazums ļaužu, kuriem simpatizē Sīrijas valsts vadītājs un vienkāršie sīrieši”.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina (S), tāpat kā deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS), tikšanās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurš veicis noziegumus pret savas valsts iedzīvotājiem, nav pieņemama un ir nosodāma, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), ziņo LETA.

Ministra preses padomnieks Mārtiņš Drēģeris LETAI pavēstījis par ministra izteikumiem, ka šādas tikšanās ir arī krasā pretrunā ar kopējo Eiropas Savienības (ES) nostāju un noteiktajām sankcijām pret Asada režīmu.

Mamikins kopā ar vēl diviem EP deputātiem, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputātiem ceturtdien Damaskā tikušies ar Sīrijas prezidentu Asadu, informē Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes preses dienests. 

Tikšanās laikā EP un Krievijas deputāti ar Asadu pārrunājuši situāciju Sīrijā saistībā ar panākto vienošanos par ugunspārtraukšanu no piektdienas, 30.decembra, teikts Federācijas padomes preses dienesta paziņojumā. 

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) Damaskā pasniedzis Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam sudraba kolekcijas monētu ar Rīgas pils attēlojumu un apgalvojis, ka “Latvijā ir ne mazums ļaužu, kuriem simpatizē Sīrijas valsts vadītājs un vienkāršie sīrieši”. 

Kā aģentūru LETA informējis politiķa birojs, Mamikins ieradās Damaskā pēc Sīrijas valsts ielūguma. Kopā ar Mamikinu Sīrijā ieradušies EP deputāti Jana Toma no Igaunijas un Stefano Maullu no Itālijas. Savukārt no Krievijas parlamenta augšpalātas delegācijā ir Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs, kā arī viņa vietnieki Andrejs Kļimovs un Zijads Sabsabi. 

Pats Mamikins uzskata, ka tikšanās formāts esot bijis unikāls un nebijis. “Kopā tikās Krievijas senatori un Eiroparlamenta deputāti. Neraugoties uz pilnīgi atšķirīgu Krievijas un Rietumvalstu Sīrijas politiskās nākotnes vīziju, neraugoties uz EP rezolūciju, kurā Krievija ir pielīdzināta teroristiskajai organizācijai “Islāma valsts”, tikšanās dalībnieki nonāca pie kopsaucēja – Eiropas Savienība (ES) un Krievija var sadarboties Sīrijas krīzes atrisināšanā,” klāstīja Mamikins.

Tikšanās noslēgumā Mamikins pasniedzis Sīrijas prezidentam sudraba kolekcijas monētu ar Rīgas pils attēlojumu un apgalvojis, ka “Latvijā ir ne mazums ļaužu, kuriem simpatizē Sīrijas valsts vadītājs un vienkāršie sīrieši”. EP un Krievijas deputāti tikušies arī ar Sīrijas parlamenta spīkeri Hadiji Abasu un parlamenta frakciju vadītājiem, kā arī apmeklējuši pārvietoto personu centru Damaskā un Krievijas gaisa spēku bāzi Hmeimimā, iepriekš ziņoja Federācijas padomes preses dienests.

Jau vēstīts, ka jūlijā Sīriju apmeklēja un ar Asadu tikās Latvijas eiroparlamentāriete Ždanoka no Zaļo/Eiropas Brīvo apvienības kopā ar vēl diviem EP deputātiem, tostarp Tomu.

Komentāri (59)

rinķī apkārt 30.12.2016. 12.40

“…Latvijā ir ne mazums ļaužu, kuriem simpatizē Sīrijas valsts vadītājs un vienkāršie sīrieši…” +++Mamikinam diemžēl ir taisnība. Latvijā ir nemazums ļaužu, kuri simpatizē ne tikai “Sīrijas valsts vadītājam” un “vienkāršajiem sīriešiem”.

Šiem ļaužiem ir simpatisks arī “Doņeckas tautas republikas” vadītājs un šīs “republikas vienkāršā tauta”, simpatizē Krievijas “vienkāršā tauta.” Šie LR pilsoņi lepojas ar to, ka viņiem ir sava partija, kura noslēgusi līgumu ar pašu Putinu, viņi lepojas ar to, ka viņu pārvaldītajai LR galvaspilsētai Rīgai ir sava “ārpolitika”, kura par 180 atšķiras no “nacionālistu” pārvaldītās valsts ārpolitikas.

Viņi var lepoties ar to, ka ir arī pašiem savi ES deputāti, kuri Briselē aizstāv Latvijas Republikas “vienkāršās tautas ” intereses, tā pat šie ļaudis var lepoties ar to, ka viņu partijai ir izdevies nostiprināties tik tālu, ka tai šobrīd ir ļoti labas izredzes ne tikai saglabāt varu Rīgā, bet pat pēc nākošajām Saeimas vēlēšanām veidot valdošo koalīciju un sastādīt valdību .

+17
-3
Atbildēt

5

    Edgars Avotiņš > rinķī apkārt 31.12.2016. 12.42

    Ā – nu un miermīlīgu vienošanos “mērenā opozīcija” palaida garām pirms gada, kad miera sarunās atteicās piedalīties, ja tur piedalīsies Asada pārstāvji.

    p.s. Es skatos pozitīvi uz to kā Turcija darbojas Sīrijā – tai skaitā Turcijas-Krievijas pamiers Sīrijā.

    Turcija pārstāv Sīrijas Turkus un kādu daļu mierīgos sunnītus. Krievija pārstāv šiītus. Šāds noslēgtais pamiers attiecīgi vērsts pret Kataras protežē – AlNusru. Turcijai paralēli arī interesē neļaut kurdiem izplesties.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > rinķī apkārt 31.12.2016. 12.35

    riņķī apkart – Tu šeit vienkāršo.

    Man neliekas simpātiskas LNR/DNR. Un ne tuvu nav simpātisks Kremļa režīms.

    Vispār jau man nav simpātisks arī Asads, BET … es nespēju iztēloties demokrātiju Sīrijā, tāpēc manuprāt Asads varētu būt pietiekami piemērots diktators, kas varētu daudzmaz normāli Sīriju pārvaldīt.

    Lai nu kas, bet tas karš Sīrijā nav izdevīgs nevienam. ASV palaida garām iespēju okupēt Sīriju un ieviest tur savu diktatoru, tāpēc atliek vien pieņemt to, ka savu diktatoru tur iecels Krievija. Lai nu kā, bet tas tomēr būs labāk nekā esošais karš.

    Esmu diezgan cītīgi pasekojis Sīrijas karam. Sākuma gados tur tiešām bija diezgan daudz tādi, kurus varētu saukt par mēreno opozīciju. Nu jau sen tur lielais vairums ir radikalizējušies un gatavi slepkavot nepareizi ticīgos.

    BSA tur jau sen ir mazākumā un arī tie paši, kas palikuši jau sen aktīvi sadarbojas ar AlNusru, kas ir AlQaeda atzars un arī Rietumu klasifikācijā skaitās teroristi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > rinķī apkārt 31.12.2016. 12.46

    Kremļa sabiedrotais Asads un krievu nostiprināšanās Sīrijā, nozīmē nopietnus draudus visām Vidusjūras baseina un Tuvo austrumu valstīm. Lai labāk sunnīti apkauj “nepareizticīgos”, nekā pseidomusulmaņi un pseidokristieši visus pārējos. Tie savu zvēriskumu, kas neatpaliek no IGIL, jau ir pietiekami nodemonstrējuši. Asada vara nekādā ziņā negarantē mieru reģionā, jo krievu rijībai un asinskārei nav robežu.

    Erdogana vienošanās ar Putinu nebūt nenozīmē arī turku vienošanos. Kā liecina Karlova likvidēšana, turki nemaz netaisās samierināties ar kremļa rīkoto savas tautas brāļu, Sīrijas turku, un citu sunnītu masu slaktiņiem.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 30.12.2016. 14.23

    Latvijā ir nemazums ļaužu, kuri simpatizē ne tikai “Sīrijas valsts vadītājam” un “vienkāršajiem sīriešiem”.

    ——————

    šie “mūsu” vienkāršie ļauži par “vienkāršajiem sīriešiem” uzzināja un sāka viņiem simpatizēt pēc tam, kad krievi sāka bombardēt Alepo “vienkāršos sīriešus”.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 30.12.2016. 13.24

    PS. Man nupat kā atsūtīja foto ar svētku tirdziņu Doma laukumā un piebildi, ka tieši fotogrāfēšanas laikā pāri Domu laukumam ir skanējusi dziesmiņa “Podmoskovskije večera” :))

    +10
    0
    Atbildēt

    0

andrejs 30.12.2016. 14.20

to zane

gribēju tev atbildēt, bet Aldis jau manas domas ir uzrakstījis:

Savukārt, bija lietas, kas bija Latvijas kompetencē. Pilsonības likums. Ja Pilsonības likums būtu tāds, kas nepiešķirtu pilsonību nekādiem mamikiniem, tad nekādu “eirodeputātu mamikinu” nevarētu būt vispār. Un ja Pilsonības likums paredzētu pilsonības atņemšanu, tad tā būtu papilddrošība, ka ja nu kāds mamikins nejauši uzrastos savējo vidū, viņš zaudētu Latvijas pilsonību un līdz ar to tiesības tikt ievēlētam Eiroparlamentā.

* * *

p.s. zane, tu nezini, kas ir nākamais sarakstā aiz “inteliģentā žurnālista” Mamikina? Lindermans, Elksniņš vai Kurdjumovs?

Vai arī zane domā, ka pēc mamikina neiespējamās atcelšanas par EP deputātu varētu kļūt Pūce vai Čigāne?

+13
-2
Atbildēt

0

robotron 30.12.2016. 13.30

Cik vienkārši ir tie sīrieši, kuri atbalsta nelieti, kurš pastrādājis kara tribunāla cienīgu noziegumu, civiliedzīvotāju indēšanu ar kaujas gāzi? Kas tie par “cilvēkiem”, kuri tādiem vienkāršiem sīriešiem un Asadam simpatizē?

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu