Dukuri uzvar • IR.lv

Dukuri uzvar

4
Aivars Ozoliņš

Latvijas skeletonistu boikots liek pārcelt čempionātu no Krievijas uz citu valsti

Latvijas skeletonistu lēmums boikotēt pasaules čempionātu nākamgad Sočos izraisījis plašu un būtisku rezonansi. Otrdien Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) paziņoja, ka plāno pārcelt februārī gaidāmo pasaules čempionātu no Sočiem uz citu vietu.

Brāļu Martina un Tomasa Dukuru un viņu tēva un trenera Daiņa rīcība ir paraugs, ka personiska pilsoniska stāja var ietekmēt arī it kā ārpus atsevišķu cilvēku ietekmes esošu «lielo spēku» noteiktus procesus.

Šajā reizē Dukuru nostāja bija aizkaitinājusi tik ietekmīgu «lielo spēku» kā Krievijas valsts vara. Reakcija bija ātra, taču banāla. Krievijas Kontinentālās hokeja līgas komandas Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs Juris Savickis intervijā Krievijas drošības dienestiem tuvā portālā izgāza Kremļa propagandas klišeju komplektu, kas bija tik prognozējams, ka pat liek šaubīties par bijušā KGB virsnieka profesionalitāti, ja ņem vērā paša Putina norādījumu, ka «nav tāda jēdziena kā bijušais čekists».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu