Augulis: "airBaltic" testa lidojumus uz Liepāju plāno sākt nākamgad pavasarī • IR.lv

Augulis: “airBaltic” testa lidojumus uz Liepāju plāno sākt nākamgad pavasarī

18
"airBaltic" pirmā Kanādas ražotāja saņemtā "Bombardier" CS300 lidmašīna lidostā "Rīga". Foto: Ieva Makare, LETA

Augulis norādīja, ka “airBaltic” ir jāizvērtē dažādi varianti, kā izmantot Liepājas lidostu.

Latvijas nacionālā aviokompānija ”airBaltic” testa lidojumus no Rīgas uz Liepāju plāno sākt nākamgad pavasarī, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) teikto atstāsta LETA. 

Viņš atgādinājis, ka vakar aviokompānija ar jauno CS300 lidmašīnu veica testa lidojumu uz Liepāju, taču lidostā lidmašīna nenolaidās. Augulis norādīja, ka “airBaltic” ir jāizvērtē dažādi varianti, kā izmantot Liepājas lidostu un kā varētu savienot dažādus reisus, lai tie būtu izdevīgi gan Liepājas iedzīvotājiem, gan “airBaltic”.

Tāpat Liepājas lidostai ir iespēja piesaistīt citas aviokompānijas. Augulis atzīmēja, ka “airBaltic” izvērtē lidojumus arī uz Astanu, Almatu, Kazaņu un Ķīnu. 

Jau vēstīts, ka ”airBaltic” vakar jauno CS300 lidmašīnu veiktais testa lidojums uz Liepāju bijis veiksmīgs. Uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags norādīja, ka Liepāja no Rīgas sasniegta aptuveni 20 minūšu laikā, taču, kā jau iepriekš ziņots, ierobežojumu dēļ lidmašīna nenolaidās Liepājas lidostā. Tālāk lidots uz Kolkas ragu, Ainažiem, Valmieru. 

Lai radītu priekšnosacījumus regulāru iekšzemes un starptautisko gaisa pārvadājumu sākšanai Kurzemes reģiona sasniedzamības nodrošināšanai, 2015.gadā kohēzijas projektā ”Liepājas starptautiskās lidostas attīstība” pabeigti Liepājas lidostas infrastruktūras būvniecības darbi, bet 2016.gada 19.septembrī lidosta tika sertificēta regulāru lidojumu apkalpošanai. Liepājas lidosta ir pirmā valstī un viena no pirmajām Eiropā, kas sertificēta atbilstoši jaunajam Eiropas Savienības lidlauku sertifikācijas regulējumam.

Komentāri (18)

Anonīms 06.12.2016. 10.46

man nav ne simtdaļas prieka par šiem paziņojumiem. jo es airbaltic uztveru kā pumpi caur, kuru bandīti ar mūsu politiķu palīzību pumpē naudu no valsts budžeta – likuma ietvaros

Ja tā nav – tad publicējiet faktus – kā tad palika ar Fliku – rakstīja taču, ka atbraucis uz Latviju pliks, bet aizbraucis kā miljonārs, ka tas esot krimināli , vairs jau nav?!? Ar BT darbinieku registrēšanu ofšoros, lai Latvijas valsts budžetā nebūtu jāmaksā nodokļi, kā paliek ar 9 milj -… vārdu sakot – uzrakstiet, kādi tad ir tie notiekumi – cik miljonus pa virsu maksāsim investoriem un cik reāli valsts budžets iegūs. Vai BT iemaksātais budžetā segs , no valsts budžeta izmaksātajam

Es to labprāt uzzinātu

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu