Izstāžu zālē "Arsenāls" atklās mākslinieka Kristiana Brektes personālizstādi • IR.lv

Izstāžu zālē “Arsenāls” atklās mākslinieka Kristiana Brektes personālizstādi

32
Kristiana Brektes no izstādes "Arsenāls". Publicitātes attēls

Lielformāta gleznojumi un multimediālas instalācijas, kas veltītas militārajai tēmai

Ceturtdien, 1.decembrī plkst.17 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē “Arsenāls” atklās mākslinieka un scenogrāfa Kristiana Brektes personālizstādi “Arsenāls”, raksta aģentūra LETA. 

“Arsenāls” kļuvis par notikuma galveno atslēgas vārdu, gan tiecoties veidot sasaisti ar LNMM izstāžu zāles “Arsenāls” ēkas funkciju gadsimtu gaitā, gan arī vēršot uzmanību uz bruņošanās vēsturi un tās aktualitāti mūsdienās. Brektes līdz šim vērienīgākā personālizstāde piedāvā jaunus darbus – lielformāta gleznojumus un multimediālas instalācijas, kas veltītas militārajai tēmai. 

Mākslinieku aizrauj sabiedrības tumšā puse, savos darbos viņš aplūko nāves, ciešanu, seksualitātes, ticības un amoralitātes jēdzienus. Izstādes telpa, kas kādreiz kalpojusi kā armijas noliktava, asociatīvā un tiešā veidā tiek izmantota kā ietvars eksponātiem, kas tapuši, izzinot kultūrvēstures epizodes. 

Brektes darbi zāli pārvērš laikmetīgā stāstījumā par cilvēka dabu īsta vai iedomāta apdraudējuma apstākļos. Atrastas fotogrāfijas, vernakulāri priekšmeti, sietspiedes, skulpturāli objekti, eļļas gleznojumi un trokšņu mūzika iemieso autora izpratni par arsenāla būtību un tā nozīmi šodien. 

Brekte ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas apakšnozarē. Kopš 2003.gada viņš ir sarīkojis vairākas personālizstādes, regulāri piedalījies grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Par darbu sēriju “Rīgas madonnas” Brekte nominēts Purvīša balvai un ieguvis titulu “Labākais ārzemju mākslinieks vecumā līdz trīsdesmit pieciem gadiem” starptautiskajā laikmetīgās mākslas mesē “Art Vilnius’12”. 

Izstādi varēs apskatīt no piektdienas, 2. decembrī līdz 12.februārim.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu