DP par nelikumīgu ziņu vākšanu ārvalsts labā aiztur Latvijas iedzīvotāju • IR.lv

DP par nelikumīgu ziņu vākšanu ārvalsts labā aiztur Latvijas iedzīvotāju

23
Drošības policijas darbinieks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Šajā kriminālprocesā tika veiktas arī tiesas sankcionētas kratīšanas piecos objektos.

Drošības policija (DP) šodien aizturējusi kādu Latvijas iedzīvotāju aizdomās par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij, ziņo LETA. 

Persona aizturēta, pamatojoties uz Krimināllikuma pantu par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij tieši vai ar citas personas starpniecību. Šajā kriminālprocesā tika veiktas arī tiesas sankcionētas kratīšanas piecos objektos. DP izmeklēšanas interesēs šobrīd nevar sniegt plašākus komentārus par izmeklēšanas gaitu. 

Par spiegošanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem. DP iepriekš arī par citiem pārkāpumiem ir sākusi kriminālprocesu par spiegošanu, taču vēlāk kvalifikāciju mainīja. 

Iepriekš jau ziņots, ka pagājušā gada vasarā tika aizturēti divi Krievijas pilsoņi, kuri nelikumīgi iekļuva Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzē, kurā mitinājās arī sabiedroto valstu karavīri. Aizturēšanas brīdī pie Krievijas pilsoņiem tika atrastas skrejlapas angļu valodā. Aizturēto advokāte Imma Jansone iepriekš pastāstīja, ka vīrieši ieradušies no Krievijas, lai miermīlīgā akcijā aicinātu “ASV doties mājās”. 

Abus vīriešus DP sākotnēji turēja aizdomās par spiegošanu un par mēģinājumu veikt teroristiskas darbības, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, taču vēlāk viņu veiktās darbības tika pārkvalificētas par huligānismu personu grupā. Šobrīd viņu lieta tiek skatīta pirmās instances tiesā.

Komentāri (23)

not mii 16.11.2016. 09.22

skaidrs, ka tos abus krievus vajadzēja uzreiz nošaut un arī to latviešu spiegu, lai nav kā ar to uz Krieviju bēgošo sašauto krievu, kas Puķinam nav vajadzīgs, bet latvieši nu varēs viņu ārstēt un apčubināt uz to labāko, lai nezaudētu seju priekš EU.

+2
0
Atbildēt

0

traductrice 15.11.2016. 18.51

nu tad beidzot! beidzot mēs vismaz tik daudz zinām, ka svešas valsts interesēs darbojošos spiegus ne tikai pieskata, bet arī paņem pie dziesmas. Ja vien neizrādīsies, ka tas ir žurnālistu eksperiments (kuriem, kā Aizliegtajā paņēmienā nodemonstrēja, represīvās iestādes resursus nudien nežēlo).

+1
0
Atbildēt

1

    atrium > traductrice 16.11.2016. 00.37

    Droši vien, ka Norvēģijas vai Kanādas spiegs.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu