Interneta vietnē ar Trampu neapmierinātos aicina pārcelties uz Latviju • IR.lv

Interneta vietnē ar Trampu neapmierinātos aicina pārcelties uz Latviju

80
Foto: AFP-LETA

ASV turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu iznākumu

Internetā izveidota vietne “moveto.lv”, kas aicina ar Donalda Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā neapmierinātos pārcelties uz Latviju, vēsta aģentūra LETA. Ceturtdienas vakarā vairākās ASV pilsētās otro dienu pēc kārtas ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret Trampa uzvaru prezidenta vēlēšanās, ziņo aģentūras LETA-AFP/DPA.

Vietnē moveto.lv pieejamas saites uz ASV vēstniecības Latvijā mājaslapu, lēto lidojumu servisu, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapas sadaļu par to, kā iegūt Latvijas pilsonību. Īsumā ieskicēts, kāpēc vērts apsvērt domu pārcelties – skaista daba, bagāta kultūra, ātrs internets u.c.

Vietnes izveidotājs Jānis Kreilis aģentūrai LETA atzina – trešdienas rītā lasot ziņas par Trampa uzvaru vēlēšanās, bijis skaidrs, ka atradīsies ne mazums cilvēku, kas runās par iespējamo došanos prom no ASV, līdz ar to tapusi šāda joku ideja ar mērķi sociālajos tīklos paskatīties, ko cilvēki par to domā un cik daudz ar to dalās. “Nekāda nopietna biznesa tur nav, vairāk ironija par mirkļa aktualitāti un pie reizes iespēja pareklamēt Latviju,” piebilda Kreilis. Lapas dizaina autors ir Jānis Uzraugs.

Kā ziņots, pēc Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās vairākas valstis ziņojušas, ka strauji pieaugusi amerikāņu interese par iespēju pārcelties uz šīm valstīm. Piemēram, Jaunzēlandes imigrācijas dienests ceturtdien paziņoja, ka tā mājaslapa līdz ceturtdienas plkst.9 (pēc Latvijas laika trešdienas plkst.23) no ASV apmeklēta 56 300 reižu, kas ir teju par 25 reizēm vairāk nekā parasti dienā – 2300 apmeklējumi.

Austrālijas portāls “news.com.au” ziņo, ka cilvēki pastiprināti meklē informāciju par pārcelšanos uz Austrāliju. Trešdien, ASV mediji ziņoja – Trampam izvirzoties vadībā ASV prezidenta vēlēšanās, Kanādā “nobrukusi” oficiālā imigrācijas jautājumiem veltītā tīmekļa vietne.

Demonstrācijas pret Trampa ievēlēšanu ceturtdien ASV notikušas Čikāgā, Denverā, Dalasā un citviet. Skandējot “Tas nav mans prezidents”, Baltimorā gājienā devās aptuveni 300 cilvēki. “Mēs tikai vēlamies parādīt, ka tas turpināsies nākamos četrus gadus. Tie būs četri pretestības gadi,” sarunā ar laikrakstu “Baltimore Sun” uzsvēra 21 gadu vecā studente Kaila Filo. Viņa izveidojusi īpašu “Facebook” lapu, kas jau piesaistījusi tūkstošiem sekotāju.

Ceturtdien demonstranti, pamatā vidusskolēni un studenti, kas bastoja stundas un lekcijas, izgāja arī Losandželosas un Sanfrancisko ielās. Aptuveni 1000 jauniešu, galvenokārt vidusskolēni, devās gājienā caur Sanfrancisko banku rajonu uz pilsētas mēriju un nobloķēja satiksmi. “Mēs protestējam, jo vēlamies iestāties par savām tiesībām un esam pelnījuši tikt uzklausīti,” laikrakstam “San Francisco Chronicle” paziņoja 18 gadus vecā Pamela Kamposa. “Donalds Tramps vienkārši ir rasists. Viņš uzbrūk visiem imigrantiem, visiem musulmaņiem.”

Studenti un skolēni boikotēja stundas un lekcijas arī vairākās citās Ziemeļkalifornijas pilsētas, tostarp Napā un Heivordā. Ņujorkā aptuveni 200 Trampa pretinieki pulcējās Vašingtona laukuma parkā Manhetenā. Portlendā, Oregonas štatā, demonstrācijas pāraugušas nemieros. Policija ziņo, ka vairāki protestētāji bijuši bruņojušies ar akmeņiem. Pilsētas autosalonā protestētāji sabojājuši 19 automašīnas, vēsta vietējais laikraksts “The Oregonian”.

Mineapolisā, Minesotas štatā, apmēram 1000 protestētāju virzījās pa autostrādi, vairāk nekā stundu bloķējot satiksmi, ziņo vietējā raidorganizācija WCCO. “Mēs tikai vēlamies vērst uzmanību, ka viņa [Trampa] ievēlēšana ir problēma un mēs nesaprotam un bažījamies par to, ko viņš centīsies izdarīt,” raidorganizācijai atklāja kāds protestētājs. “Mēs tikai vēlamies tikt uzklausīti,” piebilda protestētājs. WCCO ziņo, ka protesta akcijā piedalījušās 17 dažādas organizācijas.

Laikraksts “Baltimore Sun” vēsta, ka policija Baltimoras pilsētā aizturējusi divus cilvēkus, tomēr apsūdzības nevienam nav izvirzītas. Aculiecinieki stāsta, ka, Denverā, Kolorādo štatā, 2000 cilvēku izgājuši pilsētas ielās, demonstranti manīti arī Losandželosas centrā. “Los Angeles Times” vēsta, ka protestētāji nodarījuši bojājumus vienai no policijas automašīnām.

Līdzīgas demonstrācijas, kurās piedalījās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, notika jau trešdien, un protesta akcijas paredzētas arī nedēļas nogalē. Pamatā demonstrācijas bijušas miermīlīgas, lai gan vairāki cilvēki ir aizturēti. Losandželosas mērs Ēriks Garseti paudis atbalstu protestētājiem, taču aicinājis demonstrantus neiziet uz automaģistrālēm un nebojāt sabiedrisko īpašumu.

Vairākās ASV universitātēs profesori trešdien atcēla lekcijas un paredzētos pārbaudījumus, lai ļautu studentiem “tikt galā” ar vēlēšanu iznākumu. Kāda Ņujorkas Kornela universitātes profesore lekcijas atcēla, jo baidījusies Trampa uzvaras dēļ studentu priekšā “sabrukt”. Savukārt kāds Mičiganas Universitātes psiholoģijas profesors atcēlis paredzēto eksāmenu, jo viņa studenti bijuši “patiesi satriekti”.

Tramps paziņojis, ka šie protesti esot “mediju uzkūdītu profesionālu protestētāju” darbs. “Tikko notikušas ļoti atklātas un veiksmīgas vēlēšanas. Tagad profesionālie protestētāji, mediju uzkūdīti, protestē. Ļoti negodīgi,” tviterī norādījis ievēlētais nākamais ASV prezidents.

Komentāri (80)

Miervaldis 11.11.2016. 15.50

Ja jau tas kapitālisms tik briesmīgs, ko mokāties šajā iekārtā un kāpēc uz briesmīgā kapitālisma valstīm bēg miljoni, bet pretejā virzienā ir aizbēdzis tikai nodevējs Snoudens?

+12
-4
Atbildēt

7

    edge_indran > Miervaldis 11.11.2016. 16.57

    ————

    Kādā “pretējā” ? North Stream-2 iet pareizajā – kapitālisma un kapitālistu virzienā.

    Oligarhi,kampēji un Vašingtonas rinkēvičusi pamatīgi iezāģē Latvijai..

    http://www.eunews.it/wp-content/uploads/2016/05/new_northstream-1.jpg

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Miervaldis 11.11.2016. 22.45

    spamertrolli, ej dirst!

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Miervaldis 11.11.2016. 22.52

    Kaktu psihoterapeiteļi no manis dabū pretī tik, cik vajag. Laiks iegaumēt.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Miervaldis 11.11.2016. 23.14

    Pats vainīgs,negribi klausīties gudrus cilvēkus un palikt miervaldelis,tad paliec ar.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Miervaldis 11.11.2016. 22.24

    Miervaldi,paklausies labāk Velleru psihoterapeita vietā:

    https://www.youtube.com/watch?v=e6mnm2SxpOg

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    ierados > Miervaldis 12.11.2016. 08.39

    Ak, Miervaldi! Izskatās, saturs neatbilst uzdrukai uz iepakojuma. Vai, citkārt, zara caurums žoga dēlī nav tas, ko vēstī blakus noliktais uzraksts. Man nepatīk puzes lāčplēša propagandas ministrijas karotāji, ja viņu rokās nav nekas vairāk kā sūdains miets.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Miervaldis 11.11.2016. 17.04

    Atkal nomainīji tēmu, komentēt nespējīgais idiotspameri?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

Ivars 11.11.2016. 13.16

Liberāļu histērija un asaras pēc Trampa uzvaras vēlēšanās pēc nostāstiem man atgādina ideoloģiski apstrādāto padomju cilvēku emocionālo stāvokli Staļina nāves dienā. Ja ar psihoterapeita apmeklējumiem tomēr nepietiek, par piemērotāko emigrācijas galamērķi trāpīgi izteicās libāniešu izcelsmes Kanādas zinātnieks Gad Saad: “Ja (“liberāļiem”) ir nepieciešama “demokrātija”, kurā ikviens piekrīt viņu viedoklim, jāpārceļas uz Korejas Tautas Demokrātisko Republiku.” (The Saad Truth #281)

+21
-14
Atbildēt

18

    edge_indran > Ivars 11.11.2016. 14.46

    ———-

    Kā tad – brīvība un demokrātija ASV – īpaši jau lielo šaujamo īpašniekiem.

    Biļetes un medību licences miervalžiem!

    http://countercurrentnews.com/wp-content/uploads/2015/09/nc-police-chief-blm.png

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Ivars 11.11.2016. 14.52

    ———-

    Ir ko teikt par ASV reālijām, kuras apjēdza Tramps, bet nevēlējās saredzēt Hilārija&liberasti.

    Ja kāds te vēlās padarīt Rīgu par NewYork-2 – lai tik aicina jaunus streipus!

    Gangster’s Paradise

    https://www.youtube.com/watch?v=N6voHeEa3ig

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    atrium > Ivars 11.11.2016. 13.19

    Ivars

    Lūdzu nejaukt liberāļus un liberastus. Reigans, Tečere un Kols bija liberāļi.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 15.47

    Cilvēks var raudāt par daudz ko, piemēram, nelaimīgu mīlestību, bankrotu, karu, neveiksmēm politikā, mīļotās sievietes nāvi auto avārijā utt. utt. Izrakstīsiet viņiem visiem piespiedu norīkojumus pie psihiatra ar kriminālatbildību par neierašanos?

    Apzīmējumam ”histērija” te pagaidām atbilst tikai histēriskie trampofilu mēģinājumi apklusināt opozīciju. Pat iesākot bezjēdzīgu vārdu karu. Pat noliedzot demokrātijas pamatprincipus. Starp citu, opozīcija Amerikā ir legāla. Arī Latvijā.

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 17.02

    19. un 20. gadsimta mijā tiem, kurus politisku iemeslu dēļ lika pie sienas, bija tāda spārnota frāze: ”Šauj, maita! Visus neapšausi!” Tad lūk, trampofili draudētāji, visus vairāk nekā 50 miljonus citādi domājošo amerikāņu un visus citādi domājošos latviešus pie psihoterapeita neaizsūtīsiet. Psihoterapeitu nepietiks. Un biļetes uz Ziemeļkoreju visiem neizrakstīsiet, jo pietrūks lidmašīnu. Tātad nāksies samierināties, ka demokrātija joprojām pastāv, bet opozīcija ir ar likumu atļauta, tāpat kā kritikas brīvība.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    puika > Ivars 11.11.2016. 19.21

    Tagad taču… drīkst runāt, ko domā. ©

    Drīkst arī tikai runāt.

    Brīvība!

    :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Ivars 11.11.2016. 17.04

    ———–

    Vēl cīņa par demokrātiju nav galā! Vēl miervalži nedus mierā:

    Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» par marihuānas dekriminalizāciju parakstījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, un tas nozīmē, ka šo iniciatīvu var iesniegt parlamentā.

    http://itvnet.lv/article/zinas/553157_640x420.jpg

    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/553157-savakti_10_000_parakstu_iniciativai_par_marihuanas_dekriminalizaciju

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ivars > Ivars 11.11.2016. 13.27

    Diemžēl saturs, ar kuru aizpildīts jēdziens, mainās. Reigans, Tečere u.c. mūsdienās būtu jādēvē par klasiskajiem liberāļiem.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    puika > Ivars 11.11.2016. 23.11

    >mūsu alus

    Citi lai tikai domā :D

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 14.47

    ko teikt nav, bet principa pēc strīdaties?

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Ivars 11.11.2016. 16.42

    ———

    Starp citu, marihuānas legalizācijas process veiksmīgi turpinās ASV, tāpēc demokrātijai Latvijā vēl ir iespējas augt un augt!

    Marijuana legalisation is the biggest winner of the 2016 presidential election

    http://i.huffpost.com/gen/1463660/images/o-WEED-LEGALIZED-facebook.jpg

    http://www.independent.co.uk/news/world/americas/marijuana-legislation-2016-election-nevada-california-nevada-massachusetts-maine-montana-a7406401.html

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 14.36

    Ja kāds trampofilu histēriķis nezināja, brīvība protestēt pieder pie demokrātijas, tātad uz Ziemeļkoreju jādodas tiem, kas padomju stilā mēģina šo demokrātiju aizliegt. Arī staļinistam Ivaram, kurš nav spējīgs komentēt tēmu un tāpēc strīdas pats ar sevi par Staļinu.

    Runājot ar amerikāņiem par politiku, ļoti bieži gadās dzirdēt vārdus ”Viņš nav mans prezidents.” Tā ir teikuši gan par Klintonu, gan Bušu un Obamu. Atšķirība starp demokrātiju un mejokrātiju vai trampokrātiju ir tāda, ka demokrātijā visiem nav jādomā tā, kā domā Terēze Meja vai Donalds Tramps, bet cilvēki drīkst domāt paši. Tā ka uz Ziemeļkoreju jādodas Ivaram un Kanādas ”zinātniekam”, kuri mēģina nomelnot protestētājus, lai gan nav spējīgi neko atbildēt uz viņu viedokli.

    +13
    -11
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 14.44

    Ne par tēmu – Ušakovs nav mans mērs un es viņu bieži kritizēju. Ko nu, Ivar? Draudēsiet ar diagnozi vai izniegsiet biļeti uz Ziuemelkoreju?

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 14.43

    Ivars, draudot citādi domājošajiem ar psihoterapiju, atgādina tos padomju psihiatrus, kuri uzskatīja, ka citādi politiskie uzskati ir diagnoze. Iespējams, Ivaram izdotos sameklēt darbu Ziemeļkorejas politiskajā psihiatrijā, cenzūrā vai tamlīdzīgā iestādē.

    Starp citu, Voltērs ir vai nu teicis vai viņam pieraksta šādu frāzi :”Es nepiekrītu nevienam jūsu vārdam, bet esmu gatavs karot, aizstāvot jūsu vārda brīvību.”

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > Ivars 11.11.2016. 20.58

    Nē, citi nedrīkst! Tikai pats! :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 16.47

    Starp citu, troļļotāj, atkal strīdies pats ar sevi par tēmu, ko neviens cits pat nepiemin!

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Ivars 11.11.2016. 15.40

    Miervaldi, runa nav par citu uzskatu paušanu vai kritizēšanu, bet gan par histēriju. Ja cilvēks var raudāt par to, ka neievēlēja Klintoni, vai histēriski ziņot par dzīvesvietas maiņu, tad tur tiešām ir taisnā ceļā jādodas pie psihoterapeita.

    +16
    -11
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ivars 11.11.2016. 17.16

    spamertroļļotāj, ja gribi pats ar sevi strīdēties par narkotikām, izveido atsevišķu tēmu un strīdies tajā.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

lno 12.11.2016. 10.37

Aleksandrs Kiršteins ‏@akirstei 11h11 hours ago Ādaži, Latvija

Sorosa skribentūra līdz apnikumam rāda pārsimts padsmitnieku ālēšanos pret Trampu, bet noklusē 100 000 nacionālistu gājienu Varšavā!

+12
-8
Atbildēt

8

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu