Strukturētais Truksnis • IR.lv

Strukturētais Truksnis

4
Aivars Ozoliņš

Jūrmalas kriminālskandālā ZZS uzvedas tā, it kā tās nebūtu

Detektīvstāsts varētu šķist labs žanra apzīmējums Gata Trukšņa galvu reibinošajiem lēcieniem turp un atpakaļ Jūrmalas mēra amata krēslā caur turīgā cigāru pīpētāja Jūlija Krūmiņa meitas apartamentiem un KNAB izmeklētāju kabinetiem. Katrā ziņā ir bijušas kratīšanas, aizturēšanas, nopratināšanas, ir sākti kriminālprocesi – tas viss piedien krimiķim.

Tomēr varbūt intriģējošākais šajā stāstā ir Trukšņa partijas attieksme pret šīm kriminālnorisēm kā netverami plūstoša virmošana tādā kā pirmatnējā elementu buljonā vai mistiskā apziņas stāvoklī. Zaļo un Zemnieku savienība šajā stāstā par naudu un varu – naudu par varu un otrādi – parādās nevis kā politiska organizācija, bet gan drīzāk kā noslēpumaina un varbūt zinātnei neizdibināma dabas parādība. Ja tā vispār ir reāla parādība, nevis tikai homeopātiskas ticības apziņas stāvoklis. Kā «strukturētais ūdens», piemēram.

Partijas vadītāji pat nevar vienoties par it kā empīriski pārbaudāmu faktu, vai Truksnis ir viņu partijas biedrs, vai tomēr ir izslēgts no partijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu