Par katru Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo maksās 100 000 eiro • IR.lv

Par katru Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo maksās 100 000 eiro

11
Dzīvojamais nams Zolitūdes traģēdijas vietā pašlaik ir grausta statusā. Foto: Edijs Pālens, LETA

SIA “Maxima Latvija” un SIA “Tineo” vienojas ar cietušo ģimenēm.

Firmas SIA “Maxima Latvija” un SIA “Tineo” ir vienojušās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro, vēsta aģentūra LETA. Ja visi cietušie tām piekristu, kopumā atbalsta maksājumi cietušo ģimenēm varētu sastādīt 5,4 miljonus eiro.

Kā vēstīts, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvības zaudēja 54 cilvēki. Atbalsta maksājumi ģimenēm jau esot sākti, šodien paziņots preses konferencē. Pirmās vienošanās parakstītas ar ģimenēm, kuras pārstāv advokāts Aldis Gobzems.

Vienošanās piedāvājums attiecas uz visām bojāgājušo ģimenēm, kuras pārstāv arī citi advokāti. Vienlaikus nevienam no cietušajiem šī vienošanās nav jāslēdz obligāti – tā ir brīvas gribas izpausme, uzsvēra Gobzems. Advokāts preses konferencē paziņoja, ka viņš izpildījis savu solījumu palīdzēt cietušajiem. “Ilgu un konstruktīvu pārrunu rezultātā ar “Maxima” vadību esam nonākuši pie Latvijas vēsturē sarežģītākās lietas risinājuma,” teica advokāts.

“Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers skaidroja, ka uzņēmums nolēmis noslēgt vienošanos, jo ilgstošās tiesvedības nevienam nenāk par labu. Vienošanās tās ļaus izbeigt. Tiesvedības pušu samierināšanās procesā piedalījās advokātu birojs “Vilgerts”, kas piedalās arī vienošanās noslēgšanas procesa organizēšanā.

Tiesvedības turpināsies pret SIA “Homburg Zolitude” un pārējām personām, uzsvēra Gobzems. Viņš norādīja, ka atbalsta maksājumi cietušo ģimenēm tiks uzturēti arī krimināllietā. Tiks uzturētas arī prasības pret “Maxima” gadījumā, ja atsevišķi klienti vienošanos nevēlēsies parakstīt.

Advokāts pieļāva, ka lielākā daļa viņa klientu varētu piekrist panāktajam vienošanās variantam. Gobzems pārstāv “procentuāli lielāko daļu cietušo ģimeņu”. Viņš nenosauca savu klientu skaitu un vārdus, kuri ir piekrituši parakstīt vienošanos.

Vilcmeiers piebilda, ka patlaban top risinājums, lai vienotos ar cietušajiem, kuri guva fiziskus miesas bojājumus, tomēr pagaidām skaidra mehānisma vēl neesot. Advokāts Gints Vilgerts pastāstīja, ka pie šīs vienošanās strādāts kopš 2014.gada.

Patlaban Latvijas tiesās tiek skatītas vairāk nekā 40 civillietas, kas saistītas ar Zolitūdes traģēdiju. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā tiek skatīta tā dēvētā Zolitūdes traģēdijas krimināllieta. Kā ziņots, 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (11)

jabis 08.11.2016. 19.15

tad Maxima atzīst , ka ir vainīga pie ēkas sabrukšanas un cilvēku bojāejas, un pēc tam sāksies regresi?

0
0
Atbildēt

0

valdemir 08.11.2016. 18.13

Un ko tad Dombrovskis un Pavļuts, ar kuru svētību tā andele būvbedrē notika?

+1
-1
Atbildēt

1

    atrium > valdemir 08.11.2016. 21.17

    valdemir

    Dombrovskis, Pavļuts, Sprūdžs un Ušmeriks ir izdodami sodīšanai Maximas slaktiņā bojāgājušo tuviniekiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

cabulis 08.11.2016. 16.43

Ja LV vēl būtu bijis lats, tad noteikti vienotos par 100 000 LVL. Taču par apaļu ciparu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu