Par Ždanoku vēsta vācu telekanāla dokumentālajā filmā • IR.lv

Par Ždanoku vēsta vācu telekanāla dokumentālajā filmā

44
Tatjana Ždanoka. Foto: Evija Trifanova, LETA

ZDF filmā stāsta par Putina centieniem sašķelt Rietumus

Eiropas Parlamentā (EP) no Latvijas ievēlētā Tatjana Ždanoka kļuvusi par varoni Vācijas telekanālā ZDF nule kā demonstrētajā dokumentālajā filmā par Krievijas prezidenta Vladimira Putina centieniem sašķelt Rietumus, vēsta raidorganizācija “Deutsche Welle”, citē aģentūra LETA.

Pārējie varoņi 45 minūtes garajā filmā “Putina slepenie tīkli. Kā Krievija šķeļ Rietumus” ir bijušais uzņēmuma “Krievijas Dzelzceļš” vadītājs Vladimirs Jakuņins, kurš tagad vada fondu “Civilizāciju dialogs”, oligarhs Konstantīns Malofejevs, filozofs Aleksandrs Dugins un bijušais Sanktpēterburgas ”trollis” Vitālijs.

Kaut arī Ždanoka EP ir “zaļo” frakcijā, tomēr viņa bieži vien nebalso kopā ar frakciju, bet gan Kremļa garā, konstatējuši ZDF žurnālisti. Viņi norāda, ka Ždanoka dažām savām aktivitātēm saņēmusi naudu no fonda “Russkij mir”, kura uzraudzības padomē ir Jakuņins, turklāt arī viņa pati to apstiprina.

Filmā demonstrēti kadri no Ždanokas EP rīkotās noklausīšanās, kuras gaitā, kā skaidro autori, vārds tika dots vienīgi tiem, kas pieturas pie Krievijas versijas par 2014.gada 2.maija traģiskajiem notikumiem Odesā.

Filmā iekļautajos arhīva materiālos redzams, kā 2009.gadā Ždanokas vēlēšanu kampaņu atbalsta Krievijas politiķis Georgijs Muradovs. Vienā no Ždanokas tikšanās reizēm ar vēlētājiem veterāniem tiek izdalīti pa 3000 rubļu (43 eiro). “Vai Muradovs atveda naudu uz Rīgu, lai pirktu Ždanokai balsis?” vaicāja filmas autori.

Par Ždanokas saitēm ar Kremli iepriekš daudz vēstījuši arī Latvijas mediji, secinot, ka viņa Eiropas Parlamentā (EP) pārstāv Putina Krieviju, nevis Latvijas vēlētājus. Pēdējās vēlēšanās Ždanokas iekļūšana EP bija iespējama Latvijas vēlētāju zemās aktivitātes dēļ, kas ļāva viņai saņemt mandātu ar mazāku balsotāju atbalstu.

Komentāri (44)

ierados 07.10.2016. 12.35

Nu re: dāma izgrueza pogas mūsu pašpasludinātajam alternatīvajam ārlietu ministram ar nerimdināmu tieksmi uz Rīgas – Maskavas tilta būvniecību labākā KF prezidenta Putina uzraudzībā. Ļoti ja cerēja uz mēdiju aprūpi vismaz vācu kvalitātē, bet sanāca pa citu līniju.

+10
-4
Atbildēt

4

    andrejs > ierados 07.10.2016. 16.36

    Zane saprata pareizi: tika domāts ar pērlēm rotāts frīks

    ————-

    ak par to alternatīvo… :). Ok, skaidrs. Bet es ta domāju, ka par to, kurš Latvijas parlamentā aizstāv Krievijas pozīciju okupācijas “monumentu’ jautājumā.

    p.s. Vēl tikai derētu padomāt kā tāds okupanta pēctecis varēja kļūt par mūsu galvaspilsētas vadītāju.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > ierados 07.10.2016. 16.05

    zane, vai tad mūsu ministrs nav alternatīvi orientēts?

    Starp citu, Latvijas krievu prese raksta, ka viņš joprojām ārzemēs “pārstāvot” mūsu valsti nepārtrauktajos komandējumos dodas kopā ar savu draudziņu un tas mums (nodokļu maksātājiem) izmaksā apaļu summiņu…

    Tev parasti ir tāda plaša datu bāze par visiem notikumiem valstī – nevar būt ka neesi lasījusi.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > ierados 07.10.2016. 13.17

    Gluži manas domas – ždanoka sīvi konkurē par lielākā krievmīļa titulu ar mūsu lepno “ono”.

    Lūk ko par viņu raksta Rita Eva Našeniece:

    Problēma ir mūsu – it īpaši politiķu – psiholoģija. Tā ir traumētu cilvēku psiholoģija, kas vienmēr atradīs iemeslu, kāpēc jāpakļaujas varmākam. 9. maijā notiks svinības pie okupācijas armiju slavinoša pieminekļa, kur tiks vicināti Ukrainas separātisko reģionu karogi, bet Ārlietu ministrija tik radoši izlasīs 1994. gada Latvijas un Krievijas līgumu ar vēlākiem papildinājumiem, ka atradīs to, kā tur nemaz nav.

    Līgumā tiek runāts tikai un vienīgi par apbedījumiem un tiem memoriāliem, kas attiecas uz apbedījumiem. Nekur, nekad un nekas nav ticis runāts par režīma pieminekļiem. Tā ir parasta starptautiska prakse. Šajā kontekstā mani biedē nevis Krievija, bet Ārlietu ministrija. Pareizāk sakot, biedē radošā upuru psiholoģija.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    zanE > ierados 07.10.2016. 15.19

    ….andrejs, nabadziņš, pat nesaprata – par kādu pašpasludināto alternatīvo ārlietu ministru “ierados” rakstīja…bet pamuldēt gan sagribējās….

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

fretka 07.10.2016. 14.45

Jaunais Laiks paver komunistiem ceļu uz Eiroparlamentu

PBLA 01/30/2004 Saeima 2004. gada 29. janv. galīgajā lasījumā atbalstīja tiesības Eiroparlamenta vēlēšanās kandidēt bijušajiem čekistiem un pēc 1991.gada 13.janvārā Komunistiskajā partijā palikušajiem cilvēkiem. Par ierobežojumiem balsoja visi opozīcijā esošās Tautas partijas un koalīcijā pārstāvētās apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (TB/LNNK) deputāti, kā arī Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji, savukārt pret ierobežojumiem bija valdošās partijas “Jaunais laiks” pārstāvji, nu jau opozīcijā esošās Latvijas Pirmās partijas un kreisās opozīcijas pārstāvji. Līdz ar to eksčekisti un komunisti var startēt EP, bet ne Saeimas un pašvaldību vēlēšanās.

Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš Dienai nevēlējās komentēt, vai ierobežojumu atcelšana vienās vēlēšanās automātiski prasa to pašu citās, jo tas neesot tikai juridisks, bet politisks jautājums. Juridiskās komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (JL) uzskata, ka nākotnē aizliegums būs jāatceļ arī Saeimā un pašvaldībās. Taču atšķirībā no ātri pieņemamā EP likuma būšot laiks diskusijai ar sabiedrību par ieguvumiem un zaudējumiem, arī finansiāliem, ko radītu tiesu procesi. “Te nav runa par aizmiršanu vai piedošanu, bet pret viņiem ir jācīnās citādi, nevis liedzot demokrātiskā valstī paredzētas tiesības,” viņa teica.

=======

Tatjana Ždanoka bija viens no “pēc 1991.gada 13.janvārā Komunistiskajā partijā palikušajiem cilvēkiem”. Atļaušos uzskatīt, ka to labojumu curiki pieņēma speciāli viņas (un attiecīgā elektorāta, protams) interesēs.

Tatjana Ždanoka ar Jaunā Laika gādību – uz Eiroparlamentu.

Bet cik nu to vairs atceras.

+8
-12
Atbildēt

6

    fretka > fretka 07.10.2016. 18.50

    Tu gan neprofesionāli strādā, zane.

    Pirmkārt, teksts par garu, tādus neviens nelasa.

    Otrkārt, ziņa jau ir arhīvā :)

    Treškārt, apsaukāšanās nāk par sliktu tikai tev pašai.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 07.10.2016. 16.18

    ZZS un NA, saprotams, var baslsot populistiski, zinot, ka vajadzīgais lēmums, kas atbilst ES normām, tiks pieņemts arī bez viņiem, un orientējoties uz savu elektorātu, kas tos makaronus ēdīs, un vēl paprasīs.

    JL to atļauties vienkārši nevarēja, jo orientēts uz citu elektorātu, nu tādu kuram, vienkārši pasakot, ir smadzenes.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 07.10.2016. 19.16

    fretka – nu tad tāpēc, ka priekš tevis “par garu”, vai tāpēc, ka “arhīvā”, vai vēl kāpēc?

    Vai tāpēc, ka tā nelietīgā ZanE “apsaukājās”, un tu esi “aizvainojies” ( cik tad tev tie gadiņi)?

    Un kā būtu ar iebildumiem pēc būtības, tādi arī ir?

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    tonijs > fretka 07.10.2016. 19.55

    fretka teica: Treškārt, apsaukāšanās nāk par sliktu tikai tev pašai.

    Ko tad tu pats visu laiku apsaukājies un muldi par kaut kādiem curikiem? Te ir manas mājas un ciemiņus palūgšu uzvesties pieklājīgi, citādi parādīšu durvis.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > fretka 07.10.2016. 19.33

    …seska kungs, kas tad, nu?…Tu taču esot īstlatvietis – tāpēc beidz māžoties un tēlot kārklu vācieti…Tu tak esi Latvijā…

    …mājas sesks (Mustela putorius furo) jeb fretka (no poļu: fretka)…nekautrējies, seska kungs, Tavs rakstītais nekļūs ne par gramu labāks vai sliktāks, ja lietosi latviešu valodu…un tā nav apsaukāšanās…

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > fretka 07.10.2016. 18.34

    …seska kungs, tiešām cerēji, ka visiem iestājusies amnēzija, tāpēc vari manipulēt ar informāciju?…ui, ku’ nesmuki Tev sanācis!…

    – 2004.gads – “Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) Strasbūrā ir atzinusi par pamatotām daļu sūdzību, kuras pret Latvijas valsti izvirzīja apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka, tajā skaitā tiesa ir atzinusi, ka Latvijā ir pārkāptas Ždanokas tiesības uz brīvām vēlēšanām.

    Kā liecina ECT informācija, tiesa ir atzinusi, ka attiecībā pret Ždanoku ir pārkāpts Cilvēktiesību konvencijas pirmā protokola 3. pants, kas nosaka tiesības uz brīvām vēlēšanām. Tāpat tiesa uzskata, ka pārkāpts Cilvēktiesību konvencijas 11. pants, kurā noteikts, ka katram cilvēkam ir tiesības uz sapulču un asociāciju brīvību.

    Savukārt ECT ir secinājusi, ka nav nepieciešams skatīt un nav izskatījusi sūdzību par Cilvēktiesību konvencijas 10. panta iespējamu pārkāpšanu. Šajā pantā ir noteikts, ka katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli, kā arī brīvība paust šo viedokli.

    Tiesa par labu Ždanokai no Latvijas valsts piespriedusi Ls 1250 kā materiālos zaudējumus, kas Ždanokai radušies, nesaņemot algu no Rīgas Domes, 10 000 eiro kā morālos zaudējumus un vēl 10 000 eiro tiesas izdevumu segšanai. Tādējādi kopējā Latvijas maksājamā summa ir aptuveni 15 400 lati.

    Latvijas valstij jāizlemj, vai ECT spriedumu pārsūdzēt, aģentūrai LETA sacīja Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine. Ja valdība spriedumu nepārsūdzēs, tas stāsies spēkā trīs mēnešu laikā.

    Kā LETA jau ziņoja, pērnā gada (2003.) 15. maijā ECT Ždanokas sūdzību par tiesību uz brīvām un demokrātiskām vēlēšanām pārkāpumu izskatīja pēc būtības. ECT uzskatīja, ka argumenti iesniedzami mutiski, tāpēc notika abu pušu noklausīšanās. Ždanoka ECT prasīja atzīt, ka attiecībā uz viņu ir pārkāpti arī divi citi Eiropas Cilvēktiesību konvencijas panti — 10. un 11.

    Sūdzība tiesā tika iesniegta pēc tam, kad Ždanokai 1999. gada decembrī tika anulēts Rīgas Domes deputātes mandāts, jo ar Augstākās tiesas Senāta spriedumu tika atzīts, ka viņa ir darbojusies Latvijas Komunistiskajā partijā pēc 1991. gada 13. janvāra. Šā iemesla dēļ Ždanoka arī tika svītrota no 8. Saeimas vēlēšanām.”

    http://apollo.tvnet.lv/zinas/zdanoka-uzvar-ect-papildinats/284627

    – 2006.gads – “Ar 13 balsīm pret 4 Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) pēdējā instance ceturtdien mainīja pašas iepriekš pieņemto spriedumu un atzina, ka Latvija nav pārkāpusi bijušās interfrontes aktīvistes, tagad eirodeputātes Tatjanas Ždanokas tiesības un valsts drīkstēja vēlēšanās liegt kandidēt bijušajiem komunistiem. Taču Strasbūras tiesa norāda, ka ierobežojumi nevar būt mūžīgi un tie periodiski jāpārskata, virzoties uz atcelšanu, jo Latvija kā Eiropā atgriezusies valsts ir spēcīgāka nekā vārīgajā neatkarības sākumposmā.”

    http://www.diena.lv/arhivs/cilvektiesibu-tiesa-zdanokas-lieta-latvijai-pilniga-uzvara-12733796

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

fretka 07.10.2016. 11.08

Un kuru “latviešu politiķu” pūliņu rezultātā Ždanoku vispār varēja ievēlēt Eiropas Parlamentā?

Vai centrālajam curiku orgānam pietiks dūšas nosaukt gan šo “politiķu”, gan viņus atbalstījušo “žurnālistu” vārdus?

Labi atceros, kā Sorosa fonda audzēkne Dace Akule savulaik Latvijas TV raidījumā attaisnoja Ždanokas prokrievisko rīcību, jo tā, lūk, Eiropā pārstāvot tikai savus vēlētājus, nevis Latviju.

+8
-13
Atbildēt

5

    fretka > fretka 07.10.2016. 14.03

    Paklau, nacionālklaunu medniek Džeri, kur es savā komentārā rakstīju, ka EP deputāti nepārstāv savus vēlētājus?

    Izlasi vēlreiz: “Sorosa fonda audzēkne Dace Akule savulaik Latvijas TV raidījumā attaisnoja Ždanokas prokrievisko rīcību, jo tā, lūk, Eiropā pārstāvot tikai savus vēlētājus, nevis Latviju.”

    Tagad gaidu no tevis (un arī no pārējās Puķina-Sorosa bandas) nosodījumu TV stacijai ZDF par nedemokrātisku piekasīšanos Ždanokai, jo viņa tikai pilda savu vēlētāju doto uzdevumu. Sak, kas tie vācieši tādi ir, lai vērtētu Tatjanas Ždanokas vēlētāju uzskatus :)

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 07.10.2016. 14.13

    Ja Žd. pārstāv EP savus vēlētājus, kuri noskaņoti prokrieviski, tad kāpēc gan viņa srīcība nebūtu attaisnojama, viņa nedara neko pretlikumīgu, kas tad viņai būtu jādara – tie savi vēlētāji jānosoda?

    Cita lieta, vai mums tas patīk vai nepatīk, bet, tā vienkārši ir.

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > fretka 07.10.2016. 13.23

    Un kuru “latviešu politiķu” pūliņu rezultātā Ždanoku vispār varēja ievēlēt Eiropas Parlamentā?

    ————-

    viena lieta, ka šie šovinisti var balotēties EP vēlēšanās. Otra – ka ir izveidots milzīgs atbilstoši domājošs vēlētāju pūlis, kas nu jau skaitās likumīgi “Rietumu” :) sabiedrības locekļi.

    Fričiem vajadzēja uzdot jautājumu – KAS viņu ievēlēja. Tas ir galvenais jautājums

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 07.10.2016. 13.40

    Ždanoka tiešām pārstāv savus vēlētājus, nevis Latviju, vai tad to tik grūti saprast?

    Vai tad pirms komentāru drukāšanas nevajadzēja, vismaz, uzzināt, pēc kādiem principiem darbojas EP?

    Un kā šķiet nacionālklaunu atbalstītājiem, ja reiz mēs esam ES, vai tad mums nav šie principi jāievēro, patīk tas mums, vai nepatīk?

    Man arī nepatīk Ždanoka ( kaut, tūlīt kāds pateiks, ka es viņu aizstāvu, NA līmenis), bet, likums paliek likums, negribi to ievērot, nestājies ES.

    Nu tad par ko histērija?

    Ak tā, aizmirsu, mēs jau pēc “izjūtām”, nevis likumiem.

    Nu un Soross, protams, kurš, īstenībā, devis naudu fondiem, kas aizstāv godīgu politiku, tiesiskumu, atklātu sabiedrību, mūsu Lembergaa trolliem šai apvienotajai vienšūņu komandai – ZZS, NA, SC, tāpat, kā kā krievu putinistiem, un pārējiem līdzīgiem, ir lielākais ienaidnieks.

    Nu, tādi esam, Lembergs, NATO, ES, demokrātijas, tiesiskuma ienaidnieks, mums ( NA, ZZS un SC) ir mentāli daudz tuvāks par Sorosu, kuram arī var atrast trūkumus, bet, kurš ir brīvās pasaules, atklātas sabiedrības, utt. atbalstītājs.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    tonijs > fretka 07.10.2016. 17.58

    Tā viņš ir. Ja mēs būtu Krievija, tad sen jau būtu pasludinājuši Ždanoku par ārvalstu aģenti, jo viņa saņem naudu no ārzemēm, un piegriezuši viņai skābekli, atsakot reģistrāciju, sarīkojot kratīšanu u.tml. Izskatās, ka mūsu (vārdos) dedzīgie nacionāļi to arī gribētu, bet ar ko tad mēs atšķirsimies no viņu peltās Krievijas?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu