Pēc debatēm nostiprinās Klintones pozīcijas, rāda mediju aptaujas • IR.lv

Pēc debatēm nostiprinās Klintones pozīcijas, rāda mediju aptaujas

31
Hilarija Klintone. Foto: Reuters-LETA

Demokrātu kandidāte Trampam zaudē ”Los Angeles Times” aptaujā un Ohaio štatā

Demokrātu Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone pēc pirmajām televīzijas debatēm nostiprinājusi savu pārsvaru pār republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, liecina vairāku pirmdien publiskotu sabiedriskās domas aptauju rezultāti, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Izdevuma “Politico” un mediju kompānijas “Morning Consult” aptaujā Klintoni bija gatavi atbalstīt 42% vēlētāju, Trampu – 36%. Bijušajai valsts sekretārei tas ir kāpums par 4 procentpunktiem salīdzinājumā ar aptauju, kas notika tieši pirms 26.septembra debatēm.

Telekanāla CNN un tirgus izpētes kompānijas ORC aptaujā Klintoni atbalstīja 47% respondentu, Trampu – 42%. Telekanāla “Fox” aptaujā bijušās ASV pirmās lēdijas pārsvars pār Trampu sasniedza 5 procentpunktus. Par Klintoni bija gatavi balsot 49% aptaujāto, par Trampu – 44%.

Laikraksta “Los Angelos Times” aptaujā tomēr vadībā ir nekustamo īpašumu magnāts – viņu atbalstīja 47% respondentu, Klintoni – 42,4%. Arī svarīgajā Ohaio štatā vadībā joprojām ir Tramps. Vairākas sabiedriskās domas aptaujas tā sauktajos svārstīgajos štatos, īpaši Floridā, Pensilvānijā un Ziemeļkarolīnā, gan rāda Klintones pozīciju nostiprināšanos.

“Morning Consult” norāda, ka Klintonei veiksmīgi izdevies piesaistīt neatkarīgos vēlētājus. Pirms debatēm tie ar 12 procentpunktu starpību atbalstīja Trampu, bet tagad starpība par labu republikāņu kandidātam samazināta līdz 5 procentpunktiem.

Bijušajai valsts sekretārei izdevies piesaistīt gados jaunos vēlētājus. Pirms debatēm Klintonei atbalsts vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem bija par 8 procentpunktiem lielāks nekā Trampam. Pēc debatēm Klintones pārsvars pieaudzis līdz 32 procentpunktiem.

Neviens no vadošajiem kandidātiem gan nav īpaši populārs. “Morning Consult” aptaujā 58% aptaujāto bija negatīvs viedoklis par Trampu, 54% – par Klintoni.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu