Kur satiekas dullie daukas • IR.lv

Kur satiekas dullie daukas

2
Foto — Gatis Gierts, Picture Agency
Ieva Puķe

Milzīga fiziskā un garīgā kapacitāte. Jūtu darbs, zvēra darbs! 
Tā apgāda Neputns galvenā redaktore Laima Slava raksturo režisora Alvja Hermaņa veikumu. Apgāds tikko izdevis divas viņa grāmatas

Viena – monumentāla Alvja Hermaņa izrāžu vizuālā dokumentācija, liela, smaga – 3,8 kilogrami. Otra – maza, viegliņa, demokrātiska arī cenas ziņā. Neputns tikko izdevis divas grāmatas par režisoru Alvi Hermani. Kā precizē apgāda galvenā redaktore Laima Slava, patiesībā trīs. Albumu Alvis Hermanis latviešu un angļu valodā un «Dienasgrāmatu» – viņa paša piezīmes. «Ir interesanti padzīvot otra cilvēka galvā, īpaši, ja interesē viņa darbs,» Laimai Slavai, kas ir albuma Alvis Hermanis sastādītāja un viena no pirmajām «Dienasgrāmatas» lasītājām, šis nav rutīnas projekts.

Futbola mača tiešraides vērošana Plāsido Domingo viesnīcas numurā pēc mēģinājuma operā La Scala, gatavošanās Josifa Brodska dzejas izrādei Mihaila Barišņikova vasaras mājā Dominikānā, Hamburgas Thalia Theater skandāla aizkulises un veselības problēmas, ar ko beigusies spriedze Hektora Berlioza Fausta nolādēšanas iestudēšanā Parīzes Bastīlijas operā… «Dienasgrāmatā» režisors ieskicē savas dzīves intensitāti viena gada laikā. Lielo atbildību un, jā, arī eksistenciālo vientulību.

Kāpēc tieši pašreiz iznāk šīs grāmatas, gluži kā kāda radošā posma noslēgumā? «Dienasgrāmatā» un arī intervijās Hermanis min, ka atkal grib vairāk uzmanības veltīt Latvijas publikai un JRT aktieriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu