Divi latvieši airu laivā pāri Atlantijas okeānam sasnieguši Rio piekrasti • IR.lv

Divi latvieši airu laivā pāri Atlantijas okeānam sasnieguši Rio piekrasti

26
Latviešu ceļotāji izkāpuši Rio piekrastē. Foto: lsm.lv

Pēdējās divas nedēļas ceļotāji centušies nokļūt krastā, cīnoties ar vēju un okeāna straumēm

Divi latvieši piecu mēnešu laikā airu laivā veiksmīgi šķērsojuši Atlantijas okeānu, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Sabiedrības “Bored of Borders” pārstāvji aizpeldējuši līdz Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro krastam, kur risinājās vasaras olimpiskās un paralimpiskās spēles.

Divi Latvijas piedzīvojumu meklētāji – Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis – airu laivā pāri Atlantijas okeānam no Namībijas pilsētas Lidericas uz Riodežaneiro devās maija sākumā. Piedzīvojumu meklētāji no Latvijas iepriekš cerēja 6000 kilometru garo ceļu pāri Atlantijas okeānam mērot 90 dienu laikā, lai nokļūtu uz Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanu, taču ceļojums ievilkās.

Viens no ceļotājiem telefonsarunā Latvijas Radio 1 šodien stāstīja, ka pēdējās divas nedēļas nācies cīnīties ar okeāna straumēm un vēju, kas ik pa laikam aizdzina airētājus atpakaļ atklātā jūrā, neļaujot pietuvoties krastam. Visbeidzot izdevies pievārēt dabas spēkus un izkāpt Rio piekrastē.

Piedzīvojumu meklētāju blogā teikts, ka viņiem bijis pietiekami daudz pārtikas krājumu arī tad, ja ceļojums ievilktos. Viņi rakstīja, ka ceļā pāri okeānam satikto kuģu ekipāžas dalījušās ar ēdienu – svaigiem augļiem, konserviem, maizi un sieru.

Latvijas piedzīvojumu meklētājs Kārlis jau iepriekš piedzīvojis gana ekstremālus braucienus. Viņš pieveica 6000 kilometru garu ceļu ar skrituļslidām, ar velosipēdu 25 grādu karstumā mēroja 2800 kilometrus no Rīgas uz Sočiem, brauca ar slēpēm polārajā lokā.

Komentāri (26)

zanE. 23.09.2016. 19.18

…to varētu saukt par neiespējamo misiju!…drosme, neatlaidība, risks, izturība, spīts un cīņa ar dabu un sevi…vareni!…malači, puiši!…

+5
0
Atbildēt

0

atrium 23.09.2016. 21.00

Bija tāds Alēns Bombārs, ja nemaldos, kurš viens šķērsoja okeānu bez provianta un dzeramā ūdens, bet vienalga, čaļu veikums arī ir apbrīnas vērts.

Francūzim gan bija bura.

+1
0
Atbildēt

0

tonijs 24.09.2016. 16.42

Visu cieņu puišiem! Labprāt uzzinātu vairāk par šo ceļojumu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu