Vēl būs dancis • IR.lv

Vēl būs dancis

4
Baiba Rubesa.
Pauls Raudseps

Baiba Rubesa atklāti stāsta, cik tuvu kraham bija Rail Baltica projekts un kā lietuvieši jau no pirmās dienas centušies no viņas atbrīvoties

Gadsimta projekts Rail Baltica teju teju nobrauks no sliedēm. Tāda bija sajūta, lasot ziņas, kuras parādījās pagājušajā nedēļā pirms 7. septembrī Briselē notikušās triju Baltijas valstu kopuzņēmuma RB Rail padomes sēdes. Draudīgi paziņojumi skanēja no Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma komitejas priekšsēdētāja Mihaela Krāmera, kas turklāt nepārprotami vainoja Lietuvu nespējā pieņemt projekta tālākai virzībai nepieciešamos lēmumus.

Taču sēdē triju valstu pārstāvji tomēr spēja vienoties par kopēju nostāju finansēšanas un projekta pārvaldības modelī, kas apmierina arī naudas devēju Eiropas Komisiju. Visiem iepirkumiem tiks veidots vienots standarts, svarīgākos kopējos iepirkumus organizēs un līgumus parakstīs RB Rail, bet vietēja mēroga iepirkumos piedalīsies kopuzņēmuma pārstāvji.

Vai laimīgas beigas? Lai noskaidrotu Rail Baltica šā brīža stāvokli, aicinu uz sarunu RB Rail valdes priekšsēdētāju Baibu Rubesu. Izrādās, ka padomes sēdes rezultāts tomēr nav devis viņai iespēju bezrūpīgi doties uz restorāna vagonu – ļoti liels, piņķerīgs darbs vēl ir priekšā, valstu vienošanos pārvēršot saistošā līgumā. Tāpēc viņai pieejamā laikā pirmdienas rītā atrodam galdiņu Alberta viesnīcas restorānā, pasūtām kafiju un sākam sarunu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu