Neizslēdz iespēju prasīt kompensāciju par Gaismaspils bojāto flīžu maiņu • IR.lv

Neizslēdz iespēju prasīt kompensāciju par Gaismaspils bojāto flīžu maiņu

8
Foto: Edijs Pālens, LETA

Pārbaudē par kļūdaino tehnoloģiju plānots noskaidrot atbildīgās personas

Rīga, 14.sept., LETA. Granīta plākšņu maiņa Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas atbalsta sienās notiks par valsts līdzekļiem, tomēr netiek izslēgts, ka vēlāk kādam būs jākompensē kļūdas labošanai iztērētā nauda, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Pēc ministres rīcībā esošās informācijas, plākšņu piestiprināšanai nav izmantota pareizā tehnoloģija. Melbārde gan uzsvēra, ka Gaismaspils ir specifiska būve, kurai neesot prototipa ne Latvijā, ne citur. “Acīmredzot, plānojot no inženiertehniskā viedokļa, viss līdz galam nav pārdomāts,” konstatēto defektu komentēja Melbārde. Viņa pieļauj, ka pie vainas varētu būt klimatiskie apstākļi, kas, iespējams, netika pietiekami ņemti vērā.

Vaicāta, kādēļ plākšņu labošana netiek kompensēta no garantijas līdzekļiem, ministre teica, ka ir grūti konstatēt, kurā brīdī kļūda pieļauta. “Nevaram norādīt ar pirkstu, kurš vainīgs,” pauda ministre, piebilstot, ka vaininieku noskaidrošanai nepieciešams piesaistīt ekspertus, kas aizņemtu daudz laika.

Lūgta precizēt, vai tādā gadījumā ministrija nolēmusi, ka lētāk un ātrāk salabot defektu par valsts līdzekļiem, nekā censties noskaidrot vainīgos, Melbārde uzsvēra, ka ir lūgusi informāciju, kāpēc šī kļūda notikusi. Atkarībā no šīs informācijas tikšot spriests, vai var kādam lūgt kompensēt kļūdas labošanai izlietotos valsts līdzekļus.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija gatavojas apmaksāt granīta plākšņu maiņu Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas atbalsta sienās Valguma ielas pusē un iesegumā. Tas notiek uzreiz pēc garantijas termiņa beigām. Granīta flīzes vietām ir atdalījušās no apšuvuma, un iesegumā, pa kuru ikdienā staigā un braukā, tās ir jāpielabo. Atbalsta sienu un ieseguma granīta plākšņu maiņa maksās teju 46 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Komentāri (8)

jurisml_inbox_lv 14.09.2016. 20.41

kas jaapielabo , jaapaartaisa un tas jaadara ģeneraaluzņeemeejam , uztaisa ekspertiizi un atklaajot braaķi , jaapaartaisa buuvniekam par savu piķi , nevis vajadzeeja nogaidiit peedeejo stundu nitkaa garantijai beidzoties , taa ir nekauniiba , taapat kaa nodedzinot pili , neviena vainiigaa taa ar neatrada.

+2
0
Atbildēt

0

ierados 14.09.2016. 18.52

Nekad nesaki nekad! Viedi vārdi, kurus iespējams dažādi pārfrazēt, piem. “neizslēdz iespēju”. Šajā gadījumā steiga var maksāt dārgi. Varbūt pavilcināt līdz brīdim, kad lobīties sāks iecerētie kultūršķūņi – laikmetīgās mākslas muzejs, fondu glabātuve un mežaparka estrāde? Tad jau pie vienām sāpēm, pie vienas lietvedības, vienā reizē jau par visiem. Spēlētāji tie paši un stils ierastais. Ne jau mēs tādi nejēgas kā ziemeļu kaimiņi – kā kas jābūvē, skrien pie somiem lūgties, bet tie jokus nesaprot un samūrē visu tā, ka nekas neapgāžas. Vienvārd sakot, ne pašam, ne sašam, vot pridurki.

+2
0
Atbildēt

0

Fridolins 14.09.2016. 12.46

Lai būtu garantēta tīrība un apmeklētāji nepostītu granīta fīzes jāuzbūvē vēl viens Glāžšķūnis virs pils.

Dārgi būs, bet ilgtermiņā ……..

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu