Šķēpmetēja Dadzīte sagādā Latvijai otro zeltu paraolimpiskajās spēlēs • IR.lv

Šķēpmetēja Dadzīte sagādā Latvijai otro zeltu paraolimpiskajās spēlēs

22
Latvijas paraolimpieši Diāna Dadzīte un Aigars Apinis. Foto: Ieva Makare, LETA

Latviete savā pirmajā olimpiādē labo pasaules rekordu

Paraolimpiādes dalībniece Diāna Dadzīte sestdien ar jaunu pasaules rekordu triumfēja Riodežaneiro paraolimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās, sagādājot Latvijai otro zelta godalgu, vēsta aģentūra LETA. Apvienotajā F55/56 medicīnas grupā Dadzīte labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 23,26 metrus tālu.

Latviete laboja pasaules rekordu F55 grupā, kas kopš 1999.gada piederēja vācietei Martinai Vilingai un bija 22,71 metrs. Pašlaik 56 gadus vecajai Vilingai joprojām arī pieder pasaules rekords F56 grupā, kas ir 24,03 metri, turklāt viņa ar rezultātu 22,22 metri izcīnīja otro vietu arī sestdienas sacensībās.

Dadzīte šonedēļ bija Latvijas karoga nesēja sacensību atklāšanas ceremonijā. Sportistei šīs ir pirmās paraolimpiskās spēles karjerā. Nesen notikušajā Eiropas čempionātā Itālijā vieglatlēte uzrādīja izcilus rezultātus, izcīnot pilnu medaļu komplektu.

Jau vēstīts, ka pirmo zeltu Latvijai ceturtdien sagādāja titulētais paraolimpietis Aigars Apinis, kurš triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā. Riodežaneiro paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 18.septembrim.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu