Austrija kārtējo reizi atteikusies Latvijai izdot Vaškeviču • IR.lv

Austrija kārtējo reizi atteikusies Latvijai izdot Vaškeviču

21
Vladimirs Vaškevičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Par apsūdzēto amatpersonu uzņemta filma, ko popularizē eirodeputāts Mamikins

Augustā Austrija kārtējo reizi noraidījusi Latvijas tiesībsargājošo iestāžu lūgumu izdot tiesāšanai kukuļdošanas lietā apsūdzēto, no amata atstādināto Finanšu ministrijas (FM) ierēdni Vladimiru Vaškeviču, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Atteikumu augustā Ģenerālprokuratūra saņēmusi no kolēģiem Austrijā, kas lēmumu pamatojuši ar Vaškeviča slikto veselības stāvokli. Tā dēļ viņš nevarot ne stāties tiesas priekšā, ne arī uzklausīt izvirzīto apsūdzību.

Kā raidījumam pastāstīja prokurors Arvis Miglāns, jūlijā no Latvijas tika izsūtīts tiesiskās palīdzības lūgums Austrijas Centrālajai ekonomisko noziegumu korupcijas apkarošanas prokuratūrai, lūdzot veikt izmeklēšanas darbības pret apsūdzēto Vaškeviču un rast iespēju procesuālajās darbībās piedalīties pašam prokuroram Miglānam.

“Taču atkal, kā iepriekšējo reizi, tika saņemta atbilde no šīs prokuratūras, ka, pamatojoties uz jau veikto Vaškeviča veselības stāvokļa pārbaudi, jārēķinās ar minētās personas ilgstošu nespēju stāties tiesas priekšā,” raidījumam pastāstīja Miglāns.

Kā ziņots, Vaškevičs, kurš tiek tiesāts par kukuļdošanu, aizvien uzturas Austrijā, bet viņa krimināllietā tiesvedība joprojām ir apturēta. Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu (85 372 eiro) drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi – aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Pēc atbrīvošanas Vaškevičs ar tiesas atļauju devās uz Austriju, kur, pēc viņa advokātes Jeļenas Kvjatkovskas teiktā, spēji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis, tādēļ bija nepieciešama akūta operācija un pēc tam – ārstēšanās.

Raidījums vēsta, ka par Vaškeviča ”sāgu”, proti, viņa dzīvesbiedres Ināras Vilkastes grāmatā “Neērtais Vaškevičs” aprakstīto it kā nepamatoto vajāšanu uzņemta filma, kas izmaksājusi ap 30 000 dolāru. Tās popularizēšanā iesaistījies Eiropas parlamenta deputāts Andrejs Mamikins. Viņš saka – neesot Vaškeviča aizstāvis, poļu režisors Andžejs Tarkovskis Kiliševskis lūdzis parādīt filmu , un viņam tas šķitis interesanti.

Komentāri (21)

moonlight 04.09.2016. 22.19

Par Austriju nekādu ilūziju, atcerēsimies krievu fašistisko izdzimteni, Mišku Golovatovu, kuru Austrijas temīda palaida mājās, kaut arī to noziedznieku par cilvēku slepkavībām 1991. gada 13. janvārī bija pieprasījusi izdot Lietuva.

Runa nav par Austriju, bet gan par tiesnesi, kurš čekas mērgļi, Vaškēviču, apzināti palaida vaļā. Tam kroplim kopā ar visu ģimeni būtu jāsēž aiz restēm, kaut vai viņi tur visi nosprāgst, kamēr tos nenomainīs “cilvēks-valsts”.

+1
0
Atbildēt

0

Miervaldis 14.11.2016. 22.06

Vaškevičam laventoze. Šī slimība ir visu augsta ranga aizdomās turēto arodslimība un izpaužas kā pēkšņa un totāla veselības pasliktināšanās, kas neļauj stāties likuma priekšā, lai gan citādi nav veselībai bīstama. Beidzoties lietai, kurš figurē laventozes slimnieks, šī slimība uzreiz pāriet un pacienta veselības stāvoklis atkal ir normāls.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu