Latvijas hokejisti ar spožu uzvaru sāk olimpisko kvalifikāciju • IR.lv

Latvijas hokejisti ar spožu uzvaru sāk olimpisko kvalifikāciju

25
Latvijas-Dānijas izlases mačā. Foto: Ieva Makare, LETA

Spēlē pret Austriju iemet 8 vārtus; komanda ir enerģijas pilna, par spīti trenera maiņai

Latvijas hokeja valstsvienība 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā ceturtdien, 1.septembrī, “Arēnā Rīga” izcīnīja rezultatīvu un pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:1 pret Austrijas izlasi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Cīņa būs galā svētdien, kad četru komandu konkurencē olimpisko ceļazīmi iegūs turnīrā pirmo vietu ieguvusī komanda. Grupā dienas pirmajā spēlē Vācijas izlase ar 5:0 bija pārāka par Japānu.

Mūsu hokejisti spēlēja ļoti enerģiski, pilnīgi mainot iespaidu par komandas noskaņojumu pēc šonedēļas zaudējuma pārbaudes mačā pret Dāniju. Bažas radīja izlases galvenā trenera maiņa īsi pirms kvalifikācijas turnīra, kad no amata, iespējams, nesamaksātā atalgojuma dēļ atkāpās Leonīds Beresņevs un viņa vietā stājās Haralds Vasiļjevs. Lai arī sporta komentētāji apšaubīja viņa spēju ”savākt” lielos meistarus pēc pēdējā laika pieredzes jauniešu vienību vadīšanā, nav aizmirsts, ka Vasiļjeva vadībā Latvija savulaik iekļuva olimpiādes galvenajā turnīrā un uzvarēja Krievijas izlasi.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš guva divus vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja, nopelnot Latvijas izlasē mača labākā spēlētāja balvu. Haraldam Vasiļjevam atgriešanās valstsvienības galvenā trenera amatā bija veiksmīga.

Pirmajā trešdaļā laukuma saimniekiem rezultatīvi bija Daugaviņš un Andris Džeriņš, kurš vārtus guva mazākumā. Otrajā periodā izcēlās Roberts Bukarts, atjaunojot divu vārtu pārsvaru. Daugaviņš guva arī savus otros vārtus un rezultāts kļuva 4:1. Piekto ripu pirms pēdējā pārtraukuma iemeta Ronalds Ķēniņš. Trešajā periodā skatītāju skaļi atbalstītajā Latvijas izlasē izcēlās Miks Indrašis un Mārtiņš Dzierkals, kam tas bija pirmais vārtu guvums valstsvienībā, kā arī Rodrigo Ābols. Nevērība savu vārtu priekšā, atstājot uz mirkli nepieskatītu Hundertfundu, mājiniekiem maksāja vienu vārtu zaudējumu.

Nākamā spēle Latvijas valstsvienībai būs piektdien, 2.septembrī, pret Japānu, un svētdien, 4.septembrī, jātiekas ar Vācijas hokejistiem. Abas spēles varēs redzēt LTV7 un lsm.lv.

Komentāri (25)

moonlight 02.09.2016. 11.52

“..nav aizmirsts, ka Vasiļjeva vadībā Latvija savulaik iekļuva olimpiādes galvenajā turnīrā un uzvarēja Krievijas izlasi.”

Par ko Latvijas hokeja kapracis, Ļipman un citi hokeja funkcioņeri, no amata patrieca izcilo treneri, Vasiļjevu, un sakašķējās ar Irbi, kurš vārtus sargāja, kā mūris.

+2
0
Atbildēt

3

    andrejs > moonlight 02.09.2016. 15.57

    jāpiebilst, ka ar Irbi Lipmans sakašķējās vēlāk. Bet Vasiļjevu Lipmans noņēma pēc tam kad mūsu “krievu tautības” hokejisti (sirdī noteikti patrioti un likumīgi pilsoņi, off course) pieteica boikotu Haraldam par latviešu valodas ieviešanu Latvijas nacionālajā komandā

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > moonlight 03.09.2016. 13.23

    Par ģinamku pilnībā piekrītu.

    Notikumi ap Haraldu Vasiļjevu ir 19 gadus seni. Un Latvijas izlase nav Ģinamo. Cik noprotu tagad visi izlases spēlētāji runā latviski.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > moonlight 02.09.2016. 19.33

    Kamēr Latvijā pastāvēs NKVD komandas „Ģināmo” atvasinājums un tas vēl pat pēc Krievijas iebrukumiem Gruzijā un Ukrainā turpinās piedalīties agresora propogandas pasākumā KHL, raudas par to, ka nāši slavnije pārņi negrib runāt latviski, ir vistīrākā liekulība.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

EIRO TEMĪDA (Law firm) 02.09.2016. 14.24

Astītmanam sen jau laiks uz viņa “vēsturisko dzimteni”…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu