Maskavas tiesa liek likvidēt Krievijas vēlēšanu monitoringa asociāciju "Golos" • IR.lv

Maskavas tiesa liek likvidēt Krievijas vēlēšanu monitoringa asociāciju “Golos”

25
Organizācijas "Golos" birojā Maskavā. Foto: AFP/LETA

“Golos” bija pirmā organizācija, kas piespiedu kārtā tika iekļauta ārvalstu aģentu reģistrā

Maskavas Presņas tiesa trešdien uzdevusi likvidēt asociāciju “Golos”, kas Krievijā nodarbojas ar vēlēšanu monitoringu. Ar attiecīgu prasību tiesā bija vērsusies Tieslietu ministrija, ziņo LETA/RFL.

Atbilstoši ministrijas skaidrojumam “Golos” statūti pārkāpj likumu par nekomerciālajām organizācijām, un tā nodarbojas ar politisku darbību.

“Golos” jau iepriekš piespriesti naudassodi par kopumā miljonu rubļu, jo materiālos, kas publicēti biedrības tīmekļa vietnē, nav bijis norādes, ka organizācija ir ārvalstu aģents.

Asociācija trīs reizes iesniegusi paziņojumus par svītrošanu no ārvalstu aģentu reģistra, bet ik reizes saņēmusi Tieslietu ministrijas atteikumu.

Organizācijas likvidēšanas procedūra ilgs pusgadu. “Golos” jurists Maksims Krupskis solīja, ka spriedums tiks pārsūdzēts.

Ja organizācija tomēr tiks likvidēta, tās biedri turpinās darbu līdzšinējā režīmā 2013.gadā izveidotās vēlētāju tiesību aizsardzības kustības “Golos” ietvaros.

“Golos” bija pirmā organizācija, kas piespiedu kārtā tika iekļauta ārvalstu aģentu reģistrā.

Tieslietu ministrija skaidroja, ka Helsinku komitejas piešķirtā Saharova prēmija ir ārvalstu finansējums. Biedrība no godalgas atteicās.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu