Tramps oficiāli piekritis kļūt par ASV prezidenta amata kandidātu • IR.lv

Tramps oficiāli piekritis kļūt par ASV prezidenta amata kandidātu

Donalds Tramps kopā ar meitu Ivanku oficiālajā nominācijas ceremonijā. Foto: AP/LETA

Tramps sola atjaunot drošību, ja tiks ievēlēts par ASV prezidentu

ASV miljardieris Donalds Tramps, ceturtdien pieņemot savu nomināciju ASV prezidenta amatam no Republikāņu partijas, solīja atjaunot drošību valstī, ja viņš tiks ievēlēts par prezidentu, ziņo LETA/AFP.

“Šajā cīņā par Balto namu es esmu likuma un kārtības kandidāts,” viņš paziņoja, vainojot ASV prezidentu Baraku Obamu par rasu sašķeltības veicināšanu.

“Mūsu prezidenta, kurš ir izmantojis prezidentūras kanceli, lai šķeltu mūs pēc rases un krāsas, bezatbildīgā retorika ir padarījusi Ameriku bīstamāku ikvienam,” pauda republikāņu kandidāts.

“Man jums ir vēstījums: noziedzība un vardarbība, kas šodien skar mūsu valsti, drīz izbeigsies,” sacīja Tramps, vēršoties pie amerikāņiem. “Amerikāņi, kas šovakar vēro šo uzrunu, ir redzējuši nesenās vardarbības ainas ielās un haosu mūsu kopienās. Sākot ar 2017.gada 20.janvāri, drošība tiks atjaunota,” sacīja Tramps, pieminot novembrī gaidāmo ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāja amata termiņa sākumu.

Runā Tramps arī solīja apturēt imigrāciju no valstīm, kas var radīt ar terorismu saistītas problēmas. “Mums ir nekavējoties jāaptur imigrācija no valstīm, kuras ir kompromitējis terorisms līdz brīdim, kad tiks ieviests pierādīts pārbaužu mehānisms,” paziņoja politiķis.

Viņš arī atkārtoja iepriekš izteikto solījumu būvēt sienu gar robežu ar Meksiku.

Runā Tramps asi kritizēja savas konkurentes cīņā par Balto namu – demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones – paveikto ASV Valsts sekretāres amatā 2009.līdz 2013.gadā. Viņš vainoja Klintoni par džihādistu grupējuma “Islāma valsts” izveidošanos un haosu Ēģiptē, Lībijā, Irākā un Sīrijā. “Kas mums ir pēc četriem Hilarijas Klintones gadiem? “Islāma valsts” ir izplatījusies visā reģionā. Lībija ir drupās, un mūsu vēstnieks un viņa personāls bezpalīdzīgi aizgāja bojā,” uzsvēra nekustamo īpašumu magnāts. “Tas ir Hilarijas Klintones mantojums: nāve, posts, terorisms un vājums,” viņš paziņoja.

Reaģējot uz Trampa izteikumiem, Klintone mikroblogu vietnē “Twitter” rakstīja: “Mēs esam labāki par šo.”

Trampa runa, pieņemot nomināciju prezidenta amatam, ir viņa pirmā nozīmīgā uzruna valsts iedzīvotājiem pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās viņš sacentīsies ar Klintoni.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šogad 8.novembrī.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu