Kristers Stabulnieks, elektroniskās mūzikas talants • IR.lv

Kristers Stabulnieks, elektroniskās mūzikas talants

4
Savās dziesmās Kristers sapin kopā digitālās skaņas ar tām, kas ņemtas no apkārtējās vides, pat skolas ēdnīcas. Notis viņš nepazīst un mūzikas skolā nav mācījies, bet dzird, kā kompozīcija izklausās un kas tajā trūkst.
Ieva Cielava

 

Daudzsološas vēsmas Latvijas mūzikas vidē – tā par maijā izdoto elektroniskās mūzikas albumu Soft Silk izsakās žanra lietpratēji. Rotaļīgo skaņdarbu autors ir 15 gadus vecais Kristers Stabulnieks jeb Drip Koord. Kā īstens jaunās tūkstošgades cilvēks, ienācis redakcijā, viņš vispirms parūpējas par svarīgāko – noskaidro Wi-Fi paroli un atrod rozeti, kur pieslēgt savu iPhone.

Atraktīvais puisis ar savdabīgu matu «čupčiku» galvvidū tikko saņēmis astotās klases liecību. Uz jautājumu, vai laba, viņš uzreiz to izvelk no mugursomas. Fizikā 9, matemātikā 8, bet «man vairāk patīk mākslas», puisis paskaidro un kā pierādījumu atver skiču mapi. Kristers zīmē komiksu par jauniešiem – Kalvins iemīlas meitenē no augstākas civilizācijas un viņas dēļ gatavs doties līdz «Visuma galiem». Iedvesmu guvis no tādām «riktīgi vecām» 90. gadu beigu multfilmām. Kādreiz Kristers pats gribētu radīt Cartoon Network  animācijas filmas, tāpēc gatavojas iestājpārbaudījumiem Rīgas Mākslas vidusskolā un sapņo par studijām kādā no Eiropas mākslas akadēmijām.

Arī mūziku viņš uztver vizuāli: «Kompozīcija ir audekls, bet skaņas, ko lietoju, – krāsas». Skaņas, kuras kā Lego klucīšus kārto elektroniskajā mūzikā, var nopirkt arī internetā. Paka ar dažādu mūzikas instrumentu skaņām maksā no 30 līdz pat 200 eiro. Kristers tam kabatas naudu netērē, pieiet tam radoši – noklakšķina «klk», apstrādā skaņu datorprogrammā, un bungu sitiens gatavs! Visa viņa studija ir datorā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu