Drosme izgāzties • IR.lv

Drosme izgāzties

4
Ēriks Kesels.

Holandiešu reklāmists, mākslinieks, kurators un izdevējs Ēriks Kesels uzskata, ka tieksme pēc perfekcijas nogalina radošumu

Ēriks Kesels prot izklaidēt publiku – viņa lekcijās smiekli skan gandrīz nepārtraukti. «Priekšrocība birojam baznīcā ir tāda, ka vari teikt mātei, ka katru dienu ej uz baznīcu,» viņš mētā jociņus. Taču privātās sarunās Kesels kļūst tiešs un nopietns. Rīgā viņš bija ieradies uz fotogrāmatu izstādi un konkursu Self Publish Riga. Tiekamies viņa aizbraukšanas dienas rītā. Kesels ir agri cēlies un vīlies, jo izrādījies – todien nenotiek viņa nolūkotais krāmu tirdziņš. 

Saukts par laikmetīgu antropologu, Kesels ir aizrautīgs vernakulārās fotogrāfijas kolekcionārs. Reiz pat teicis, ka visas labākās pasaules fotogrāfijas jau ir uzņemtas. Keselu interesē gan veci ģimenes albumi, gan internetā populāri attēli. Tos viņš apkopo savās grāmatās. Tajās redzami gan kādas ģimenes izmisīgie mēģinājumi nofotografēt melnu suni, gan amatierfotogrāfiju populārākā kļūda – pirksts priekšā attēlam, trusītis, kurš uz galvas spēj nobalansēt visdažādākos priekšmetus un pornogrāfisku filmu ievadkadri. 

Kesels ir arī viens no komunikāciju aģentūras KesselsKramer dibinātājiem un tās radošais direktors. Viņš kūrē izstādes, izmantojot atrastās fotogrāfijas – kā instalācija, kurā telpa tiek piepildīta ar miljons izdrukātiem attēliem, visām augšupielādētajām fotogrāfijām interneta vietnē Flickr 24 stundu laikā – un veido mākslas darbus, izmantojot paša ģimenes arhīvus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu